Διαπαιδαγώγηση και εξωστρέφεια ανήλικων παραβατών στο Ίδρυμα Αγωγής Βόλου

ΕΛΛΑΔΑ

Διαπαιδαγώγηση και εξωστρέφεια ανήλικων παραβατών στο Ίδρυμα Αγωγής Βόλου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Το Ίδρυμα μπορεί να φιλοξενήσει έως 40 παιδιά από όλη την Ελλάδα, λειτουργεί Δημοτικό σχολείο και Γυμνάσιο.

25.05.2024 | 08:54

Το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου, είναι μία δομή επανεκπαίδευσης ανήλικων παραβατών που μετρά πάνω από μισό αιώνα λειτουργίας. Είναι ένας ενιαίος χώρος με κανόνες και όχι φυλακή και  στόχο έχει να βοηθήσει παιδιά που είναι εκεί λόγω μικρών αδικημάτων και έχουν εγκαταλείψει το σχολείο, να μορφωθούν και να επανενταχθούν στην κοινωνία. Το Ίδρυμα μπορεί να φιλοξενήσει έως 40 παιδιά από όλη την Ελλάδα, λειτουργεί Δημοτικό σχολείο και Γυμνάσιο.

Σημαντικά συμπεράσματα και διαπιστώσεις περιέχει η νέα έρευνα που διεξήγαγε το Γραφείο Διασύνδεσης του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου, για την ένταξη των αποφοίτων του στην αγορά εργασίας. Η έρευνα αφορά στους διπλωματούχους της περιόδου 2011-2019 και διενεργήθηκε το διάστημα μεταξύ Μαΐου – Ιουνίου 2023, σε ευρύ δείγμα 1.307 αποφοίτων του ιδρύματος. Ποσοστό 10,5% επί του συνόλου των αποφοίτων της περιόδου.

Στην απονομή επαίνου σε τρεις εκπαιδευτικούς, ως ηθική αμοιβή για εξαιρετικές πράξεις κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους προχώρησε το Υπουργείο Παιδείας. Ο λόγος για τρεις ανθρώπους που εν ώρα σχολείου προσπάθησαν να προστατεύσουν και να σώσουν τους μαθητές τους, στη μια περίπτωση μάλιστα με κίνδυνο και της ίδιας τους της ζωής. Και οι τρεις εκπαιδευτικοί τόνισαν ότι η εκπαίδευση σε πρώτες βοήθειες είναι απαραίτητη για τη διασφάλιση της ασφάλειας στο σχολείο.

Πηγή: ERT

 

Exit mobile version