Η έκθεση της Κομισιόν που επιβεβαιώνει τις αναπτυξιακές προοπτικές της Ελλάδας, την κάλυψη του επενδυτικού κενού, την εξωστρέφεια και την επιτάχυνση του βασικού στόχου για κατώτατο μισθό τα 950 ευρώ ήταν στο επίκεντρο της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. Ο Παύλος Μαρινάκης μίλησε για τριπλάσια ανάπτυξη στην Ελλάδα από το μέσο όρο ευρωζώνης, αύξηση των επενδύσεων «τη στιγμή που αναμένεται σχεδόν μηδενική στην ευρωζώνη», υπετετραπλασιασμό των εξαγωγών και μείωση της ανεργίας. Η σταδιακή συγκράτηση τιμών τον Απρίλιο και οι παρεμβάσεις κατά της εισαγόμενης ακρίβειας που έφερε την Ελλάδα οριακά κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στον πληθωρισμό τροφίμων ενώ είναι «σωστός συγχρονισμός», όπως είπε η νέα πρωτοβουλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την προάσπιση των καταναλωτών.
Πρόκειται για την επιστολή προς την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, με την οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ζητήσει ευρωπαϊκή παρέμβαση για να εξηγήσουν οι πολυεθνικές γιατί τιμολογούν διαφορετικά τα προϊόντα στα κράτη μέλη της ΕΕ. Στις ερωτήσεις των πολιτικών συντακτών σχετικά με τη Βόρεια Μακεδονία ο κ. Μαρινάκης είπε ότι η κυβέρνηση κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ για την ανεξήγητη βιασύνη κύρωσης των μνημονίων, ενώ «δικαιώνεται η επιλογή της κυβέρνησης να μην βιαστεί αφού οι γείτονες μας δεν έχουν κάνει ούτε τα βασικά».
Παύλος Μαρινάκης: Εφόσον δούμε αντίστοιχη στάση από την κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας θα μπούμε σε αυτή τη συζήτηση
«Απάντησε ο πρωθυπουργός ξεκάθαρα. Είναι από τις πιο ακατανόητες – ανεξήγητες επιλογές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Κανένας πολίτης δεν καταλαβαίνει τι εξυπηρετεί αυτή η βιασύνη. Εφόσον δούμε αντίστοιχη στάση από την κυβέρνηση της Βόρειας Μακεδονίας θα μπούμε σε αυτή τη συζήτηση. Ο πρωθυπουργός έχει εναντιωθεί στη Συμφωνία των Πρεσπών και η ΝΔ την είχε καταψηφίσει. Δεν θα γίνουμε επισπεύδοντες όταν η άλλη πλευρά σε επίπεδο προέδρου δεν κάνει τα βασικά», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
«Ο Γιώργος Γεραπετρίτης ούτε γνωρίζει ούτε έχει συνομιλήσει με τον κ. Κοτζιά και για τη Συμφωνία των Πρεσπών ενημερώθηκε όταν έγινε δημόσια. Όλα τα άλλα είναι ασύστολα ψεύδη και διερωτόμαστε αν διακινούνται εκ δόλου το διαψεύδουμε κατηγορηματικά». Τελικός κυπέλλου χωρίς φιλάθλους, ήταν μία ακόμη ερώτηση και ο κ. Μαρινάκης απάντησε: Δεν είναι απόφαση της κυβέρνησης. Είναι λυπηρό να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών αλλά είναι απόφαση της Ομοσπονδίας ανεξήγητη θα έλεγα τη στιγμή που διοργανώνεται ευρωπαϊκός τελικός με συμμετοχή ελληνικής ομάδα. Είναι αντίφαση που πρέπει να προβληματίσει και μάλιστα επελέγη το μοναδικό γήπεδο που δεν τήρησε τη νομοθεσία για τις κάμερες».
Σχετικά με τα γεγονότα στη Νομική για τα οποία ρωτήθηκε ο κ. Μαρινάκης απάντησε:
«Τεράστια η ευθύνη της πολιτείας καθώς έπρεπε να αλλάξει ο νόμος το 2019 περί ασυλίας. Είχαν ασυλία με ευθύνη του πολιτικού συστήματος. Η θέση κάθε παραβατικού είναι στη Δικαιοσύνη και μακάρι όσοι αποφοιτήσαμε από Δημόσιο πανεπιστήμιο να είχαμε το αυτονόητο από κυβερνήσεις που εφάρμοζαν το νόμο. Οι περισσότεροι δεν είναι φοιτητές αλλά εισαγόμενοι καταληψίες. Δεν θέλουμε τον τουρισμό της κατάληψης. Ανοχή τέλος κι αυτό ισχύει μάλιστα με νέο νομοθετικό πλαίσιο και ποινές που εκτίονται».