Ηλεκτρικός – αυτοκτονία: Άνδρας έπεσε στις γραμμές του σταθμού Νέας Ιωνίας

ΕΛΛΑΔΑ

Ηλεκτρικός – αυτοκτονία: Άνδρας έπεσε στις γραμμές του σταθμού Νέας Ιωνίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ελένη Ευστρατίου

Ηλεκτρικός - αυτοκτονία: Η κυκλοφορία των συρμών γίνεται μεταξύ των γραμμών Πειραιάς - Άνω Πατήσια και Κηφισιά- Ειρήνη

26.04.2024 | 09:43

Τραγωδία σημειώθηκε πριν από λίγο, στις 8:10 το πρωί στον σταθμό του ηλεκτρικού Νέας Ιωνίας, την Παρασκευής 26 Απριλίου. Ένας άνδρας αυτοκτόνησε πέφτοντας στις γραμμές του τρένου, στο ρεύμα προς Πειραιά. Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες, πρόκειται για έναν άνδρα μόλις 37 ετών, ο οποίος πήδηξε στις γραμμές μόλις είδε τον συρμό να έρχεται, ενώ το σώμα του είναι διαμελισμένο. Στο σημείο έχουν σπεύσει οχήματα της πυροσβεστικής, όπως και ασθενοφόρο, ενώ αναμένεται και ιατροδικαστής. Η κυκλοφορία των συρμών πραγματοποιείται από Πειραιά έως Άνω Πατήσια και από τον σταθμό Κηφισιά έως Ειρήνη.

Περίπου δύο αυτοκτονίες την ημέρα

Σύμφωνα με τον οργανισμό «Κλίμακα» ο οποίος δρα ως παρατηρητήριο αυτοκτονιών στην Ελλάδα, κατά το έτος 2023, σημειώθηκαν στη χώρα μας περίπου 460 αυτοκτονίες, αριθμός που αντιστοιχεί σε περίπου δύο θανάτους την ημέρα. Η ακριβής καταγραφή των αυτοκτονιών αποτελεί μία παγκόσμια πρόκληση, όπως αναφέρει και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Αυτό οφείλεται σε διάφορους παράγοντες, όπως η ανομοιομορφία στην καταγραφή ανά χώρα, το στίγμα γύρω από την αυτοκτονία και τις ψυχικές ασθένειες, τα ιδιαίτερα κοινωνικά και πολιτισμικά χαρακτηριστικά κάθε χώρας καθώς και λόγω της δυσκολίας να εξακριβωθεί η πρότερη πρόθεση του/ης θανόντος/ούσης να αυτοκτονήσει. Εκτιμάται ότι το 15% με 20% των αυτοκτονιών παγκοσμίως καταγράφεται εσφαλμένα, ως τυχαίο γεγονός (π.χ. ατύχημα) ή ως θάνατος υπό αδιευκρίνιστη αιτιολογία.

Η επιστημονική τεκμηρίωση υποδεικνύει ότι οι αυτοκτονίες μπορούν να προληφθούν με ουσιαστικές και χαμηλού κόστους παρεμβάσεις. Για αυτόν τον σκοπό, απαιτούνται συντονισμένες δράσεις, πρωτοβουλίες αλλά και ευθύνες σε όλα τα επίπεδα της κοινωνίας.Οι δράσεις αυτές αφορούν συντονισμένες και χαμηλού κόστους διεπιστημονικές παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα της κοινωνικής σφαίρας αρχής γενομένης από την ευαισθητοποίηση του γενικού πληθυσμού στο ζήτημα της αυτοκτονίας, την εκπαίδευση των ανθρώπων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή επαφής με άτομα που υψηλού κινδύνου για αυτοκτονία (όπως οι κλινικοί ιατροί και οι νοσηλευτές, οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι σε σώματα ασφαλείας και καταστήματα κράτησης), και συνεχείς συστάσεις και εκκλήσεις προς όλους τους αρμόδιους φορείς για υιοθέτηση παρεμβάσεων σε σημεία υψηλής επικινδυνότητας για αυτοκτονία της χώρας και εντός των Μ.Μ.Μ.

Exit mobile version