Ισραήλ Eurovision 2024: Ο Φινλανδός χόρεψε με τη Γκολάν αλλά ζήτησε να κατέβει το βίντεο

ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ Eurovision 2024: Ο Φινλανδός χόρεψε με τη Γκολάν αλλά ζήτησε να κατέβει το βίντεο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ισραήλ Eurovision 2024: Το κλιπ αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από διάφορες πηγές μεταξύ αυτών και η ισραηλινή δημόσια ραδιοτηλεόραση.

10.05.2024 | 20:34

Ο Φινλανδός τραγουδιστής της Eurovision ζητά να κατέβει το βίντεο που χορεύει με την Ισραηλινή Έντεν Γκολάν, αφού έλαβε μηνύματα μίσους από υποστηρικτές της Παλαιστίνης. Τα γεγονότα στην Μέση Ανατολή δεν μπόρεσαν να μείνoυν έξω από τον φετινό διαγωνισμό της Eurovision. Μετά τα τις αντιδράσεις και τα γιουχαρίσματα την στιγμή της ισραηλινής συμμετοχής και τις παλαιστινιακές σημαίες που ανέμισαν στο στάδιο του Μάλμε της Σουηδίας, ένα ακόμη περιστατικό έρχεται να επισκιάσει το κατά τ’ άλλα χαρμόσυνο event που κάθε χρόνο εκατομμύρια Ευρωπαίοι και όχι μόνο, παρακολουθούν.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Daily Mail, o Φινλανδός τραγουδιστής της περσινής Eurovision που βιντεοσκοπήθηκε να χορεύει με την Ισραηλινή τραγουδίστρια στο Μάλμε χθες απαίτησε να αφαιρεθεί το βίντεο και πήρε αποστάσεις από αυτήν μετά τις αντιδράσεις και απειλές που δέχτηκε. Ο Jere Mikael Pöyhönen – γνωστός με το καλλιτεχνικό του όνομα Käärijä, ο οποίος ήρθε δεύτερος ερμηνεύοντας για τη χώρα του στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision 2023 – κινηματογραφήθηκε στο σύντομο κλιπ των δέκα δευτερολέπτων να χορεύει με την Γκολάν σε έναν διάδρομο. Το κλιπ αναρτήθηκε στο διαδίκτυο από διάφορες πηγές μεταξύ αυτών και η ισραηλινή δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Αποστάσεις

Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα μετά την κοινοποίηση του βίντεο, ο Käärijä πήρε στο Instagram αποστάσεις από το κλιπ, λέγοντας ότι αναρτήθηκε χωρίς την άδειά του. Τόνισε επίσης ότι το εν λόγω βίντεο αποτελεί πολιτική τοποθέτηση στήριξης στο Ισράηλ εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης στη Μέση Ανατολή. «Έτυχε να συναντήσω σήμερα την εκπρόσωπο του Ισραήλ στη Eurovision και γυρίστηκε ένα βίντεο με εμάς», έγραψε ο Käärijä σε ένα story στο Instagram. «Στη συνέχεια αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χωρίς την άδειά μου. Παρά τα αιτήματά μου για την αφαίρεσή του, δεν έχει αφαιρεθεί. Θα ήθελα να διευκρινίσω και να τονίσω ότι το βίντεο δεν αποτελεί πολιτική δήλωση ή στήριξη οποιουδήποτε είδους».

Η ανάρτηση του Φινλανδού τραγουδιστή -«Δεν είναι πολιτική τοποθέτηση»

Η ανάρτηση του Käärijä προκάλεσε με τη σειρά της περαιτέρω αντιδράσεις από τους υποστηρικτές της Γκολάν και του Ισραήλ, με τον διάσημο Ισραηλινό συγγραφέα Hen Mazzig να συγκαταλέγεται μεταξύ αυτών «Η 20χρονη Ισραηλινή τραγουδίστρια, Eden Golan, χόρευε σήμερα με τον Φινλανδό τραγουδιστή Käärijä, το βίντεο έλαβε χιλιάδες σχόλια μίσους σε σημείο που ο τραγουδιστής αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη που εθεάθη με αυτή την Ισραηλινή κοπέλα», έγραψε ο Mazzig. «Μπορείτε να σκεφτείτε κάποια άλλη χώρα στην οποία ένας καλλιτέχνης θα πρέπει να ζητήσει συγγνώμη επειδή τον είδαν με έναν άλλο καλλιτέχνη από το συγκεκριμένο έθνος;», είπε μεταξύ άλλων ο συγγραφέας.

Ετικέτες
Exit mobile version