Πτήση Λονδίνο – Σιγκαπούρη αναταράξεις: Παράλυτη από τη μέση και κάτω έμεινε Βρετανίδα

ΚΟΣΜΟΣ

Πτήση Λονδίνο – Σιγκαπούρη αναταράξεις: Παράλυτη από τη μέση και κάτω έμεινε Βρετανίδα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ελένη Γεωργούλια

Πτήση Λονδίνο - Σιγκαπούρη αναταράξεις: Η γυναίκα ήταν καθηγήτρια χορού

24.05.2024 | 15:39

Παράλυτη από τη μέση και κάτω, έμεινε μια Βρετανίδα, που τραυματίστηκε σοβαρά στην πτήση τρόμου προς Σιγκαπούρη, όπως αποκάλυψε ο σύζυγός της. Η καθηγήτρια χορού Κέρι Τζόρνταν υπέστη έναν τραυματισμό που «άλλαξε τη ζωή της», αφού εκτινάχθηκε στα ντουλάπια αποσκευών στο εσωτερικό του Boeing 777, το οποίο έπεσε σε ακραίες αναταράξεις κατά την πτήση του από το Λονδίνο προς τη Σιγκαπούρη. Η Τζόρνταν νοσηλεύεται και αναρρώνει στο νοσοκομείο Samittivej Srinakarin της Μπανγκόκ, όπου αναμένεται να παραμείνει για αρκετές ακόμα εβδομάδες, αφού υποβλήθηκε σε μια σοβαρή χειρουργική επέμβαση. Η άτυχη γυναίκα, η οποία κατάγεται από το Ντέβον, επέστρεφε στην Αδελαΐδα με τον σύζυγό της, Κιθ Ντέιβις, μετά από διακοπές στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι μόνιμη κάτοικος Αυστραλίας, όπου μετανάστευσε όταν ήταν παιδί. Ο 59χρονος Ντέιβις αποκάλυψε ότι η σύζυγός του «δεν είναι σε καλή κατάσταση», τονίζοντας ότι καθώς το αεροπλάνο έχασε ξαφνικά ύψος, πετάχτηκε από το κάθισμά της σε ένα ντουλάπι πάνω από το κεφάλι της και προσγειώθηκε στο διάδρομο, όπου παρέμεινε μέχρι την εκτροπή της πτήσης για την Μπανγκόκ.

«Έκανε επείγουσα χειρουργική επέμβαση αμέσως μόλις εισαχθήκαμε και δεν έχει καμία αίσθηση από τη μέση και κάτω, οπότε αυτό αλλάζει αρκετά τη ζωή της», δήλωσε ο Ντέιβις από το κρεβάτι του νοσοκομείου. Η σύζυγός του είναι ένα από τα 22 άτομα που υπέστησαν τραυματισμούς στη σπονδυλική στήλη κατά τη διάρκεια του περιστατικού. Δέκα Βρετανοί επιβάτες παραμένουν στο νοσοκομείο. Ανάμεσά τους είναι η χήρα του Τζεφ Κίτσεν, πρώην θεατρικού σκηνοθέτη, ο οποίος ήταν ο μοναδικός που έχασε τη ζωή του στο συγκεκριμένο περισταστικό, πιθανόν από καρδιακή προσβολή. «Απλώς πέσαμε σε μια τεράστια τρύπα., είχαμε… ελεύθερη πτώση και εμείς βρεθήκαμε κατευθείαν στην οροφή της καμπίνας. Ήμασταν στο μεσαίο τμήμα και φύγαμε με το κεφάλι προς τα εμπρός. Η Κέρι χτύπησε στα ντουλάπια των αποσκευών.

«Ήταν τρομακτικό»

Αντί να προσγειωθεί στο κάθισμά της, έπεσε φαρδιά πλατιά στο διάδρομο και από εκείνη τη στιγμή δεν κουνήθηκε ως το τέλος της πτήσης. Ήταν τρομακτικό. Θυμάμαι ότι έσκυψα από πάνω της και ανέπνεε. Μπορούσε να επικοινωνήσει, ήταν πολύ αδύναμη» είπε, μεταξύ άλλων, ο Ντέιβις, προσθέτοντας πως θα χρειαστούν εβδομάδες μέχρι να επιστρέψουν αεροπορικώς στο σπίτι τους στην Αυστραλία. Οι αρχές της Ταϊλάνδης δήλωσαν ότι 40 άτομα από την πτήση τρόμου παραμένουν στο νοσοκομείο, με 22 να νοσηλεύονται για τραυματισμούς στη σπονδυλική στήλη. Έξι ασθενείς νοσηλεύονται επίσης για κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Exit mobile version