Φλώρος – Βελόπουλος: Μια κόντρα από τα παλιά

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φλώρος – Βελόπουλος: Μια κόντρα από τα παλιά

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Φλώρος - Βελόπουλος: Η κόντρα που έχει ο πατέρας Φλώρος με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης φαίνεται πως ήταν η αιτία που πυροδότησε το πρωτοφανές επεισόδιο

24.04.2024 | 18:33

Εδώ και κάποια χρόνια κρατάει η κόντρα ανάμεσα στον Κυριάκο Βελόπουλο και στον Ευστάθιο Φλώρο, πατέρα του ανεξάρτητου βουλευτή των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνου Φλώρου, ο οποίος επιτέθηκε σήμερα έξω από την αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής στον βουλευτή της Ελληνικής Λύσης Βασίλη Γραμμένο. Η κόντρα που έχει ο πατέρας Φλώρος με τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης φαίνεται πως ήταν η αιτία που πυροδότησε το πρωτοφανές επεισόδιο σήμερα στη Βουλή, στο οποίο, εκτός από τη χειροδικία, οι πρωταγωνιστές φέρονται να χρησιμοποίησαν εκφράσεις πεζοδρομίου ο ένας κατά του άλλου, με ύβρεις ακόμα και κατά συγγενικών τους προσώπων. Υπενθυμίζεται πως ο πατέρας Ευστάθιος Φλώρος, πρώην υποψήφιος της Ελληνικής Λύσης, έχει μηνύσει τον Κυριάκο Βελόπουλο για διασπορά συκοφαντιών μέσω ενός λογαριασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ανοίκειους και σεξιστικούς χαρακτηρισμούς, σύμφωνα με τη σχετική δικογραφία. Όπως υποστηρίζει ο ο Ευστάθιος Φλώρος, πίσω από τον συγκεκριμένο λογαριασμό βρίσκεται ο Κ. Βελόπουλος, κάτι που ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης αρνείται.

Το 2019 ο Ευστάθιος Φλώρος ήταν υποψήφιος με την Ελληνική Λύση και ήταν υπέρμαχος της διεξαγωγής συνεδρίου, ωστόσο το 2022 τα «έσπασε» με τον Κυριάκο Βελόπουλο, αποχώρησε από το κόμμα και δημιούργησε την «Ελληνική Πατριωτική Λύση». Τότε ξέσπασε και η διαμάχη των δύο, με τον κ. Φλώρο να κατηγορεί τον Κυριάκο Βελόπουλο για αδιαφανείς διαδικασίες και πως εκπαραθυρώθηκε από την Ελληνική Λύση, ενώ υπήρξε ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του κόμματος.

Το πρωτοφανές επεισόδιο με τον ξυλοδαρμό στη Βουλή

Το πρωτοφανές περιστατικό του ξυλοδαρμού του Β. Γραμμένου από τον Κ. Φλώρο σημειώθηκε την ώρα που στην Ολομέλεια της Βουλής βρισκόταν σε εξέλιξη η συζήτηση για την άρση ασυλίας του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, μετά από μήνυση που έχει καταθέσει εναντίον του ο πατέρας του Κωνσταντίνου Φλώρου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, διά του Κ. Χήτα, αν και έχει αρνηθεί τις κατηγορίες λέγοντας ότι ο λογαριασμός δεν είναι δικός του, έχει ζητήσει την άρση της ασυλίας του. Τελικά, η Βουλή αποφάσισε την άρση της ασυλίας του Βελόπουλου και η υπόθεση θα πάρει τη δικαστική οδό.

Σπαρτιάτες: Εκλεγμένος με 7.377 ψήφους στη Λάρισα ο βουλευτής Φλώρος που γρονθοκόπησε συνάδελφό του

Ο Κωνσταντίνος Φλώρος υπήρξε μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Σπαρτιατών» μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2023, όταν ανεξαρτητοποιήθηκε με επιστολή του στον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα. O Κωνσταντίνος Τασούλας θα είναι αυτός που θα ζητήσει από τη φρουρά τη σύλληψή του. Ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι όταν φτιάχναμε τον Κανονισμό της Βουλής «νομίζαμε ότι απευθυνόμαστε σε στοιχειωδώς λογικούς ανθρώπους» και ότι αυτή τη στιγμή, «το πιο βαρύ που μπορώ να επιβάλω στον βουλευτή ο οποίος χειροδίκησε εναντίον συναδέλφου είναι να τον απομακρύνω, με τη φρουρά, για 15 ημέρες από τις διαδικασίες του σώματος». Όπως είπε ο κ. Τασούλας, «είναι ένα χάδι έναντι της χυδαιότητας και της κτηνωδίας της συμπεριφοράς του, αλλά θα δούμε εν συνέχεια, προφανώς θα υπάρξει άρση ασυλίας, και θα αντιμετωπίσει και δικαστικά τις συνέπειες αυτής της κτηνώδους συμπεριφοράς».

Υπενθυμίζεται, ότι στις εκλογές του Μαΐου, το κόμμα «Σπαρτιάτες» δεν είχε κατέβει στις εκλογές. Στις επαναληπτικές του Ιουλίου, ο Κωνσταντίνος Φλώρος ήταν ο μοναδικός υποψήφιος του κόμματος και έλαβε 7.377 ψήφους από τους συμπολίτες του, με αποτέλεσμα να βγει πέμπτο κόμμα στην περιοχή. Στον ίδιο νομό, εκλέχθηκαν οι Χρήστος Κέλλας, Χρήστος Καπετάνος και Μάξιμος Χαρακόπουλος με τη Νέα Δημοκρατία, ο Βασίλης Κόκκαλης με τον ΣΥΡΙΖΑ, η Ευαγγελία Λιακούλη με το ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Λαμπρούλης με το ΚΚΕ και ο Γιώργος Ρούντας με τη Νίκη.

Ποιος είναι ο Κωνσταντίνος Φλώρος

Μεταξύ άλλων, στο σχετικό βιογραφικό αναφέρεται ότι «είναι απόφοιτος ΤΕΕ στον κλάδο της Πληροφορικής, όπου συνέχισε και ολοκλήρωσε τις σπουδές του σε Δ.ΙΕΚ το 2009. Μιλάει άριστα Αγγλικά. Υπηρέτησε την περίοδο 2009-2010 την στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό. Εργάζεται 13 έτη στον χώρο της Πληροφορικής, συγκεκριμένα στον τομέα των Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων, με εξαιρετική πορεία σε πολύ μεγάλες και σημαντικές εταιρείες. Ασχολείται με την πολιτική από τα μαθητικά του χρόνια, κυρίως λόγω των έντονων συναισθημάτων του για την πατρίδα, και ειδικότερα από το 2016 έως σήμερα, έχοντας αποκομίσει πολλές και σημαντικές εμπειρίες».

 

Exit mobile version