Το αδιαχώρητο στα ΚΑΠΗ του Ζωγράφου κατά την επίσκεψη του Γιώργου Αυτιά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το αδιαχώρητο στα ΚΑΠΗ του Ζωγράφου κατά την επίσκεψη του Γιώργου Αυτιά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

«Γιώργο μαζί σου γιατί στηρίζεις εμάς και τα παιδιά μας» ήταν τα λόγια των απλών ανθρώπων για τον Γιώργο της διπλανής πόρτας.

25.04.2024 | 16:56

Το τι συμβαίνει αυτές τις ευρωεκλογές, όταν ο δημοσιογράφος και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία Γιώργος Αυτιάς επισκέπτεται έναν χώρο, εργασιακό ή μη, φαίνεται πως θα αποτελέσει case study για τους πολιτικούς αναλυτές στο μέλλον. Ποτέ κατά το παρελθόν σε ευρωεκλογές δεν έχει γίνει κάτι ανάλογο. Και δεν είναι μόνο ο έκδηλος ενθουσιασμός και η αγάπη του κόσμου, είναι και η υπομονετική αναμονή των πολλών απλώς και μόνο για να του σφίξουν το χέρι και να τον διαβεβαιώσουν ότι θα τον ψηφίσουν.

Αυτό συνέβη και στο Α΄ και Β’ ΚΑΠΗ του Ζωγράφου την Τετάρτη το μεσημέρι, όπου συνταξιούχοι και συγγενείς τους, μόλις ενημερώθηκαν ότι ήρθε για επίσκεψη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, σχημάτισαν ουρά 150 μέτρων για να τον δουν και να τον χαιρετήσουν από κοντά! Πραγματικά δεν ξανάγινε. Τρελάθηκε να σφίγγει χέρια ο Γιώργος Αυτιάς… από την τρίτη ηλικία που θα πάει πρωί-πρωί στην κάλπη! «Γιώργο μαζί σου γιατί στηρίζεις εμάς και τα παιδιά μας», ήταν τα λόγια των απλών ανθρώπων για τον Γιώργο της διπλανής πόρτας.

 

 

 

 

 

 

Σαρώνει και στη Βόρεια Ελλάδα ο Γιώργος Αυτιάς

Ο κόσμος θεωρούσε πάντα τον Γιώργο Αυτιά τον δικό του άνθρωπο. Τον άνθρωπο που νοιάζεται για τον πλησίον του, για τα προβλήματά του και προσπαθεί να βρει λύσεις. Μέσα από τη δημοσιογραφική του ιδιότητα, ο γνωστός δημοσιογράφος πάντα αναδείκνυε και επιζητούσε λύσεις στα προβλήματα που «έκαιγαν» τον απλό πολίτη, αυτά της καθημερινής επιβίωσης. Αυτό ήταν ένα από τα πιο βασικά γνωρίσματα του Γιώργου Αυτιά στη μακρά και πετυχημένη πορεία του στη δημοσιογραφία και αυτό αποτελεί σήμα κατατεθέν του και στην πολιτική κονίστρα, όπου αποφάσισε πλέον να ριχτεί. Ως γνωστόν, ο Γιώργος Αυτιάς αποφάσισε να βάλει μια άνω τελεία στην τεράστια καριέρα του ως δημοσιογράφος για χάρη της πολιτικής, καθώς κατέρχεται υποψήφιος με τη ΝΔ στις επικείμενες ευρωεκλογές.

 

Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του ο Γιώργος Αυτιάς, όπως άλλωστε συνηθίζει, σήκωσε τα μανίκια. Συνεχώς στον δρόμο, με συχνές περιοδείες, αφουγκράζεται τον παλμό των απλών ανθρώπων και ακούει τα προβλήματά τους. Μέσα από συναντήσεις με επαγγελματικούς φορείς και ανθρώπους όλων των κοινωνικών τάξεων και επαγγελμάτων και σε συνάρτηση με τις γεωγραφικές ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής που επισκέπτεται, ο Γιώργος Αυτιάς χτίζει ένα «χαρτοφυλάκιο» πληροφοριών για να μπορέσει, εφόσον του δοθεί από τον ελληνικό λαό η δυνατότητα, να τον εκπροσωπήσει επάξια και να διεκδικήσει δυναμικά καλύτερα δεδομένα για την Ελλάδα.

 

Στην Καβάλα

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ όργωσε τη Βόρεια Ελλάδα, όπου ο κόσμος του έδειξε την αγάπη και την εμπιστοσύνη του. Μια αγάπη και μια εμπιστοσύνη που δείχνουν ότι θα κερδίσει τη μάχη της κάλπης και θα πάρει μια θέση στο ευρωκοινοβούλιο. Συγκεκριμένα, το πρωί του Σαββάτου 20 Απριλίου βρέθηκε στην πόλη της Καβάλας, όπου είχε επαφές με επαγγελματίες και στελέχη του κόμματος, συνομίλησε με πολίτες, ενώ συναντήθηκε και με τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκο Δέμπα.

