Κατερίνα Λυγγερίδη: «Ας είναι η θυσία του έναυσμα για μια ασφαλή κοινωνία»

ΕΛΛΑΔΑ

Κατερίνα Λυγγερίδη: «Ας είναι η θυσία του έναυσμα για μια ασφαλή κοινωνία»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ξένη Κιτζόγλου

Κατερίνα Λυγγερίδη: Είναι υποχρέωση της αστυνομίας να επέλθει η δικαιοσύνη στη μνήμη του ήρωά μας, είπε η ξαδέρφη του αστυνομικού

25.04.2024 | 11:34

«Είναι υποχρέωση όλων μας και της αστυνομίας να επέλθει η δικαιοσύνη στη μνήμη του ήρωά μας του Γιώργου Λυγγερίδη», δήλωσε εμφανώς συγκινημένη η ξαδέρφη του, Κατερίνα, το πρωί της Πέμπτης (25/04). Όπως είπε για τον αστυνομικό των ΜΑΤ «δολοφονήθηκε άδικα και άνανδρα εν ώρα καθήκοντος» συμπληρώνοντας ότι «έχουμε όλοι ένα μερίδιο ευθύνης ως πολίτες γιατί κανείς δεν δρα και δεν μιλά για να παταχθεί η βία. Μένουμε αμέτοχοι γιατί φοβόμαστε μην μπλέξουμε, μέχρι να μας χτυπήσει η πόρτα και να χάσουμε έναν δικό μας άνθρωπο. Όταν βλέπουμε έναν εγκληματία στα 16, στα 18 και δεν κάνουμε κάτι αλλά συνεχίζουμε να πηγαίνουμε στα γήπεδα κανονικά. Ξέρετε γιατί γίνετε αυτό; Γιατί ξερουμε ότι δεν θα έλθει η τιμωρία σε αυτούς τους ανθρώπους και θα είναι ελεύθεροι», συμπλήρωσε.

«Αυτό που ζητάμε είναι να τιμωρηθούν οι ένοχοι και να βοηθήσουμε όλοι να πάψει αυτή η εγκληματικότητα στην κοινωνία και ο φόβος, να έρθει η ειρήνη και η τάξη. Ας είναι η θυσία του Γιώργου το έναυσμα για μια ασφαλή κοινωνία», κατέληξε η ξαδέρφη του Γιώργου Λυγγερίδη καταλήγοντας ως εξής: «Θα πρέπει να πάρουμε παράδειγμα από αυτά τα παιδιά και όχι από τους εγκληματίες».

Η ταυτοποίηση των δραστών

Ένα «φλασάκι» το οποίο παρέδωσε ανώνυμος πληροφοριοδότης στις αρχές 73 ημέρες μετά τη δολοφονία του αστυνομικού στο Ρέντη οδήγησε στην ταυτοποίηση των δραστών. Όπως ανέφερε ο Alpha ο πληροφοριοδότης τηλεφώνησε στις 18 Φεβρουάριου και ανώνυμα ενημέρωσε τις αρχές για το βιντεοληπτικό υλικό. Είχε αφήσει το φλασάκι σε συγκεκριμένο σημείο έξω από το κλειστό του Ρέντη. Σε αυτό καταγράφονταν 15 βίντεο από το κλειστό του Ρέντη, όπου καταγράφονταν οι κινήσεις των οργανωμένων οπαδών. Η δικογραφία που σχηματίστηκε για την εγκληματική οργάνωση, η οποία εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. και εμπλέκεται στην επίθεση σε βάρος αστυνομικών στου Ρέντη, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Αρχιφύλακα Γιώργου Λυγγερίδη. εντυπωσιάζει με τον όγκο της.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, τα 160 μέλη της τουλάχιστον από το 2019 προέβαιναν σε εγκληματικές πράξεις με αθλητικό υπόβαθρο, ενώ συνελήφθησαν 63 μέλη της οργάνωσης καθώς και 4 ακόμη άτομα. Τον στενό πυρήνα της εγκληματικής οργάνωσης αποτελούσαν 8 άτομα, με ηγετικό ρόλο, ενώ η δράση τους εντοπίζεται κυρίως στην Αττική καθώς και στον Βόλο και στα Ιωάννινα. Η κυνικότητα με την οποία οι δράστες αντιμετώπιζαν την δολοφονία του αστυνομικού με φωτοβολίδα προκαλούν σοκ καθώς οι φερόμενοι ως δράστες την αντιμετώπιζαν ως… κατόρθωμα. Ο Alpha φέρνει στη δημοσιότητα νέους διαλόγους ανήλικων συλληφθέντων, οι οποίοι καμαρώνουν ακόμη και για το γεγονός ότι θα πάνε στη φυλακή, καθώς περιμένουν τιμητική υποδοχή, επειδή σκότωσαν αστυνομικό.

 

Exit mobile version