Μητσοτάκης – Σρόιτερ: Έντονη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης – Σρόιτερ: Έντονη αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

ΣΥΡΙΖΑ για συνέντευξη Μητσοτάκη: «Κρεσέντο αλαζονείας, δίχως αυτοκριτική»

08.05.2024 | 21:30

Για «σωρεία ψεμάτων» κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι πραγματικά σοκαριστικό πως σε μία συνέντευξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε να πει τόσα μαζεμένα ψέματα» αναφέρει αρχικά η Κουμουνδούρου για την συνέντευξη του πρωθυπουργού στο podcast του protothema και στον Α. Σρόιτερ. «Ο αρχηγός της ΝΔ, δεν κατάφερε να διατυπώσει ούτε μία λέξη αυτοκριτικής για την καθημερινότητα που αντιμετωπίζει η ελληνική κοινωνία» σχολίασε και συνέχισε: «Σιώπησε για τον πληθωρισμό και την ακρίβεια, που η Ελλάδα είναι «πρωταθλήτρια» σε ολόκληρη την Ευρώπη. Και βεβαίως, προκειμένου να εμφανίσει ως μονόδρομο τη ληστρική οικονομική πολιτική του, κατέφυγε στην κενολογία περί «λεφτόδεντρων», αγνοώντας την πλήρως τεκμηριωμένη πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας.

Σιώπησε για τα αυξανόμενα περιστατικά βίας και εγκληματικότητας.  Διαστρέβλωσε και εξαπέλυσε φθηνές ειρωνείες για την κατρακύλα της χώρας σε ό,τι αφορά τα ζητήματα των δικαιωμάτων και της ελευθερίας του Τύπου.  Επιχείρησε να εξαφανίσει την ενορχηστρωμένη από τον ίδιο απόπειρα συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών.

Σε ό,τι αφορά την εξωτερική πολιτική, ο κ. Μητσοτάκης επιχείρησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, δηλώνοντας, με πλήρη αμηχανία, πως η μόνη κίνηση που προτίθεται να κάνει για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί από την τουρκική κυβέρνηση, είναι να εκφράσει τη δυσαρέσκεια του στον Τούρκο πρόεδρο… Ενώ για την προεκλογική φιέστα που θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός της Αλβανίας στην Αθήνα, το μόνο που βρήκε να πει ο κ. Μητσοτάκης είναι ότι δεν συμφωνεί με την κίνηση αυτή, αλλά δεν θα κάνει και κάτι γι’ αυτό». Καταλήγοντας, ο ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε και τον «πήχη» του 33% που έθεσε ο πρωθυπουργός στις ευρωεκλογές, χαρακτηρίζοντας το σύνολο της συνέντευξης ως ένα «θλιβερό κρεσέντο αλαζονείας».

«Τέλος έθεσε τον πήχη του κόμματος του στις Ευρωεκλογές στο 33%, βλέποντας τη ραγδαία υποχώρηση των ποσοστών του κόμματός του. Το μόνο βέβαιο είναι πως οι πολίτες της χώρας δεν έχουν κάτι να περιμένουν από αυτό το θλιβερό κρεσέντο αλαζονείας, απουσίας αυτοκριτικής και διαρκούς διαστρέβλωσης της πραγματικότητας, στο οποίο επιδόθηκε για ακόμα μια φορά ο κ. Μητσοτάκης» καταλήγουν στην ανακοίνωση.

 

Exit mobile version