Ευρωεκλογές 2024 προβλέψεις: “Δεν οδηγούμαστε σε χαλαρή εκλογή”

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ευρωεκλογές 2024 προβλέψεις: “Δεν οδηγούμαστε σε χαλαρή εκλογή”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Αράπογλου για ευρωεκλογές: Δεν οδηγούμαστε σε χαλαρή εκλογή -Δεν έχει «κλειδώσει» η δεύτερη θέση

18.05.2024 | 06:20

Το τοπίο που διαμορφώνεται ενόψει των ευρωεκλογών 2024, όπως το αποτυπώνουν οι δημοσκοπήσεις, σχολίασε ο γενικός διευθυντής της Pulse, Γιώργος Αράπογλου. Με αφορμή τη δημοσκόπηση της Pulse, ο κ. Αράπογλου ανέφερε ότι τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι υπάρχει διάθεση συμμετοχής στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. «Αν και είναι ευρωεκλογές, και όπως συχνά λέμε δεν κρίνεται ποιος θα κυβερνήσει τη χώρα, παρ’ όλα αυτά φαίνεται να είμαστε κατασταλαγμένοι, η διάθεση συμμετοχής μας να είναι υψηλή. Τώρα, τι θα συμβεί στην πράξη θα το δούμε το βράδυ των εκλογών. Η αποφασιστικότητα για το τι θα ψηφίσουμε είναι σε υψηλό βαθμό, όχι σε απόλυτο, υπάρχει ένα περιθώριο που αφήνει μια πιθανότητα για μικρές διαφοροποιήσεις. Μια γενική εικόνα έχει διαμορφωθεί, ο κόσμος φαίνεται να έχει διάθεση να ψηφίσει και να αποτυπώσει την άποψή του σε μεγάλο βαθμό, που λίγο-πολύ είναι κατασταλαγμένη», είπε.

Για το εάν διαφαίνεται από τους ψηφοφόρους συμπεριφορά εθνικών εκλογών, ο κ. Αράπογλου σχολίασε: «Σε μεγάλο βαθμό, όχι απόλυτα βέβαια. Θα έλεγα ότι θα είμαστε κάπου ανάμεσα σε μια εκλογική μάχη ευρωεκλογών χαλαρή και χωρίς ενδιαφέρον, και σε μια μάχη εθνικών εκλογών με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Είμαστε κάπου στη μέση. Διακρίνουμε χαρακτηριστικά και από τις δύο περιπτώσεις».

Αράπογλου: Μάχη για τη δεύτερη θέση, ενόψει ευρωεκλογών

Ερωτηθείς για το εάν πάμε σε χαλαρή εκλογή, απάντησε «όχι». «Δεν είναι οι κλασικές ευρωεκλογές. Μπορεί να μην κρίνεται άμεσα το ποιος θα μας κυβερνήσει τα επόμενα τρία χρόνια, αλλά και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα μας ούτε λίγες είναι ούτε ασήμαντες. Και, φυσικά, ένα αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές έχει μια σημασία και μια επίδραση. Προφανώς, το αποτέλεσμα και η επίδραση, όπως φάνηκε και στη δημοσκόπηση, γίνεται αντιληπτό από τους πολίτες ότι θα είναι σημαντικό», πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αράπογλου τόνισε ότι στις επικείμενες εκλογές υπάρχουν «πολλά που κρίνονται. Το ένα είναι η επιβεβαίωση στην κυβέρνηση. Είναι σημαντικό και το ποσοστό που θα πάρει, όχι απλώς η πρώτη θέση, νομίζω ότι έχει τελειώσει αυτό. Έχουμε το θέμα της δεύτερης θέσης, επίσης είναι πολύ σημαντικό. Είναι μια μάχη μεταξύ δύο κομμάτων, δεν έχει κριθεί απόλυτα, έστω και εάν έχει ένα πλεονέκτημα περισσότερο η αξιωματική αντιπολίτευση».

 

Exit mobile version