Boeing Καναδάς: Αναγκαστική προσγείωση μετά από υπερθέρμανση στην καμπίνα

ΚΟΣΜΟΣ

Boeing Καναδάς: Αναγκαστική προσγείωση μετά από υπερθέρμανση στην καμπίνα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ξένη Κιτζόγλου

Boeing Καναδάς: Το αεροσκάφος προσγειώθηκε εκτάκτως, χωρίς ωστόσο να δοθούν περισσότερες πληροφορίες για την προέλευση της έντονης μυρωδιά

08.05.2024 | 16:10

Χωρίς τέλος τα προβλήματα για τα αεροσκάφη της Boeing. Άλλο ένα αυτή τη φορά της γαλλικής εταιρίας Air France, που εκτελούσε την πτήση Παρίσι – Σιάτλ, υποχρεώθηκε σε προσγείωση, μετά τον εντοπισμό μια περίεργης μυρωδιά στην καμπίνα. Το αεροσκάφος προσγειώθηκε εκτάκτως στον Καναδά, χωρίς ωστόσο να δοθούν περισσότερες πληροφορίες για την προέλευση της έντονης μυρωδιάς. Η γαλλική αεροπορική εταιρία σε δήλωσή της ανέφερε πως το αεροπλάνο παραμένει προσγειωμένο στο Iqaluit για να υποβληθεί σε «πρόσθετους τεχνικούς ελέγχους». Οι 260 επιβάτες του αεροπλάνου μεταφέρθηκαν προσωρινά σε ξενοδοχείο, πριν τους παραλάβει άλλο αεροσκάφος στη Νέα Υόρκη.

Το αεροδρόμιο Iqaluit περιλαμβάνεται στα σχέδια πτήσεων ως αεροδρόμιο εκτροπής για πολλούς αερομεταφορείς που ταξιδεύουν σε πολικές διαδρομές μεταξύ Βόρειας Αμερικής, Ασίας και Ευρώπης. Η εκτροπή του έγινε καθώς η Αμερικανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) για να εξακριβώσει εάν ο κατασκευαστής του αεροσκάφους είχε πραγματοποιήσει σωστά τις απαιτούμενες επιθεωρήσεις.

Ακόμα ένα περιστατικό στην Κωνσταντινούπολη

Αεροσκάφος Boeing 767 μεταφοράς εμπορευμάτων της FedEx Airlines πραγματοποίησε επείγουσα προσγείωση στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης χωρίς το μπροστινό σύστημα προσγείωσης, ωστόσο κατάφερε να παραμείνει στον διάδρομο, ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Μεταφορών διευκρινίζοντας ότι δεν υπάρχουν τραυματίες. Το Boeing 767 που πραγματοποιούσε πτήση από το αεροδρόμιο Ρουασί-Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού πληροφόρησε τον πύργο ελέγχου στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης ότι το σύστημα προσγείωσης δεν άνοιξε και προσγειώθηκε με τις οδηγίες του πύργου ελέγχου, αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών.

Συνεργεία διάσωσης και πυρόσβεσης του αεροδρομίου είχαν τεθεί σε ετοιμότητα στον διάδρομο προσγείωσης και δεν υπάρχουν τραυματισμοί, σύμφωνα με την ανακοίνωση, που δεν διευκρινίζει το αίτιο της βλάβης. Βίντεο από την επείγουσα προσγείωση δείχνει σπίθες και καπνό να ξεπηδούν καθώς το εμπρόσθιο τμήμα του αεροσκάφους σέρνεται κατά μήκος του διαδρόμου πριν το περιλούσουν με αφρό πυρόσβεσης.

Ετικέτες
Exit mobile version