Τεμπελιά αντιμετώπιση: 3 τακτικές που πρέπει να αλλάξουν

PLUS

Τεμπελιά αντιμετώπιση: 3 τακτικές που πρέπει να αλλάξουν

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Βασιλική Τσίγγα

Τεμπελιά αντιμετώπιση: Τρία πράγματα που εμποδίζουν την εξέλιξη - Μάθε ποια είναι και αντιμετώπισέ τα.

25.04.2024 | 21:00

Υπάρχουν στιγμές στη ζωή μας, που πραγματικά βαριόμαστε και δε θέλουμε να κάνουμε τίποτα απολύτως. Ίσως άλλες στιγμές να νιώθουμε τόσο εξαντλημένοι, ειδικά μετά από ένα φορτωμένο πρόγραμμα καθημερινό, που να μας πιάνει οκνηρία και να μην έχουμε καθόλου όρεξη για δράση. Αυτό όμως είναι φυσιολογικό, αφού δεν έιναι μόνιμο και συνεχές. Υπάρχουν όμως κάποιοι άνθρωποι, που όντως αρέσκονται στο να τεμπελιάζουν, και το κάνουν σε τακτική βάση, συστηματικά, οι  λεγόμενοι «τεμπέληδες» όπως λένε.

Αν επιθυμεί κάποιος να ξεφύγει από αυτήν την κατάσταση, και να αρχίσει να γίνεται παραγωγικός, χρήσιμος για τον εαυτό του και την κοινωνία, μπορεί να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται, αλλά και κάποιες συνήθειες στην καθημερινότητα του, οι οποίες δεν τον εξελίσσουν. Ο κάθε άνθρωπος έχει πολλές ικανότητες για να νικήσει τα λανθασμένα πρότυπα που έχει μάθει. Η δύναμη του είναι τεράστια, αρκεί να το αναγνωρίσει και να μπει στη δράση. Δεν χρειάζονται ούτε οι τύψεις, ούτε οι ενοχές, αρκεί να έχει τη διάθεση να γίνει δημιουργικός. Παρακάτω υπάρχουν 3 συνήθειες που μπορεί να αλλάξει όποιος βιώνει τεμπελιά, έτσι ώστε να γίνει πιο παραγωγικός.

Η αντίστασή σου στην τεμπελιά σε κάνει τεμπέλη

Η τάση σου να προσπαθείς να παραποιήσεις την αλήθεια δεν αλλάζει την εικόνα σου. Το να λες ότι δεν είσαι τεμπέλης, δε σε κάνει να φαίνεσαι λιγότερο τεμπέλης. Αντίθετα, σε γεμίζει άγχος και ανασφάλεια να δείξεις κάτι που δεν είσαι. Χαλάρωσε. Δεν σου απαγόρευσε κανείς να νιώθεις τεμπελιά, οπότε άσε τη μέρα να κυλήσει, έχοντας γνώση της κατάστασής σου, και μάζεψε δυνάμεις για την επόμενη, ώστε να βρεις και πάλι τον παραγωγικό εαυτό σου.

Δεν έχεις πρόγραμμα

Δεν είναι κακό να μην μας αρέσει να έχουμε πρόγραμμα, όμως, όσον αφορά στα θέματα δουλειάς και στις υποχρεώσεις που υπάρχουν, πρέπει να τα βάζουμε σε μια σειρά, αφενός για να γνωρίζουμε κάθε φορά από που να ξεκινήσουμε και αφετέρου για να μην μας διαφεύγουν πράγματα. Το να τα έχεις όλα συγκεχυμένα μέσα στο μυαλό σου, δεν σε βοηθάει να πιαστείς από κάπου και να ξεκινήσεις. Συνεπώς, η διαμόρφωση του καθημερινού προγράμματός σου, θα σε βοηθήσει να είσαι δραστήριος και συνάμα να έχεις προσωπικό χρόνο για ξεκούραση, αφού όλα θα γίνονται με άλλον ρυθμό και ενέργεια.

Ένα πράγμα τη φορά

Ένα βήμα τη φορά. Δεν γίνεται από την αδράνεια να περάσεις στη συνεχόμενη δράση χωρίς διάλειμμα και προγραμματισμό. Κάθε φορά που καταπιάνεσαι με κάτι, να αφοσιώνεσαι σε αυτό, χωρίς να σκέφτεσαι τι άλλο θα μπορούσες να κάνεις μαζί, για να τελειώνεις πιο γρήγορα. Προφανώς και μπορείς να κάνεις τα πάντα, ωστόσο μην πιέσεις τον εαυτό σου, γιατί το αποτέλεσμα δεν θα είναι το επιθυμητό. Θα ζοριστείς και η τεμπελιά θα έρθει ξανά στο προσκήνιο.

ΠΗΓΗ:in.gr

Ετικέτες
Exit mobile version