Θέσεις εργασίας τηλεργασία Ευρώπη 2024: Οι ιστοσελίδες που θα σας βοηθήσουν

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Θέσεις εργασίας τηλεργασία Ευρώπη 2024: Οι ιστοσελίδες που θα σας βοηθήσουν

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ξένη Κιτζόγλου

Θέσεις εργασίας τηλεργασία Ευρώπη 2024: Άλλοι προγραμματίζουν το ταξίδι τους γι' αυτό το καλοκαίρι και άλλοι αναζητούν εργασία εξ αποστάσεως – Όσοι γνωρίζουν για αυτές τις ιστοσελίδες κάνουν και τα δύο

11.06.2024 | 10:55

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Δείκτη Απομακρυσμένης Εργασίας 2023, οι 10 κορυφαίοι προορισμοί απομακρυσμένης εργασίας βρίσκονται όλοι στην Ευρώπη: Δανία, Ολλανδία, Γερμανία, Ισπανία, Σουηδία, Πορτογαλία, Εσθονία, Λιθουανία, Ιρλανδία και Σλοβακία, σύμφωνα με το Forbes. Έτσι, αν ψάχνετε να βρείτε απομακρυσμένη εργασία στην Ευρώπη, αυτοί είναι μερικοί χρήσιμοι ιστότοποι που μπορούν να σας βοηθήσουν:

1. «We  Work Remotely»

Το «We Work Remotely» είναι ένας από τους μεγαλύτερους ιστότοπους απομακρυσμένων θέσεων εργασίας που έχει σχεδιαστεί ειδικά για αυτό. Αν και πολλοί χρήστες της είναι από  εταιρείες της Βόρειας Αμερικής, ο ιστότοπος διαθέτει έναν ειδικό πίνακα εργασίας για απομακρυσμένες θέσεις  στην Ευρώπη σε διάφορους κλάδους, όπως η τεχνολογία, το μάρκετινγκ, ο σχεδιασμός, η υποστήριξη πελατών, οι πωλήσεις και άλλα. Υπάρχει επίσης μια μπάρα αναζήτησης και επιλογές φιλτραρίσματος για να βρείτε την καλύτερη δυνατή επιλογή για εσάς. Για να παραμένετε ενημερωμένοι, μπορείτε επίσης να επιλέξετε να εγγραφείτε για να λαμβάνετε ειδοποιήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου όταν δημοσιεύονται νέες θέσεις εργασίας εξ αποστάσεως στην πλατφόρμα, ώστε να μην χάνετε τίποτα νέο.

2. «EU Remote Jobs»

Το «EU Remote Jobs» είναι ένας εξειδικευμένος πίνακας εργασίας που επικεντρώνεται αποκλειστικά σε ευκαιρίες απομακρυσμένης απασχόλησης εντός της Ευρώπης. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι συνδέει κυρίως όσους αναζητούν εργασία και διαμένουν ήδη στην Ευρώπη με εργοδότες. Μπορείτε ακόμα να βρείτε κάποιες ευκαιρίες στον ιστότοπο που να ταιριάζουν με τις δεξιότητες και την προηγούμενη εμπειρία σας. Εγγραφείτε για ειδοποιήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ώστε να ειδοποιείστε για τις αγγελίες που ταιριάζουν με τις προτιμήσεις σας.

Οι τομείς με κενές θέσεις εργασίας στον ιστότοπο περιλαμβάνουν την τεχνολογία, το μάρκετινγκ, την υποστήριξη πελατών, το σχεδιασμό, τη συγγραφή, τα οικονομικά και άλλους. Ο ιστότοπος προσφέρει επίσης φίλτρα τύπου εργασίας, όπως πλήρης απασχόληση, μερική απασχόληση, ανεξάρτητη εργασία και σύμβαση, τα οποία μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε τον κατάλληλο ρόλο για εσάς.

3. «Wellfound»

Το «Wellfound» είναι πλατφόρμα προσλήψεων ειδικά σχεδιασμένη για νεοσύστατες επιχειρήσεις και εταιρείες τεχνολογίας. Το «Wellfound» είναι το νέο όνομα του «AngelList Talent», το οποίο ιδρύθηκε αρχικά για τις επενδύσεις σε νεοφυείς επιχειρήσεις. Ο ιστότοπος καλύπτει κατηγορίες θέσεων εργασίας όπως μηχανική, διαχείριση προϊόντων, σχεδιασμός, μάρκετινγκ, πωλήσεις, επιχειρήσεις και άλλες. Επιτρέπει επίσης το φιλτράρισμα με βάση το μέγεθος της εταιρείας (π.χ. μικρές νεοσύστατες επιχειρήσεις, μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας).

Μια έρευνα της Gusto του 2022 μεταξύ των νέων επιχειρήσεων δείχνει ότι αυτές γίνονται όλο και πιο δεκτικές σε απομακρυσμένες ή υβριδικές θέσεις εργασίας, με το 35% να έχει προσλάβει όλους τους υπαλλήλους τους σε απομακρυσμένες θέσεις εργασίας. Όσον αφορά τις νεοσύστατες επιχειρήσεις, η απομακρυσμένη εργασία γίνεται το standard.

 4. «Jobspresso»

Η «Jobspresso» είναι μια επιμελημένη πλατφόρμα εργασίας που επικεντρώνεται στην παροχή υψηλής ποιότητας καταχωρίσεων θέσεων εργασίας από απόσταση. Κάθε θέση εργασίας επιλέγεται χειροκίνητα για να διασφαλιστεί ότι κατέχει ορισμένα πρότυπα ποιότητας, μειώνοντας ανάρτηση θέσεων εργασίας χαμηλής ποιότητας. Διαθέτει ευκαιρίες σε όλους τους κλάδους της τεχνολογίας, του μάρκετινγκ, των πωλήσεων, της υποστήριξης και άλλους, με θέσεις που κυμαίνονται από το εισαγωγικό έως το εκτελεστικό επίπεδο.

Όπως και οι ιστότοποι που αναφέρθηκαν προηγουμένως, οι χρήστες μπορούν επίσης να ρυθμίσουν ειδοποιήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για νέες θέσεις εργασίας που ταιριάζουν με τα ενδιαφέροντά τους στον ιστότοπο. Και όπως και σε κάθε άλλη αναζήτηση εργασίας, είναι σημαντικό να προσαρμόσετε το βιογραφικό σας σημείωμα και τις συνοδευτικές επιστολές σας για τη θέση εργασίας για την οποία υποβάλλετε αίτηση και να προετοιμαστείτε για τη διαδικασία της συνέντευξης.

Παρόλο που αυτές οι ιστοσελίδες είναι μια καλή αρχή για να σας βοηθήσουν να βρείτε μια απομακρυσμένη θέση εργασίας στην Ευρώπη, η δικτύωση και η συνεχής επιμόρφωση μπορούν να σας βοηθήσουν να προωθήσετε περαιτέρω την καριέρα σας και να επιτύχετε τους επαγγελματικούς σας στόχους γρηγορότερα. Μην βασίζεστε απλώς σε αυτές τις πλατφόρμες εργασίας. Αντίθετα, χρησιμοποιήστε τους για να έρθετε πιο κοντά στη δουλειά που θέλετε, οπουδήποτε θέλετε.

Ετικέτες
Exit mobile version