Νέα νυχτερινή λεωφορειακή γραμμή 2024 Δήμος Παπάγου – Χολαργού: 400 Πειραιάς – Στ. Δουκίσσης Πλακεντίας

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Νέα νυχτερινή λεωφορειακή γραμμή 2024 Δήμος Παπάγου – Χολαργού: 400 Πειραιάς – Στ. Δουκίσσης Πλακεντίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Βασιλική Τσίγγα

Νέα νυχτερινή λεωφορειακή γραμμή 2024 Δήμος Παπάγου - Χολαργού: Θα ξεκινήσει να λειτουργεί η νέα νυχτερινή λεωφορειακή γραμμή, από την Κυριακή 19 Μαΐου 2024.

17.05.2024 | 11:44

Μετά από αίτημα δήμων της Αττικής που βρίσκονται κατά μήκος της Λ. Μεσογείων, ιδρύθηκε νυχτερινή λεωφορειακή γραμμή 400 Πειραιάς – Στ. Δουκίσσης Πλακεντίας. Με απόφαση του ΟΑΣΑ ιδρύεται η νυχτερινή λεωφορειακή γραμμή 400 Πειραιάς – Στ. Δουκίσσης Πλακεντίας, με αφετηρία από την πλατεία Καραϊσκάκη και κατόπιν αιτήματος δήμων που βρίσκονται κατά μήκος της Λ. Μεσογείων. Σύμφωνα με πληροφορίες το ζήτημα έφερε αρχικά στην επικαιρότητα το 2020, ο π. δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής παράταξης Παπάγου – Χολαργού, κ. Περικλής Ζήκας που είχε θέσει το θέμα της ανάγκης για λειτουργία νυχτερινής λεωφορειακής γραμμής στον οδικό άξονα της Λεωφόρου Μεσογείων, έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν οι εργαζόμενοι με νυχτερινές βάρδιες αλλά και η νεολαία, πρόταση που έκανε άμεσα αποδεκτή η Δημοτική Αρχή Παπάγου – Χολαργού.

Ακολούθησαν ομόφωνες αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων Παπάγου-Χολαργού, Αγίας Παρασκευής, Χαλανδρίου, Παλλήνης και Φιλοθέης-Ψυχικού. Το θέμα συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Στη συνέχεια το θέμα συζητήθηκε στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, που έκανε ομόφωνα αποδεκτή την πρόταση του κ. Ζήκα για τη στήριξη του αιτήματος της πράταξής του προς τον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών (Ο.Α.Σ.Α. Α.Ε.) για την εξυπηρέτηση του άξονα της Λεωφόρου Μεσογείων τις νυχτερινές ώρες. Η νέα λεωφορειακή γραμμή ιδρύθηκε με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση και ασφάλεια του επιβατικού κοινού και θα ξεκινήσει να λειτουργεί από την Κυριακή 19 Μαΐου 2024.

Exit mobile version