 

Στη Δράμα

Την Κυριακή 21 Απριλίου και στο πλαίσιο της παρουσίας του στη Δράμα για την παρουσίαση των βιβλίων του κ. Ιωάννη Παπαφλωράτου, ο κ. Αυτιάς μίλησε στα τοπικά ΜΜΕ για την υποψηφιότητά του. Συγκεκριμένα, ο κ. Αυτιάς δήλωσε: «Βρισκόμαστε σε ένα σημείο όπου η πατρίδα χρειάζεται σταθερότητα. Χρειάζεται όλα αυτά τα οποία λέμε επανειλημμένα, σταθερότητα στα γεωπολιτικά, σταθερότητα στην οικονομία, σταθερότητα στην κοινωνική και οικονομική πολιτική. Πάμε σε εκλογές σε λίγο χρονικό διάστημα, στις 9 Ιουνίου. Εκεί, λοιπόν, χρειάζεται τόλμη, χρειάζεται γνώση στα οικονομικά και χρειάζεται και αποφασιστικούς ανθρώπους από όλα τα κόμματα, που θα μπορέσουν να προασπίσουν τα συμφέροντα της χώρας. Με τη βοήθεια, λοιπόν, του ελληνικού λαού κατεβαίνω κι εγώ, τέταρτος στη σειρά στο ψηφοδέλτιο, αλλά μέχρι τώρα βλέπω ότι στην αγάπη του κόσμου έχουμε ένα προβάδισμα σημαντικό».

 

Σχετικά με τους λόγους που αποφάσισε να είναι υποψήφιος, ο κ. Αυτιάς σημείωσε: «Μετά από 34 χρόνια είναι σαν να τελειώνεις από ψαράς και να γίνεσαι σεφ. Δηλαδή να πιάνεις το ψάρι και να το σερβίρεις κιόλας. Νομίζω ότι τώρα είμαι έτοιμος. Έτοιμος με γνώση, με αποφασιστικότητα, να μπορέσω να πάω στην Ευρώπη για την πατρίδα. Αυτός είναι ο σκοπός μου. Αφήνω μια καριέρα μετά από 34 χρόνια για αυτό τον σκοπό».

 

Στις Σέρρες

Μεταξύ των σταθμών του Γιώργου Αυτιά ήταν και η πόλη των Σερρών, την οποία επισκέφθηκε τη Δευτέρα 22 Απριλίου. Εκεί επιβεβαίωσε ότι σε όποιο μέρος της Ελλάδας και αν ταξιδέψει, η υποδοχή που του επιφυλάσσουν οι πολίτες και ειδικότερα οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας είναι ξεχωριστή. Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής περπάτησε στην κεντρική πλατεία της πόλης και συζήτησε τα τοπικά προβλήματα της περιοχής με τους κατοίκους. Όλοι έτρεχαν να του σφίξουν το χέρι και επιβεβαίωσε ότι στη Βόρεια Ελλάδα η περιοδεία του θα αποτελέσει ανάχωμα στη διαρροή ψηφοφόρων από τη ΝΔ προς τα δεξιότερα κόμματα.

 

«Πρώτος στις καρδιές τους»

Σε συνέχεια των κυλιόμενων δημοσκοπήσεων στους χώρους της Νέας Δημοκρατίας ενόψει των ευρωεκλογών, που καταδείκνυαν την πρωτιά του Γιώργου Αυτιά, η δημοσκόπηση της Opinion Poll για λογαριασμό του Action Tv το βράδυ της Τρίτης 23/4 επιβεβαιώνει πως ο καταξιωμένος δημοσιογράφος κέρδισε τους ψηφοφόρους με το «Καλημέρα». Ειδικότερα, ο Γιώργος Αυτιάς ήταν πρώτος στο ερώτημα για την δημοτικότητα των υποψηφίων της ΝΔ με 41,4% και τον ακολούθησαν ο Πύρρος Δήμας με 28,5%, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης με 27,4%, η Ελίζα Βόζενμπεργκ με 25,6% και ο Φρέντι Μπελέρης με 21,7%. «Είμαι τέταρτος στο ψηφοδέλτιο, αυτή η μέτρηση όμως δείχνει ότι είμαι πρώτος στις καρδιές τους», σχολίασε ο ίδιος, αναφερόμενος στην αγάπη που του δείχνει ο κόσμος, ενώ τόνισε ότι δεν πρόκειται να απαντήσει στις επιθέσεις που δέχεται από πολιτικά πρόσωπα.

Exit mobile version