Ανζελίκ Κουρούνη – Χρυσή Αυγή: Πέθανε η δημοσιογράφος που κατέγραψε τη δράση του κόμματος

ΕΛΛΑΔΑ

Ανζελίκ Κουρούνη – Χρυσή Αυγή: Πέθανε η δημοσιογράφος που κατέγραψε τη δράση του κόμματος

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ανζελίκ Κουρούνη - Χρυσή Αυγή: «Σίγησε» η δημοσιογράφος και σκηνοθέτρια που ύψωσε τη φωνή της απέναντι στη Χρυσή Αυγή

07.05.2024 | 08:00

Πέθανε, τη Δευτέρα του Πάσχα, έπειτα από μάχη με τον καρκίνο, μια από τις εμβληματικότερες “φωνές” στον αγώνα κατά της Χρυσής Αυγής, η δημοσιογράφος, σκηνοθέτρια και παραγωγός ντοκιμαντέρ Ανζελίκ Κουρούνη. Ειδικότερα, η Ανζελίκ Κουρούνη, μαζί με τον σύντροφό της και στενό συνεργάτη της Θωμά Ιακόμπι και τους συνεργάτες τους αποκάλυψαν τη δράση της “Χρυσής Αυγής” με το πρώτο τους ντοκιμαντέρ: “Χρυσή Αυγή. Μια προσωπική υπόθεση”, το 2016, για το οποίο συγκέντρωνε στοιχεία από το 2009.

Το δεύτερο ντοκιμαντέρ τους: “Χρυσή Αυγή. Υπόθεση όλων μας” του 2021, ήταν η μοναδική ταινία που έγινε για τη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης “Χρυσή Αυγή”, παρακολουθώντας στενά τα γεγονότα.

Η Ανζελίκ Κουρούνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γαλλία. Είχε αποφοιτήσει από το Ινστιτούτο Προηγμένων Διεθνών Σπουδών της Σορβόννης και πήρε και πτυχίο ιστορίας από το Paris VIII. Ήταν ανταποκρίτρια για την Ελλάδα και τα Βαλκάνια για διάφορα γαλλόφωνα Μέσα: La Libre Belgique, les DNA, Politis, Charlie Hebdo, Le Quotidien de l’Art, Radio-France, RTBF, RTSR, TV5, Medi1, CBC.

Exit mobile version