Κόκκαλο ψαριού στο λαιμό αντιμετώπιση: 8 τρόποι για να αφαιρεθεί

PLUS

Κόκκαλο ψαριού στο λαιμό αντιμετώπιση: 8 τρόποι για να αφαιρεθεί

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Βασιλική Τσίγγα

Κόκκαλο ψαριού στο λαιμό αντιμετώπιση: Υπάρχουν μερικές απλές πρώτες κινήσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε για να ανακουφίσετε τον ερεθισμό του λαιμού.

08.05.2024 | 10:52

Τα ψάρια να αποτελούν υγιή πηγή πρωτεϊνών καθώς και ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, αλλά πρέπει να είναι πάντα προσεκτικοί όσοι τα τρώτε, επειδή κάποιο κόκαλο μπορεί να ξεφύγει της προσοχής  και  κολλήσει στο λαιμό. Αν αυτό συμβεί, τότε πρέπει να  γνωρίζετε ορισμένα βασικά βήματα αντιμετώπισης. Δεδομένου ότι το κόκαλο από ψάρι είναι συνήθως αρκετά λεπτό, δεν θα διέλθει εύκολα τον οισοφάγο και μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό καθώς και πρήξιμο στην περιοχή.Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο απαιτείται άμεση προσοχή αν σας κάτσει κόκαλο από ψάρι στο λαιμό. Υπάρχουν μερικές απλές πρώτες κινήσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε για να ανακουφίσετε τον ερεθισμό του λαιμού και τον πόνο που προκαλείται αν σας κάτσει κόκαλο από ψάρι στον λαιμό.

Θα πρέπει να δοκιμάσετε αυτές τις θεραπείες μόλις το κόκαλο κολλήσει και, αν καμία από αυτές δεν λύσει το πρόβλημα, τότε πρέπει να πάτε στο γιατρό. Εάν έχετε ένα ψαροκόκκαλο κολλημένο πιθανότατα θα το νιώσετε. Συνήθως, υπάρχουν τα ακόλουθα συμπτώματα:

  • τσίμπημα στο λαιμό κατά την κατάποση ή και χωρίς να καταπίνετε
  • οξύς πόνος στο λαιμό
  • ευαισθησία ή βήχας
  • δυσκολία στην κατάποση ή επώδυνη κατάποση
  • φτύσιμο αίματος

Τρόποι αντιμετώπισης

  • Η πρώτη και πιο προφανής λύση είναι να βήξετε δυνατά για να μετακινήσετε το κόκκαλο. Είναι πολύ πιθανό να βγει από το λαιμό έτσι και να μην χρειαστεί περαιτέρω παρέμβαση.
  • Βάλτε λίγο αλάτι σε ένα ποτήρι νερό και πιείτε το υγρό σε μεγάλες γουλιές. Αυτή η μέθοδος λειτουργεί ιδιαίτερα στην περίπτωση πολύ μικρών οστών, τα οποία εξαρθρώνονται και μεταφέρονται στο στομάχι με το νερό, σύμφωνα με το divahair.ro.
  • ‘Ενας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να απαλλαγείτε από ένα κόκαλο ψαριού στο λαιμό σας: πάρτε ένα κομμάτι φρέσκο ​​ψωμί (όσο πιο αφράτο τόσο το καλύτερο) και μασήστε το λίγο και μετά καταπιείτε το. Το κόκκαλο του ψαριού θα κολλήσει πάνω του ή θα σκάψει μέσα του και θα τραβηχτεί στο στομάχι. Για να γίνει ακόμα πιο αποτελεσματική η μέθοδος, αλείφετε λίγο φυστικοβούτυρο στην επιφάνεια του ψωμιού, ώστε να κολλήσει πιο εύκολα το κόκκαλο.
  • Βράζετε μερικές ελιές σε 200 ml νερό και μετά πιείτε το υγρό σιγά σιγά, όσο είναι ακόμα ζεστό. Αυτό το φάρμακο λειτουργεί επειδή μαλακώνει τα οστά και το κάνει να βγαίνει από το λαιμό πιο εύκολα μέσα σε λίγα μόνο λεπτά. Εναλλακτικά, μπορείτε να δοκιμάσετε να πιείτε μερικές μπουκιές ζεστό ελαιόλαδο, το οποίο θα έχει το ίδιο αποτέλεσμα και θα επουλώσει τις μικρές πληγές που προκαλούνται από το κόκκαλο στην επιφάνεια του λαιμού.
  • Βράστε λίγο πολύ κολλώδες ρύζι και καταπιείτε μια κουταλιά από αυτό χωρίς να το μασήσετε.
  • Πάρτε μια μπουκιά μπανάνα και κρατήστε την στο στόμα σας για λίγα λεπτά να μαλακώσει και μετά καταπιείτε την όπως είναι. Μπορεί να χρειαστείτε μια υγιεινή μπουκιά νερό για να καταπιείτε ολόκληρο αυτό το κομμάτι μπανάνας, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι το κόκκαλο θα ακολουθήσει.
  • Τρώτε φουντούκια, καρύδια ή αμύγδαλα. Μασήστε τα καλά και μετά καταπιείτε τα. Η τραχιά υφή τους θα βοηθήσει στην αφαίρεση του οστού από το λαιμό, γαντζώνοντάς το. Μπορείτε να πιείτε νερό μετά για να απαλλαγείτε από τη δυσάρεστη αίσθηση στο λαιμό σας.
  • Μία από τις πολύ δημοφιλείς μεθόδους στην Κίνα, όπου τρώνε πολλά ψάρια, είναι η κατανάλωση μικρής ποσότητας αραιωμένου ξιδιού. Αυτό μαλακώνει το οστό και στη συνέχεια γίνεται εύκολο να αφαιρεθεί. Εάν μόνο η κατανάλωση αυτού του υγρού δεν λειτουργεί, μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε μία από τις παραπάνω μεθόδους, για παράδειγμα αυτή με το ψωμί.
Ετικέτες
Exit mobile version