Conference League τελικός 2024: Με 6.000 αστυνομικούς στην Νέα Φιλαδέλφεια

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Conference League τελικός 2024: Με 6.000 αστυνομικούς στην Νέα Φιλαδέλφεια

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Conference League τελικός 2024: Το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ και η ΕΛ.ΑΣ. αποφασίζουν ποια θα είναι τα έκτακτα μέτρα ασφαλείας που πρόκειται να λάβουν για τις 29 Μαΐου

14.05.2024 | 15:18

Εντατικές είναι οι προετοιμασίες για τον τελικό του Conference League που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαΐου στο γήπεδο της OPAP Arena στη Νέα Φιλαδέλφεια. Οι δύο ομάδες που πρόκειται να διεκδικήσουν τον τίτλο, ο Ολυμπιακός από τον Πειραιά και η Φιορεντίνα από την Φλορεντία, δικαιούνται από 9.000 εισιτήρια η κάθε μία, με την ιταλική ομάδα, ωστόσο, να επιστρέφει πίσω πάνω από τα μισά, καθώς όπως είπαν μέλη των συνδέσμων, το ταξίδι μέχρι την Αθήνα είναι πολύ ακριβό και δεν θα μπορέσουν οι περισσότεροι οπαδοί να το πραγματοποιήσουν. Η συζήτηση που γίνεται τις τελευταίες μέρες είναι τι θα γίνει τελικά με τα επιστρεφόμενα εισιτήρια της Φιορεντίνα, με τους οπαδούς του Ολυμπιακού να ζητούν να δοθούν σε εκείνους, καθώς αναμένεται να είναι πολύ μεγάλη η προσέλευση των οπαδών στο γήπεδο που δεν είναι μεν δικό τους αλλά βρίσκεται στην ίδια πόλη.

Τελικά, η απόφαση που πάρθηκε είναι τα εισιτήρια που θα επιστρέψει η Φιορεντίνα να μην δοθούν άμεσα στους φιλάθλους του Ολυμπιακού, αλλά να επιστραφούν στην UEFA κι η διαχείριση να γίνει μέσω της ίδιας της διοργανώτριας. Ο αριθμός των επιστρεφόμενων εισιτηρίων εκτιμάται να είναι περίπου στα 6.000, ενώ οι αναφορές είναι πως έχουν πουληθεί μόλις 1.500 εισιτήρια στους οπαδούς της Βιόλα. Ανησυχία, μάλιστα, έχει προκαλέσει στην Ελληνική Αστυνομία, το γεγονός ότι ένας τόσο μεγάλος αριθμός οπαδών θα προσέλθει στο γήπεδο και στην περιοχή μίας άλλης ελληνικής ομάδας και φοβούνται το ενδεχόμενο να ξεσπάσουν επεισόδια. Για αυτούς τους λόγους πραγματοποιήθηκε σύσκεψη μεταξύ του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και των επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ., προκειμένου να κηρυχθούν έκτακτα μέτρα ασφαλείας.

Τα μέτρα ασφαλείας που αποφασίστηκαν

Στο επιχειρησιακό σχέδιο του Υπουργείου και της Αστυνομίας συμμετέχουν η κρατική ασφάλεια, η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους αθλητικούς χώρους, οι διμοιρίες των ΜΑΤ, οι αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, η Αντιτρομοκρατική, ιθύνοντες της UEFA, καθώς και το σύνολο της ΕΛ.ΑΣ. Σύμφωνα με πληροφορίες του SPORT24, πάνω από 6.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός προκειμένου να μην προκύψει οποιοδήποτε ζήτημα τόσο κατά τη μετάβαση των φιλάθλων του Ολυμπιακού και της Φιορεντίνα στο γήπεδο όσο και γενικότερα στην ομαλή διεξαγωγή της σπουδαίας αναμέτρησης. Ο συγκεκριμένος αριθμός αστυνομικών δεν θα βρίσκεται μόνο στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά στην ευρύτερη περιοχή, έχοντας και έναν εποπτικό ρόλο, ενώ σε κάποια σημεία θα υπάρχουν και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά.

Μάλιστα, η μετάβαση της μεγάλης μάζας των φίλων των δύο ομάδων και ειδικά των οπαδών του Ολυμπιακού θα γίνει με τρένα, τα οποία θα εκκινούν από τον σταθμό ΗΣΑΠ του Πειραιά και δεν θα κάνουν στάση πουθενά, προκειμένου να αποφευχθεί οποιοδήποτε συναπάντημα με οπαδούς άλλων ομάδων. Ο χώρος γύρω από την OPAP Arena θα είναι αποκλεισμένος σε περίμετρο τουλάχιστον δύο χιλιομέτρων και όπως είναι λογικό δεν θα υπάρχει η δυνατότητα να πλησιάσει κάποιος στο γήπεδο δίχως την προσκόμιση του εισιτηρίου του αγώνα. Παράλληλα, για λόγους ασφαλείας υπάρχουν σκέψεις ακόμη και να συσταθεί να είναι κλειστά τα μαγαζιά στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου. Αντίθετα, τα μαγαζιά που στεγάζονται στην OPAP Arena θα δοθούν στην UEFA απευθείας μετά από την ολοκλήρωση του ελληνικού πρωταθλήματος προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει για δικές της δράσεις.

Είσοδος στο γήπεδο και οι δράσεις μέχρι τον τελικό

Οι φίλαθλοι που θα παρακολουθήσουν τον αγώνα θα μπουν συντεταγμένα στο γήπεδο, λαμβάνοντας τις απαραίτητες οδηγίες από την ασφάλεια του γηπέδου και την ΕΛ.ΑΣ, ενώ οι έλεγχοι αναμένεται να είναι διπλοί και τριπλοί μέχρι την είσοδο στην OPAP Arena, όπως συνηθίζεται άλλωστε σε όλους τους μεγάλους τελικούς κι από την UEFA. Οι συζητήσεις για το επιχειρησιακό σχέδιο βρίσκονται σε εξέλιξη, επομένως με βάση όσα θα προκύψουν και το προσεχές διάστημα, θα γίνουν και οι αντίστοιχες διαφοροποιήσεις. Το βέβαιο είναι πως η OPAP Arena θα είναι… φρούριο την ημέρα του αγώνα, με στόχο να πραγματοποιηθεί ο τελικός δίχως το παραμικρό πρόβλημα και οι φίλαθλοι που θα βρεθούν στο γήπεδο να απολαύσουν μία μοναδική εμπειρία.

Η Αθήνα και το ελληνικό φίλαθλο κοινό συνεχίζουν να ζουν στον παλμό της διεξαγωγής του μεγάλου τελικού της διοργάνωσης με αρκετά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην πόλη να «ντύνονται» στα χρώματα της διοργάνωσης με το μήνυμα Athens Final 2024. Οι δράσεις θα κορυφωθούν μέχρι και την ημέρα διεξαγωγής του τελικού, με την Αθήνα να φιλοξενεί ακόμη έναν ευρωπαϊκό τελικό, μια ακόμη γιορτή του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Στις προσεχείς ημέρα θα διεξαχθούν αρκετά φεστιβάλ για τους φιλάθλους σε σημεία της πόλης καθώς και άλλες δραστηριότητες με σημείο αναφοράς τον τελικό, τον οποίο η UEFA εμπιστεύτηκε στη χώρα μας και συγκεκριμένα στην OPAP Arena.

 

Exit mobile version