Πάρνηθα μαχαίρωμα: Άγρια επίθεση σε εθελοντές που καθάριζαν την περιοχή

ΕΛΛΑΔΑ

Πάρνηθα μαχαίρωμα: Άγρια επίθεση σε εθελοντές που καθάριζαν την περιοχή

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

«Έχουμε συναντήσει από κοντά όλα τα ζώα της ελληνικής υπαίθρου ωστόσο εν τέλει μόνο ο άνθρωπος μας έβλαψε»

26.05.2024 | 11:53

Θύματα άγριας επίθεσης από αγνώστους έπεσαν τα μέλη ομάδας εθελοντών στην Πάρνηθα το βράδυ της Παρασκευής (24/5). Όπως καταγγέλλουν τα θύματα της επίθεσης, την Παρασκευή αποφάσισαν να βοηθήσουν την δράση της οργάνωσης VA Saving his Hood μαζεύοντας πολλά σκουπίδια από τη Δυτική Πάρνηθα. Η δράση επρόκειτο να συνεχίσει και την επόμενη ημέρα και έτσι κάποιοι αποφάσισαν να διανυκτερεύσουν σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο απέναντι από το σημείο Κρύα Πηγή Φυλής.

Περίπου στη 01:30, δυο αμάξια με 7-8 νεαρούς έφτασαν στο σημείο. Όταν οι νεαροί αντιλήφθηκαν τους κατασκηνωτές, τους πλησίασαν με φακούς και τους τραμπούκισαν ρωτώντας: «Από που είστε; Εμείς είμαστε από το Μενίδι». Όταν τους εξήγησαν ότι είναι εθελοντές που καθαρίζουν το βουνό, οι άγνωστοι έφυγαν. Μετά από 10 λεπτά όμως, επέστρεψαν με αυτοκίνητα και όπως λέει ένα από τα θύματα της επίθεσης φώναζαν «Κάναμε Comeback».

«Δεν μπορούσαμε να αντιδράσουμε γιατί ήμασταν στο πάτωμα ξαπλωμένοι και έτσι ξεκίνησαν να μας χτυπάνε και να μαχαιρώνουν δίχως έλεος» λέει θύμα της επίθεσης και συμπληρώνει πως πριν καλά-καλά προλάβουν να αντιδράσουν, είχαν φύγει. Έναν από τους εθελοντές, τον μαχαίρωσαν 3 φορές στην πλάτη και μια ακόμα στον ώμο, ενώ από τα χτυπήματα, του έσπασαν και τη μύτη. Όπως αναφέρουν επίσης, πέρασαν τη μισή νύχτα με αγωνία για την τύχη του εθελοντή με τις πολλαπλές μαχαιριές, αλλά διέφυγε τον κίνδυνο για τη ζωή του.

«Έχουμε συναντήσει από κοντά όλα τα ζώα της ελληνικής υπαίθρου (αρκούδες, λύκους κτλ) ωστόσο εν τέλει μόνο ο άνθρωπος μας έβλαψε», καταλήγει η ανάρτηση του εθελοντή.

Ολόκληρη η ανάρτηση του εθελοντή για τη σοκαριστική επίθεση:

Exit mobile version