Ανάσταση όπως… πόλεμος για κατοίκους στην Αττική

ΕΛΛΑΔΑ

Ανάσταση όπως… πόλεμος για κατοίκους στην Αττική

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Επτά συλλήψεις

07.05.2024 | 08:36

Τέλος στον τρόμο που προκαλούν ενήλικες και ανήλικοι σε κατοίκους αρκετών περιοχών της Αττικής την ώρα της Ανάστασης, με ρίψεις «βροχής» βαρελότων, άλλων εκρηκτικών μηχανισμών και δεκάδων βομβών μολότοφ, επιχείρησαν να δώσουν ομάδες αστυνομικών.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Πριν και μετά την Ανάσταση πέριξ των Ιερών Ναών, ακόμη και σε προαύλιο σχολικού συγκροτήματος, κηρύχθηκε ένας ιδιότυπος πόλεμος, που κάνει, κάθε χρόνο, τέτοια ημέρα, τους κατοίκους να κλειδαμπαρώνονται και να μην τολμούν εδώ και πέντε χρόνια να γιορτάσουν την Ανάσταση στις εκκλησίες τους. Κάτι τέτοιο με αρνητικούς πρωταγωνιστές μαυροντυμένους άνδρες συμβαίνει στον Νέο Κόσμο. Εκεί, στα χέρια της Κρατικής Ασφάλειας, έπεσε ένας 27χρονος, ο οποίος πετούσε μολότοφ το βράδυ της Ανάστασης. Τα μεσάνυχτα του Μεγάλου Σαββάτου υπολογίζεται ότι έπεσαν έξω από τον Ιερό Ναό της Αναλήψεως γύρω στις 90 βόμβες μολότοφ.

Οι κατηγορίες

Σε βάρος του 27χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικού υλικού από κοινού, για απείθεια και για παραβάσεις των νόμων περί όπλων, περί φωτοβολίδων και πυροτεχνημάτων, ενώ αναζητούνται εννέα ακόμη άτομα.

Επτά συλλήψεις στην Αττική

Συνολικά οι εντατικοί έλεγχοι, που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Ανάστασης είχαν ως αποτέλεσμα 7 συλλήψεις ατόμων, στην κατοχή των οποίων βρέθηκε πλήθος εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών καθώς και ποσότητες κροτίδων και βεγγαλικών. «Στην περιοχή του Νέου Κόσμου», αναφέρεται «συνελήφθη από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, ημεδαπός για απείθεια και κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, καθώς κατείχε εμπρηστικό μηχανισμό (μολότοφ), τον οποίο στη θέα των αστυνομικών απέρριψε στο έδαφος. Παράλληλα, από την ίδια υπηρεσία καθώς και από το Τμήμα Κρατικής Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, προσήχθησαν συνολικά 8 ενήλικες ημεδαποί και 3 ανήλικοι». Επίσης, σε περιοχή της Νέας Ιωνίας, συνελήφθησαν ενήλικος ημεδαπός και ανήλικος, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για αντίσταση, εμπρησμό και έκρηξη κατά συναυτουργία.

«Οι ανωτέρω», επισημαίνει η Αστυνομία «εντοπίσθηκαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. σε προαύλιο σχολείου να έχουν τοποθετήσει δυο πλαστικά μπιτόνια με εύφλεκτο υγρό, τα οποία καίγονταν και να τροφοδοτούν την εστία της φωτιάς με μικρότερα πλαστικά μπουκάλια, προκαλώντας εκρήξεις και φλόγες. Στη θέα των αστυνομικών, οι ανωτέρω προσπάθησαν να διαφύγουν, ενώ αντιστάθηκαν στη σύλληψή τους, κλωτσώντας στα πόδια τους αστυνομικούς».

Στην κατοχή τους αλλά και στον χώρο του Σχολείου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· 11 υπολείμματα καμένων μπουκαλιών , 3 καπάκια μπουκαλιών και καπάκι μπιτονιού, 2 κινητά τηλέφωνα και αναπτήρας.

Στην περιοχή της Γλυφάδας, συνελήφθη ανήλικος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απόπειρα εμπρησμού- έκρηξης, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών- εμπρηστικών υλών και άλλες κατηγορίες.

Στην κατοχή του βρέθηκαν:

· Οκτώ φιάλες βουτανίου (γκαζάκια) των 190 γρ., εκ των οποίων τα 5 από αυτά με δυο κροτίδες επικολλημένες στο κάθε γκαζάκι με μονωτική ταινία, ένα γκαζάκι με τρεις κροτίδες επικολλημένες με μονωτική ταινία, ένα γκαζάκι με επικολλημένο καπνογόνο με μονωτική ταινία και ένα γκαζάκι μόνο του.

· 2 πλαστικά μπουκάλια από οινόπνευμα, περιέχοντα εύφλεκτο υγρό, με επικολλημένες πάνω τους με μονωτική ταινία -8- κροτίδες.

· Χάρτινο ρολό μονωτικής ταινίας.

· Μικρό πλαστικό μπουκαλάκι, περιέχον εύφλεκτο υγρό, με επικολλημένες πάνω του με μονωτική ταινία 2 κροτίδες.

· Αναπτήρας, 3 ναυτικές φωτοβολίδες και 9 κροτίδες.

Στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων, προσήχθησαν 5 ενήλικες ημεδαποί και ένας ανήλικος, ενώ από το Τμήμα Ασφαλείας Αγίων Αναργύρων συνελήφθη ενήλικος ημεδαπός για κατοχή και κατασκευή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, ο οποίος κατείχε 2 εκτοξευτήρες με 16 κροτίδες.

Τέλος, ανευρέθηκαν οι πάρα κάτω εκρηκτικές ύλες:

· Σε προαύλιο χώρο σχολείου, στην περιοχή των Αχαρνών, βρέθηκαν:

· 9 πλαστικά μπουκάλια με βενζίνη, με κολλημένη πάνω τους κροτίδα (μολότοφ), 3 πλαστικά μπουκάλια βενζίνης, 4 μη πυροδοτημένες κροτίδες και γκαζάκι πυροδοτημένο.

Στην περιοχή της Γλυφάδας, βρέθηκαν παραπλεύρως ιερού ναού 12 μπουκάλια περιέχοντα εύφλεκτο υγρό.

Exit mobile version