Πώς να ξεφλουδίσω βραστές πατάτες: Ο πιο εύκολος τρόπος

PLUS

Πώς να ξεφλουδίσω βραστές πατάτες: Ο πιο εύκολος τρόπος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Βασιλική Τσίγγα

Πώς να ξεφλουδίσω βραστές πατάτες: Η διαδικασία που ακολουθούμε όταν βράζουμε και ξεφλουδίζουμε τις πατάτες είναι κατά κάποιο τρόπο μια ρουτίνα στην κουζίνα. 

23.05.2024 | 18:00

Η πατάτες αποτελούν συνήθως την πιο εύκολη λύση στην μαγειρική, για το μεσημεριανό ή και το βραδινό μας γεύμα. Μαγειρεύονται, σκέτες ή και ως συνοδευτικό με το κυρίως πιάτο, τηγανιτές, στο φούρνο ή ακόμα και βραστές με τη φλούδα ή και χωρίς. Κι άλλες φορές μπορούμε να τις απολαύσουμε σε μια πατατοσαλάτα απλή ή και φτιάχνοντας πουρέ για μια  χορταστική και νόστιμη επιλογή. Αν δυσκολεύεστε να ξεφλουδίσετε τις πατάτες, σας έχουμε την πιο εύκολη λύση. Η διαδικασία που ακολουθούμε όταν βράζουμε και ξεφλουδίζουμε τις πατάτες είναι κατά κάποιο τρόπο μια ρουτίνα στην κουζίνα. Υπάρχουν λίγα μικρά μυστικά, που μπορούν να την κάνουν ακόμα πιο αποτελεσματική και να τελειώσετε ακόμα πιο γρήγορα με ελάχιστη δυνατή προσπάθεια. Ακολουθώντας τα βήματα που περιγράφονται παρακάτω, θα μετατρέψετε το ξεφλούδισμα των πατατών σε μια διαδικασία γρήγορη και ευχάριστη.

  • Προετοιμασία: Πριν τοποθετήσετε τις πατάτες στο νερό για βρασμό, κάντε μια ελαφριά σχισμή γύρω από τη μέση της κάθε πατάτας. Αυτό το προπαρασκευαστικό βήμα θα διευκολύνει σημαντικά το ξεφλούδισμα αργότερα.
  • Βράσιμο: Ξεκινήστε βράζοντας τις πατάτες σε αρκετό νερό μέχρι να μαλακώσουν καλά.
  • Ψύξη: Αμέσως μετά το βρασμό, αφαιρέστε τις πατάτες από την κατσαρόλα και τοποθετήστε τες σε ένα μεγάλο μπολ με παγωμένο νερό και παγάκια για 5-10 δευτερόλεπτα. Η ξαφνική αλλαγή θερμοκρασίας θα διακόψει τη διαδικασία του βρασμού και θα κάνει τη φλούδα να απομακρύνεται πιο εύκολα.
  • Ξεφλούδισμα: Με τις πατάτες ακόμη ζεστές αλλά όχι καυτές, πιέστε ελαφρά τις δύο άκρες της πατάτας. Θα παρατηρήσετε πως η φλούδα αρχίζει να χαλαρώνει και μπορείτε να την απομακρύνετε με ευκολία. Εάν χρειάζεται, χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να τραβήξετε τη φλούδα με μια κίνηση που μοιάζει με το ξεβίδωμα. Αυτός ο τρόπος θα επιτρέψει το ξεφλούδισμα και από τις δύο μεριές της πατάτας εύκολα και γρήγορα.

Βάλτε τις πατάτες σε παγωμένο νερό και μετά ξεφλουδίστε τες

Με αυτή τη μέθοδο, ο χρόνος και η προσπάθεια που απαιτούνται για να ξεφλουδίζετε τις πατάτες μειώνονται σημαντικά, δίνοντάς σας τη δυνατότητα να αφιερώσετε περισσότερο χρόνο στην προετοιμασία του υπόλοιπου γεύματός σας. Είτε σκοπεύετε να φτιάξετε πουρέ, είτε σαλάτες ή οποιαδήποτε άλλη συνταγή που απαιτεί βραστές πατάτες χωρίς φλούδα, αυτή η απλή αλλά αποτελεσματική τεχνική θα σας γλιτώσει από τον κόπο και θα εξασφαλίσει άριστα αποτελέσματα. Το μυστικό για τέλεια ξεφλουδισμένες πατάτες βρίσκεται στη λεπτομέρεια της προετοιμασίας και στην απλή αλλαγή θερμοκρασίας. Με την εφαρμογή αυτών των βημάτων, θα κάνετε την προετοιμασία τους πιο εύκολη και γρήγορη.

ΠΗΓΗ: spirossoulis

Ετικέτες
Exit mobile version