«Μακεδονική μειονότητα» Έδεσσα: Προκαλεί το φιλοτουρκικό κόμμα ΚΙΕΦ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μακεδονική μειονότητα» Έδεσσα: Προκαλεί το φιλοτουρκικό κόμμα ΚΙΕΦ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Πρόκειται για το σκληροπυρηνικό «Κόμμα ισότητας ειρήνης και φιλίας»

23.05.2024 | 06:51

Προκαλεί το μειονοτικό κόμμα ΚΙΕΦ καθώς ανακάλυψε… «μακεδονική μειονότητα» στην Έδεσσα όπου και κατέβασε υποψήφια. Το σκληροπυρηνικό «Κόμμα ισότητας ειρήνης και φιλίας» που αυτοαποκαλείται ως «το πρώτο και μοναδικό πολιτικό κόμμα της Μουσουλμανικής “Τουρκικής” Μειονότητας Δυτικής Θράκης» κάνει κινήσεις ενόψει των ευρωεκλογών ώστε να εμφανιστεί ως εκπρόσωπος «εθνικών μειονοτήτων». Υπενθυμίζεται ότι στις ευρωεκλογές του 2019 είχε σαρώσει σε Ξάνθη και Ροδόπη, ενώ οι εκπρόσωποί του μιλούν ανοικτά για «τουρκική μειονότητα» στην Θράκη.

Στο πλαίσιο αυτό, κλιμάκιο μετέβη στην Έδεσσα, μαζί με την υποψήφιά του στις ευρωεκλογές Ευγενία Νατσουλίδου, η οποία εκπροσωπεί την «Μακεδονική Κίνηση Προώθησης της μητρικής γλώσσας Κρστε Μισιρκοβ». Αμέσως μετά, σε ανάρτησή του το ΚΙΕΦ ανέφερε πως συναντήθηκαν με αντιπροσωπεία η οποία τους εξέφρασε «τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η “μακεδονική μειονότητα” στην περιοχή».

«20 Μαΐου Δευτέρα, επισκεφθήκαμε την Έδεσσα, την περιοχή όπου βρίσκεται μία από τις υποψήφιες ευρωβουλευτές μας για το 2024, η Ευγενία Νατσουλίδου, μέλος της Μακεδονικής μειονότητας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η υποψήφια μας κα Νατσουλίδου και η συνοδεύουσα αντιπροσωπεία εξέφρασαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η μακεδονική μειονότητα στην περιοχή. Η πρόεδρος Τσιγδέμ Ασάφογλου και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΚΙΕΦ εξέφρασαν τη σημασία της συνεργασίας με την κα Νατσουλίδου στις Ευρωεκλογές του 2024 και τον αγώνα έναντι στα προβλήματα της μακεδονικής μειονότητας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την υποψήφια ευρωβουλευτή του 2024 κα Νατσουλίδου για τη φιλοξενία της. Ως ΚΙΕΦ, υπογραμμίζουμε για άλλη μια φορά ότι είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με τα μέλη της μακεδονικής μειονότητας και τους υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, οι οποίοι, όπως και η δική μας μειονότητα, αγωνίζονται για τα δικαιώματα και το δίκαιο.

Exit mobile version