Βέκιτς – Σάκκαρη 0-2: Στον τρίτο γύρο του Madrid Open η Μαρία

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Βέκιτς – Σάκκαρη 0-2: Στον τρίτο γύρο του Madrid Open η Μαρία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ξένη Κιτζόγλου

Βέκιτς - Σάκκαρη 0-2: Η Ελληνίδα τενίστρια δεν άφησε περιθώρια στην αντίπαλό της και με 2-0 σετ στην πρεμιέρα της στο Madrid Open προκρίθηκε στον τρίτο γύρο του τουρνουά

25.04.2024 | 15:01

Με νίκη συνοδεύτηκε η επιστροφή της Μαρίας Σάκκαρη στις αγωνιστικές υποχρεώσεις, επικρατώντας της Ντόνα Βέκιτς με 6-3, 6-2 στο πλαίσιο του δεύτερου γύρου στο Mutua Madrid Open. Η Ελληνίδα πήρε την πρόκριση στον τρίτο γύρον του ισπανικού τουρνουά, όπου θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη νικήτρια του ζευγαριού Μέρτενς – Στίβενς. H No.6 του κόσμου ολοκήρωσε το ματς με επτά άσους, κερδίζοντας το 70% (21/30) των πόντων πίσω από το πρώτο της σερβίς. Είχε 29 winners και τα μισά αβίαστα λάθη από την Βέκιτς, η οποία είχε 28.

Το ματς δεν ξεκίνησε καλά για την Σάκκαρη, η οποία στο πρώτο της service game δέχθηκε το break από την Βέκιτς, η οποία την ανάγκασε να κάνει αρκετά λάθη. Βέβαια, η αντίδραση της Ελληνίδας ήταν αμεσότατη καθώς στο επόμενο game έκανε το break back δίχως να επιτρέψει στην αντίπαλό της να πάρει πόντο.

Break με το… καλησπέρα και καλό πρώτο σερβίς τελείωσαν την υπόθεση πρόκριση

Οι δύο αθλήτριες κράτησαν τα σερβίς τους στη συνέχεια, με την Ελληνίδα να πραγματοποιεί την… επίθεσή της στο 8ο game όπου μετά από δύο χαμένα break points κατάφερε να σπάσει το σερβίς της Κροάτισσας για ν’ αποκτήσει δύο games διαφορά. Η 28χρονη με τις μπάλες στα χέρια δεν λάθεψε και έκλεισε το σετ με 6-3. Σε αντίθεση με την εκκίνηση του πρώτου σερβίς, η Σάκκαρη πραγματοποίησε το break στο σερβίς της Βέκιτς και μέσα σε οκτώ λεπτά απέκτησε προβάδισμα δύο games (2-0). Μάλιστα, η Ελληνίδα προσπάθησε να… σπάσει ακόμη μία φορά το σερβίς της αντιπάλου της, αλλά η Κροάτισσα κατάφερε να πάρει το 5ο game για το 3-2.

Η 28χρονη Νο.6 στον κόσμο ένιωθε πολύ καλά στο court και αυτό φάνηκε από τα δύο love games που πέτυχε, αλλά και τα προβλήματα που δημιουργούσε στα σερβίς της Βέκιτς. Έτσι στο 7ο game η Σάκκαρη έφτασε σε ακόμη ένα break επί της Βέκιτς και στο 8ο game σέρβιρε για να κλείσει το σετ (6-2) και να πάρει την πρόκριση στον τρίτο γύρο της διοργάνωσης.

Ετικέτες
Exit mobile version