Κύπελλο Αγγλίας 2024: Μογγόλος ταξίδεψε 13.000 χιλιόμετρα με ποδήλατο για να δει τον ημιτελικό

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Κύπελλο Αγγλίας 2024: Μογγόλος ταξίδεψε 13.000 χιλιόμετρα με ποδήλατο για να δει τον ημιτελικό

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ελένη Γεωργούλια

Κύπελλο Αγγλίας 2024: Θύμα απάτης είχε πέσει ο Μογγόλος στο παρελθόν

23.04.2024 | 10:36

Όνειρό του ήταν να γίνει διακεκριμένος ποδοσφαιριστής. Στην πατρίδα του μάλιστα, τη Μογγολία είχε ένα σχετικά καλό όνομα. Λίγο μετά το τέλος της πανδημίας του κορωνοϊού τον πλησίασε ένας ατζέντης που του έταξε δοκιμαστικό στους Γκάλαξι τους Λος Άντζελες με την οικογένεια του να δίνει όλες τις οικονομίες της με σκοπό ο Οτσίρο να πραγματοποιήσει το όνειρο του. Ωστόσο ο ατζέντης μόλις πήρε τα χρήματα εξαφανίστηκε και το όνειρο έγινε εφιάλτης με την οικογένεια του να είναι ένα βήμα πριν την οικονομική καταστροφή. Για καλή τους τύχη η ιστορία του έγινε γνωστή και μέσω δωρεών μπόρεσαν να σταθούν στα πόδια τους με τον Μπατμπόλντ να αφήνει στην άκρη την καριέρα του ποδοσφαιριστή όχι όμως και την αγάπη του για το ποδόσφαιρο και την περιπέτεια. Οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το 2010, αποφάσισε να πραγματοποιήσει το άλλο του μεγάλο όνειρο που δεν ήταν άλλο από το να δει από κοντά την αγαπημένη του ομάδα να αγωνίζεται στο Ολντ Τράφορντ.

Δεν ήθελε όμως αυτό να γίνει μ’ ένα απλό αεροπορικό ταξίδι, αλλά μ’ ένα ταξίδι που θα το έγραφε η ιστορία! Κι εν τέλει τα κατάφερε. Ο Οτσίρο ανακοίνωσε πέρσι στις αρχές Απριλίου ότι θα ταξιδέψει από το Ουλάν Μπατόρ (πρωτεύουσα της Μογγολίας) έως το Μάντσεστερ με το επικό του ταξίδι να ξεκινά στις 5 Μαΐου 2023 και στα τέλη Ιουνίου η επίσημη ιστοσελίδα των κόκκινων διαβόλων να του αφιερώνει ένα μεγάλο κείμενο προβάλλοντας την… αποστολή του. Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό ο Μπατμπόλντ θα έφτανε στην Αγγλία στα τέλη Δεκεμβρίου, ωστόσο το ταξίδι του διήρκησε 4 μήνες περισσότερο.

Ταξίδευε για 11 μήνες

Μόνο που μετά από 11 μήνες, 16 χώρες και σχεδόν 13.000 έφτασε στο Λονδίνο όπου το μεσημέρι της Κυριακής παρακολούθησε από το Γουέμπλεϊ έναν από τους επικότερους ημιτελικούς στην ιστορία του Κυπέλλου Αγγλίας με την αγαπημένη του Γιουνάιτεντ να κερδίζει με 4-2 στα πέναλτι την Κόβεντρι, καθώς αν και προηγήθηκε με 3-0 είδε τους γαλάζιους ουρανούς να ισοφαρίζουν σε 3-3 και το ματς να οδηγείται στην παράταση… Κι αυτό που απομένει να μάθουμε είναι αν η Γιουνάιτεντ τον καλέσει και στο Ολντ Τράφορντ ώστε να βρεθεί στο σπίτι της αγαπημένης του ομάδας, αλλά και να μάθουμε τον τρόπο με τον οποίο θα επιστρέψει στη Μογγολία…

Exit mobile version