Πώς να καθαρίσω το στρώμα από λεκέδες: 4 tips για να γίνουν καινούργια

PLUS

Πώς να καθαρίσω το στρώμα από λεκέδες: 4 tips για να γίνουν καινούργια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Βασιλική Τσίγγα

Πώς να καθαρίσω το στρώμα από λεκέδες: Οι ειδικοί λένε ότι μετά από μια δεκαετία, το στρώμα  χρειάζεται να το αλλάζουμε, γιατί όσο ποιοτικό και αν είναι, αν παλιώσει χάνει τη στιβαρή δομή του.

23.05.2024 | 09:49

Το στρώμα του κρεβατιού μας, με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να εμφανίσει κιτρινίλες και διάφορους λεκέδες – στάμπες που είναι αντιαισθητικοί. Τα στρώματα λόγω των υλικών που φτιάχνονται αλλά και της χρήσης τους, είναι συσσωρευτές σκόνης και ακάρεων, αλλά και υδρώτα του σώματος μας. Για να κοιμόμαστε καλά και με υγεία, θα πρέπει να διατηρούμε το στρώμα μας καθαρό και σε καλή κατάσταση. Ο ύπνος είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες της ανθρώπινης υγείας. Αν δεν κοιμόμαστε καλά, το σώμα μας δεν είναι σε θέση να ξεκουραστεί ουσιαστικά, να θεραπεύσει τα τραύματά του και να αναζωογονηθεί.

Ένα καθαρό στρώμα είναι απαραίτητο για έναν ήρεμο ύπνο και δεν χρειάζεται να φτάσετε αμέσως στα χημικά καθαριστικά. Υπάρχουν αποτελεσματικές, φυσικές και προσιτές μέθοδοι για να επαναφέρετε το στρώμα σας στην αρχική του κατάσταση. Οι ειδικοί λένε, ότι μετά από μια δεκαετία, το στρώμα  χρειάζεται να το αλλάζουμε, γιατί, όσο ποιοτικό και αν είναι το στρώμα, αν παλιώσει χάνει τη στιβαρή δομή του και δεν μπορεί να προσφέρει στο σώμα την απαραίτητη υποστήριξη. Η καθαριότητα λοπόν του στρώματος στο κρεβάτι μας, χρειάζεται να καθαρίζεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, για να διατηρείται καθαρό και γιατί κάνει καλό στην υγεία μας. Παρακάτω δίνονται οδηγίες, για καθαρισμό φυσικό τρόπο, που θα κάνει τα στρώματά σας, καθαρά και σαν καινούργια.

Τρόποι καθαρισμού στρώματος με φυσικά υλικά

Καθαρισμός επιφάνειας στρώματος

Για αρχή και για μικρούς λεκέδες, δοκιμάστε ένα απλό μείγμα απορρυπαντικού και ζεστού νερού. Η ιδανική συνοχή αυτού του μείγματος θα πρέπει να μοιάζει με οδοντόκρεμα. Εφαρμόστε το απευθείας στη λερωμένη περιοχή, αφήστε το για 15 έως 30 λεπτά και, στη συνέχεια, σκουπίστε το καλά με ένα υγρό πανί. Συνιστούμε να ολοκληρώσετε αυτή τη μέθοδο στεγνώνοντας καλά την πληγείσα περιοχή με ένα σεσουάρ μαλλιών.

Βαθύς καθαρισμός για φρέσκο άρωμα

Για να δώσετε στο στρώμα σας έναν πραγματικά σχολαστικό καθαρισμό, πασπαλίστε το με μαγειρική σόδα αναμεμειγμένη με μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο. Αφήστε το για περίπου δύο ώρες και, στη συνέχεια, σκουπίστε το καλά με ηλεκτρική σκούπα. Αυτή η μέθοδος όχι μόνο απομακρύνει τη βρωμιά, αλλά απορροφά τέλεια και τυχόν οσμές.

Αφαίρεση λεκέδων από σωματικά υγρά

Όταν πρόκειται για λεκέδες από σωματικά υγρά, όπως ούρα, ένα διάλυμα νερού και λευκού ξιδιού 1:1 λειτουργεί καλά. Ψεκάστε αυτό το διάλυμα στην πληγείσα περιοχή, πασπαλίστε με μαγειρική σόδα και αφήστε το για τουλάχιστον οκτώ ώρες. Στη συνέχεια, σκουπίστε τα πάντα καλά με ηλεκτρική σκούπα και καθαρίστε με ζεστό νερό. Μπορείτε να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία μέχρι να αφαιρεθεί εντελώς ο λεκές.

Καταπολέμηση των λεκέδων αίματος

Οι κηλίδες αίματος είναι ιδιαίτερα επίμονες. Ξεκινήστε σκουπίζοντας τον λεκέ με ένα πανί βρεγμένο με κρύο νερό. Στη συνέχεια, εφαρμόστε ένα μείγμα μαγειρικής σόδας και νερού ή δοκιμάστε χυμό λεμονιού ή υπεροξείδιο του υδρογόνου και αφήστε το για περίπου μισή ώρα. Η μαγειρική σόδα, ο χυμός λεμονιού και το υπεροξείδιο του υδρογόνου έχουν εξαιρετικές λευκαντικές και καθαριστικές ιδιότητες που θα βοηθήσουν στη διάλυση του λεκέ

ΠΗΓΗ: lafresko

Ετικέτες
Exit mobile version