Mount Olympus Ελληνικό: Το κόσμημα της Ολυμπιακής, Boeing 727 στο παλιό αεροδρόμιο

ΕΛΛΑΔΑ

Mount Olympus Ελληνικό: Το κόσμημα της Ολυμπιακής, Boeing 727 στο παλιό αεροδρόμιο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Δείτε εικόνες

23.05.2024 | 06:13

Το εμβληματικό Boeing 727 της Ολυμπιακής Αεροπορίας κοσμεί πλέον τον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης. Την παρουσίαση έκαναν σε ειδική εκδήλωση στον χώρο που θα το φιλοξενεί, ο δήμαρχος Γιάννης Κωνσταντάτος και ο πρόεδρος της Zela Aviation Ανδρέας Χριστοδουλίδης, ο οποίος έχει διασώσει το συγκεκριμένο αεροσκάφος και αναζητούσε έναν κατάλληλο χώρο για τη μόνιμη εγκατάστασή του. Ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα, διαμόρφωσε και διέθεσε τον χώρο στο Ελληνικό, στο ύψος του γηπέδου Σουρμένων και το αεροσκάφος “Mount Olympus” θα εκτίθεται εκεί για το κοινό, ενώ είναι ορατό και από τη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

Η εκδήλωση είχε εορταστικό χαρακτήρα και παραβρέθηκε πλήθος κόσμου και δημοτών. Όπως ειπώθηκε, η παρουσία του αεροσκάφους, πέρα από τον συμβολικό χαρακτήρα, καθώς θα βρίσκεται στον δήμο όπου υπήρχε το αεροδρόμιο του Ελληνικού, θα έχει και ουσιαστικό χαρακτήρα, αφού αναμένεται να αποτελέσει πόλο έλξης για τους επισκέπτες ως τουριστικό αξιοθέατο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν με ομιλίες τους, οι υπουργοί Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, Υγείας Άδωνις Γεωργιαδης. Παρευρέθηκαν επίσης παλιοί εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή, τεχνικοί, πιλότοι και αεροσυνοδοί με τις παραδοσιακές στολές που είχε η Ολυμπιακή. Την εκδήλωση παρουσίασε η διευθύντρια του Γραφείου Τύπου του δήμου Ελληνικού, Μάγδα Τσέγκου.

 

Exit mobile version