Νέα γέφυρα Ευήνου 2024: Παραδίδεται προσεχώς στην κυκλοφορία

ΕΛΛΑΔΑ

Νέα γέφυρα Ευήνου 2024: Παραδίδεται προσεχώς στην κυκλοφορία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Βασιλική Τσίγγα

Νέα γέφυρα Ευήνου 2024: 45 εκατ. ο προϋπολογισμός ανακατασκευής της.

03.05.2024 | 11:43

Έτοιμη είναι η νέα γέφυρα Ευήνου που επανασυνδέει την παλιά Ε.Ο. Αντιρρίου-Ιωαννίνων και βάζει τέλος στην ταλαιπωρία των οδηγών. Αναμένεται να ανακοινωθεί η παράδοση της νέας γέφυρας του Ευήνου, η οποία έχει ολοκληρωθεί και μετά από κάποιες λεπτομέρειες που απομένουν, είναι έτοιμη να δοθεί σε κυκλοφορία. Η νέα γέφυρα Ευήνου, στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, αντικαθιστά την παλιά κατεστραμμένη γέφυρα, η οποία είχε υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά, από τις πλημμύρες του διημέρου 10-12 Δεκεμβρίου 2021. Υπενθυμίζεται ότι η κατασκευή της νέας γέφυρας ξεκίνησε 18 μήνες μετά την καταστροφή.

Η νέα γέφυρα Ευήνου που συνδέει τους δήμους Μεσολογγίου και Ναυπακτίας, η οποία κατασκευάστηκε στη θέση που βρισκόταν η παλιά γέφυρα, σηματοδοτεί την επανασύνδεση της παλιάς Εθνικής Οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων στο ύψος Ευηνοχωρίου, όπως και το τέλος της ταλαιπωρίας των πολιτών. Σημειώνεται ότι πέρυσι είχε κατασκευαστεί προσωρινή διέλευση εντός της κοίτης του ποταμού, αλλά η κυκλοφορία σταματούσε όταν ανέβαινε η στάθμη των υδάτων Ευήνου. Η νέα Γέφυρα του Ευήνου έχει συνολικό μήκος 242,7 μέτρα και συνολικό πλάτος 13,5 μέτρα (συμπεριλαμβάνοντας και τα πεζοδρόμια), ενώ το κατάστρωμά της είναι πλάτους 7,5 μέτρων.

Προϋπολογισμός 45 εκατ.

O προϋπολογισμός ήταν 45 εκατ. και πέρα από την ανακατασκευή της γέφυρας, περιλαμβάνονταν όλα τα αναγκαία υδραυλικά έργα προστασίας των βάθρων και διευθέτησης του ποταμού για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής. Καθώς και τις εργασίες προσωρινής αποκατάστασης της οδικής σύνδεσης και διευθέτησης των πάσης φύσεως αγωγών και δικτύων επί της κατεστραμμένης γέφυρας. Η παλιά γέφυρα του Ευήνου, που δίνει τη σκυτάλη στη νέα υποδομή, άρχισε να κατασκευάζεται το καλοκαίρι του 1965 και παραδόθηκε στην κυκλοφορία στις αρχές του 1967. Συνέδεε τους δήμους Μεσολογγίου και Ναυπακτίας, ενώ πριν την κατασκευή της τα οχήματα χρησιμοποιούσαν τη σιδηροδρομική γέφυρα. Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Θανάσης Μαυρομμάτης, με ανάρτηση του στα social media, γνωστοποίησε ότι είναι έτοιμη η νέα γέφυρα Ευήνου.

Exit mobile version