Κλειστά σούπερ μάρκετ Πάσχα 2024: Ποιες μέρες κατεβάζουν ρολά

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Κλειστά σούπερ μάρκετ Πάσχα 2024: Ποιες μέρες κατεβάζουν ρολά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Βασιλική Τσίγγα

Κλειστά σούπερ μάρκετ Πάσχα 2024: Τροποποιήσεις στο ωράριο λειτουργίας των σούπερ μάρκετ την εβδομάδα του Πάσχα, λόγω της μεταφοράς της Πρωτομαγιάς.

02.05.2024 | 15:13

Όπως  έχει ανακοινωθεί από τις προηγούμενες ημέρες, τα σούπερ μάρκετ θα παρεμείνουν κλειστά τη δεύτερη ημέρα του Πάσχα, δηλαδή τη Δευτέρα 6 Μαΐου και την Τρίτη 7 Μαΐου, λόγω της μεταφοράς της Πρωτομαγιάς. Συγκεκριμένα, τα σούπερ μάρκετ το Μεγάλο Σάββατο, θα είναι ανοιχτά από τις 8 το πρωί μέχρι τις 7 ή τις 8 το βράδυ, ανάλογα με την επωνυμία, ενώ έπειτα θα κατεβάσουν ρολά. Επομένως, λόγω και της μεταφοράς της Πρωτομαγιάς, θα λειτουργήσουν ξανά την Τετάρτη 8 Μαΐου, πράγμα που σημαίνει ότι για τρεις ημέρες δε θα μπορούν οι καταναλωτές να ψωνίσουν. Οπότε όλες οι προμήθειες για το πασχαλινό τραπέζι  θα πρέπει να γίνουν μέχρι Μ.Σάββατο.

Τι ισχύει για τα εμπορικά καταστήματα

  • Σε ό,τι αφορά στο ωράριο της Μεγάλης Εβδομάδας, τα μαγαζιά θα λειτουργήσουν με συνεχές ωράριο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ από Μεγάλη Δευτέρα έως και Μεγάλη Πέμπτη, ενώ για την Μεγάλη Παρασκευή τα μικρά μαγαζιά προτείνεται από τους εμπορικούς συλλόγους να λειτουργήσουν από τη 1 το μεσημέρι έως και τις 7 το απόγευμα, ενώ ο ΣΕΛΠΕ προτείνει στα μέλη του να λειτουργήσουν από τη 1 το μεσημέρι έως και τις 9 το βράδυ.
  • Για το Μεγάλο Σάββατο ο ΣΕΛΠΕ προτείνει λειτουργία των καταστημάτων από τις 9 το πρωί έως και τις 9 το βράδυ ενώ οι εμπορικοί σύλλογοι προτείνουν ωράριο από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3 το μεσημέρι.
  • Την Κυριακή του Πάσχα την Δευτέρα και την Τρίτη τα καταστήματα θα είναι κλειστά.
  • Την Τρίτη θα είναι κλειστά λόγω μεταφοράς του εορτασμού της Πρωτομαγιάς.

 

Ετικέτες
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Exit mobile version