Pink Panthers: Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες δύο μελών τους από την ΕΛ.ΑΣ.

ΕΛΛΑΔΑ

Pink Panthers: Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες δύο μελών τους από την ΕΛ.ΑΣ.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Είναι μέλη της σπείρας που διαπράττει κλοπές σε κοσμηματοπωλεία με «ριφιφί»

17.05.2024 | 20:53

Τους δύο «ροζ πάνθηρες», που προχωρούσαν σε κινηματογραφικές διαρρήξεις κοσμηματοπωλείων στο κέντρο της Αθήνας με τη μέθοδο του ριφιφί, έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία με σχετική εισαγγελική διάταξη.

Του Πέτρου Καρσιώτη

1.   (επ) JOVANOVIC ή MANGALOV (ον) ZORAN ή ANGEL του ZIVAN ή STOIMENOV και της IVANKA ή SVETLANA, γεννηθέντα την 11-10-1971 στη Σερβία και

1.   (επ) TESIC ή PESIC (ον) SLADJAN του SVETOZAR και της SVETLANA, γεννηθέντα την 1-3-1974 στη Σερβία ή Σλοβενία.

Η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών και των στοιχείων των δύο αλλοδαπών της διαβόητης συμμορίας των «ροζ πανθήρων» γίνεται προκειμένου να αντληθούν πληροφορίες για την εξιχνίαση του συνόλου της δράσης του διδύμου των «χρυσοδάχτυλων» με την προτίμηση στα κοσμηματοπωλεία, ανά την Ευρώπη.

Pink Panthers

Οι δύο διεθνείς  διαρρήκτες- μέλη της ευρύτερης διεθνικής εγκληματικής ομάδας «Pink Panthers», η οποία, λέει η Αστυνομία,  παρουσιάζει διεθνή δράση, στοχοποιώντας κυρίως κοσμηματοπωλεία, στα οποία διαπράττουν κλοπές ή ληστείες, εφαρμόζοντας μεθοδολογία και τρόπους δράσης ανάλογα με τις δεξιότητες, τεχνικές και ικανότητες των μελών τους που βρίσκονται σαν πυρήνες σε κάθε χώρα, συνελήφθησαν στις 24 Απριλίου στο κέντρο της Αθήνας. Αστυνομικοί του βραβευμένου, διεθνώς, για τις επιτυχίες του Τμήματος   Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, κατάφεραν να μπουν στα ίχνη τους και να τους συλλάβουν.

Τα υφάσματα

Αυτό έγινε μετά από δύο κινηματογραφικά χτυπήματα των…εξπέρ των ριφιφί, καθώς αποδείχθηκε ότι όταν χτυπούσαν με εργαλεία τους τοίχους για να ανοίξουν τρύπες και να βρεθούν μέσα στον χρυσό, είχαν μαζί τους και τοποθετούσαν στο πάτωμα υφάσματα ούτως ώστε να ελαχιστοποιείται ο θόρυβος από την πτώση των κομματιών που θα έπεφταν!

Από τον Δεκέμβριο 

«Όπως προέκυψε από την έρευνα», είχαν ανακοινώσει οι αστυνομικοί «οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον Δεκέμβριο του 2023, είχαν συστήσει συμμορία και διέπρατταν κλοπές σε κοσμηματοπωλεία με τη μέθοδο «ριφιφί». Χρησιμοποιούσαν πλαστά ή πλαστογραφημένα έγγραφα, ενώ κινούνταν με οχήματα τα οποία, είτε είχαν αλλοδαπές πινακίδες κυκλοφορίας, είτε ήταν καταχωρημένα σε άτομα με καθαρό ποινικό μητρώο, προκειμένου να αποτρέψουν τον εντοπισμό τους».

Στη συνέχεια ανέλυαν τον τρόπο δράσης των «ροζ πανθήρων»: «Αφού εντόπιζαν τα καταστήματα- στόχους τους, πραγματοποιούσαν κατοπτεύσεις αυτών και στη συνέχεια κατάρτιζαν σχετικό σχέδιο δράσης. Κινούνταν πεζοί ή με αυτοκίνητο, το οποίο στάθμευαν σε ικανή απόσταση προκειμένου να αποφευχθεί τυχόν σύνδεσή του με την εγκληματική τους δραστηριότητα. Αφού οι δράστες αποκτούσαν πρόσβαση σε διπλανά εγκαταλελειμμένα- κενά κτήρια, άνοιγαν οπή στον τοίχο που οδηγούσε στα κοσμηματοπωλεία».

Ακολουθεί ο τρόπος που έμπαιναν στα κοσμηματοπωλεία καθώς και εκεί υπήρχαν…κανόνες: «Στα κοσμηματοπωλεία εισερχόταν ο 50χρονος, έρποντας, για να μην ενεργοποιηθούν οι ανιχνευτές κίνησης και αφού αφαιρούσε τα κοσμήματα χρυσαφικά, επέστρεφε στα διπλανά κτήρια και διέφευγαν».

Μετά από έρευνες στην κατοχή και στις οικίες τους βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

Πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, 3 ρολόγια, Κοσμήματα, 190 ευρώ, πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης, 3 κινητά τηλέφωνα και προσωπικά τους αντικείμενα. Κατασχέθηκαν επιπλέον μοτοσυκλέτα και αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για τις μετακινήσεις τους. Από τη μέχρι στιγμής  έρευνα εξιχνιάστηκαν δύο περιπτώσεις διαρρήξεων σε κοσμηματοπωλεία στο κέντρο της Αθήνας, ενώ η έρευνα για τη εξακρίβωση του πλήρους εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας συνεχίζεται. «Σημειώνεται», κατέληγε η Αστυνομία  «ότι ο 53χρονος αντιστάθηκε σθεναρά κατά τη σύλληψή του, ενώ οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Αρχές για παρόμοια αδικήματα».

Exit mobile version