ΑΕΚ ΔΕΑΒ Αλμέιδα: Μέσω των εκπροσώπων της ΠΑΕ επικαλέστηκε άμυνα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΑΕΚ ΔΕΑΒ Αλμέιδα: Μέσω των εκπροσώπων της ΠΑΕ επικαλέστηκε άμυνα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

ΑΕΚ ΔΕΑΒ Αλμέιδα: Ο προπονητής μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή έως και αποκλεισμού από τρεις αγωνιστικές και χρηματικό ποσό

08.05.2024 | 14:51

Μέσω εκπροσώπων ολοκληρώθηκε η απολογία του προπονητή της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα, στη ΔΕΑΒ σχετικά με τα γεγονότα που συνέβησαν κατά τη λήξη του αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ (28/4) στο γήπεδο της Τούμπας. Ο προπονητής της ΑΕΚ μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης με τον Δικέφαλο του Βορρά έπιασε από τον λαιμό αξιωματικό της ΥΑΒΑΧ, με τις εικόνες να κάνουν τον γύρο του κόσμου και το ελληνικό ποδόσφαιρο να γίνεται για μια ακόμα φορά θέμα αναφοράς. Ο Ματίας Αλμέιδα εκπροσωπήθηκε στη ΔΕΑΒ από το νομικό τμήμα της ΠΑΕ ΑΕΚ την Τετάρτη 8 Μαΐου και συγκεκριμένα από τους Έλλη Ρίζου και Αλέξη Αλεξίου, ενώ το «παρών» έδωσε και ο Α’ Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΠΑΕ Γιώργος Κοσμάς. Η πλευρά της ΑΕΚ κατέδειξε μέσω οπτικοακουστικού υλικού (βίντεο και φωτογραφίες) ότι ο Αλμέιδα ήταν αυτός που δέχθηκε επίθεση με τη λήξη του αγώνα και βρέθηκε εν μέσω της έντασης που δημιουργήθηκε, ενώ τονίστηκε ότι ο προπονητής μας δεν γνώριζε την ιδιότητα του αστυνομικού.

Παράλληλα από την πλευρά της ΠΑΕ ΑΕΚ κατατέθηκε και υπόμνημα με τις θέσεις της. Να επισημάνουμε ότι δεν υπήρξε κατάθεση από την πλευρά του Ματίας Αλμέιδα, έγγραφη ή προφορική. Στη συνέντευξη που έδωσε μετά τη λήξη του αγώνα, ο Αργεντίνος προπονητής είχε αναφέρει σχετικά με το περιστατικό πως υπήρχε πάρα πολύς κόσμος που δεν έπρεπε μέσα στο γήπεδο και η αντίδρασή του ήταν «ανθρώπινη». « Η αλήθεια είναι ότι αυτή η εικόνα δεν βοηθάει, καθόλου. Αυτό κρατάει το ποδόσφαιρο πίσω. Η δική μου αντίδραση ήταν μια αντίδραση που δεν συμβουλεύω κάποιον να την κάνει. Είχα πριν τη δυνατότητα να ζητήσω συγγνώμη στον κύριο που συνέβη αυτό. Πριν είχα δεχθεί κάποια σπρωξίματα. Αν εσείς με σπρώχνετε, θα κάνω το ίδιο. Γιατί εγώ δεν σπρώχνω, μιλάω. Δέχομαι τις ήττες και την κριτική, αλλά μην έρθει κάποιος να με προκαλέσει. Είναι πολύ απλό. Αν είναι κακό αυτό που έκανα, ναι είναι.»

Οι αντιδράσεις

Σύμφωνα με το άρθρο 10 του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ, ο Ματίας Αλμέιδα κινδυνεύει με ποινή αποκλεισμού τριών αγωνιστικών και χρηματικό πρόστιμο. Συγκεκριμένα αναφέρεται η ποινή «γ) Ποινή αποκλεισμού τριών (3) αγωνιστικών ημερών και χρηματική ποινή διακοσίων (200) ευρώ, αν ο ποδοσφαιριστής (σ.σ. είναι το ίδιο και για τον προπονητή) αποβάλλεται από τον αγώνα για βιαιοπραγία ή βάναυση συμπεριφορά του σε αντίπαλο παίκτη, συμπαίκτη, θεατή ή αξιωματούχο ομάδας ή για ανταπόδοση της βάναυσης συμπεριφοράς την οποία υπέστη ο ποδοσφαιριστής, έστω και αν βρισκόταν σε άμυνα». Καθώς ο Αργεντινός τεχνικός δεν προσήχθη από το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της διοργανώτριας αρχής, σχετικά με τη συμπεριφορά του, γιατί ο παρατηρητής του αγώνα δεν κατέγραψε το περιστατικό, έχουν δημιουργηθεί έντονες αντιδράσεις.

Μάλιστα, η ΠΑΕ Ολυμπιακός απέστειλε εξώδικο προς την ΕΠΟ, το οποίο υπογράφει ο αντιπρόεδρος και νομικός σύμβουλος των ερυθρόλευκων, Αλέξης Κούγιας. Οι Πειραιώτες μεταξύ άλλων ζητούν πειθαρχική δίωξη προς τον προπονητή της ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα. Με αφορμή τον «ατέλειωτο και πρωτοφανή διωγμό με την άσκηση πειθαρχικών διώξεων» σε βάρος του Ολυμπιακού από τα πειθαρχικά όργανα της ΕΠΟ τα τελευταία χρόνια και σε συνδυασμό με το γεγονός πως δεν έχει κινηθεί κάποια πειθαρχική διαδικασία κατά του Αργεντινού προπονητή μέχρι τώρα, το εξώδικο που υπογράφει ο Αλέξης Κούγιας αναφέρει πως «αποκορύφωμα όμως όλων αυτών των σκόπιμων παραλείψεων σας είναι η μη άσκηση πειθαρχικής διώξεως μέχρι αυτή την στιγμή που συντάσσουμε την παρούσα, εις βάρος του προπονητή της ΠΑΕ ΑΕΚ, Ματίας Αλμέιδα» και καταλήγει, ζητώντας να κινηθούν οι «δέουσες νομικές ενέργειες που αφορούν τόσο παραβάσεις του Πειθαρχικού Κώδικα, όσο και του Ποινικού Κώδικα. Την αντίδρασή του εξέφρασε και ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, Κώστας Καραπαπάς, ο οποίος ανέφερε πως ο ίδιος παρατηρητής, κ. Γύλλος, τον είχε τιμωρήσει για τρεις μήνες εξαιτίας μίας φράσης που είχε πει στα αποδυτήρια.

 

Ετικέτες
Exit mobile version