Επιθέσεις σε βουλευτές για τα ομόφυλα ζευγάρια: Από το κατσάδιασμα… στο χαστούκι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επιθέσεις σε βουλευτές για τα ομόφυλα ζευγάρια: Από το κατσάδιασμα… στο χαστούκι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Ιερέας στην Πάτρα επιτέθηκε λεκτικά στην υφυπουργό Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου για τον νόμο με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

22.04.2024 | 19:14

Νέο περιστατικό εναντίον στελέχους της Νέας Δημοκρατίας σημειώθηκε την Κυριακή 21 Απριλίου αυτή τη φορά στην Πάτρα, με την υφυπουργό Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου να δέχεται λεκτική επίθεση από ιερέα στον ιερό ναό Αποστόλου Παύλου. Αφορμή, η υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομοφύλων. Ειδικότερα, να σημειώσουμε ότι πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό σε βάρος γυναίκας βουλεύτριας της Νέας Δημοκρατίας, αφού το πρωί της Κυριακής η βουλευτής της ΝΔ, Αγγελική Δεληκάρη δεχθηκε επίθεση από μια γυναίκα πρώην υποψήφια της ΝΙΚΗΣ μέσα σε ιερό ναό. Εξάλλου, την Παρασκευή, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης δέχτηκε κι εκείνος λεκτική επίθεση από ιερέα στο Αμύνταιο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο ιστότοπος Pelop.gr, ενώ όλα κυλούσαν ομαλά, μετά την ομιλία του δεσπότη, ο ιερέας προσπάθησε να προκαλέσει ένταση για την παρουσία στην εκκλησία της Χριστίνας Αλεξοπούλου, με αφορμή την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Το ίδιο πήγαν να πράξουν και λιγοστά πρόσωπα που ήταν στην εκκλησία, με την κ. Αλεξοπούλου να αποχωρεί από την πλατεία Ταμπαχάνων, έχοντας στο πλευρό της τον αδερφό του Δεσπότη, που την πήρε από το χέρι και έφυγαν, χωρίς να δώσει συνέχεια στο συμβάν. Το περιστατικό επιβεβαίωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό “Παραπολιτικά” και η ίδια η υφυπουργός Μεταφορών Χριστίνα Αλεξοπούλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας φέρεται να είναι γνωστός για τις ακραίες θέσεις του.

Άδωνις Γεωργιάδης: Λεκτική επίθεση από ιερέα

Την προηγούμενη Παρασκευή, θρησκευτικός λειτουργός επιτέθηκε λεκτικά στον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη στο Αμύνταιο. “Τι ήρθες να κάνεις στην εκκλησία εσύ που ψήφισες αυτό το βδέλυγμα και είσαι πλέον και ο ίδιος βδέλυγμα”, είπε ο αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός στον υπουργό Υγείας, που έμεινε και τον άκουσε χωρίς να αντιδράσει στις επικρίσεις του πρώτου για το “επαίσχυντο”, όπως το χαρακτήρισε, νομοσχέδιο, το οποίο -κατά τον ίδιο- έγινε για το “χατίρι ολίγων ανθρώπων”.

Ιερώνυμος για τις επιθέσεις σε πολιτικούς: Η Εκκλησία δεν εκδικείται

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ενοχλημένος από τη βιαιότητα των αντιδράσεων, σχολίασε τη συμπεριφορά των κληρικών και τις πρόσφατες επιθέσεις σε πολιτικούς που ψήφισαν το επίμαχο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις επιθέσεις σε πολιτικούς, με αφορμή την ψήφιση του γάμου για τα ομόφυλα ζευγάρια αλλά και την επίθεση με χαστούκι σε βουλευτή της ΝΔ μέσα σε εκκλησία στην Καβάλα, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος τόνισε:

“Τέτοιου είδους εκδηλώσεις δεν είναι σωστές. Η Εκκλησία είναι αγάπη. Παραπονιέται, λέει τις θέσεις της, είναι σταθερή σε αυτές, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η αγάπη είναι εκείνη η οποία είναι πάνω από όλα, καθώς, επίσης, η ευγένεια και η ανοχή. Αυτά τα περιστατικά οφείλονται και στην παιδεία του καθενός και στην επίδραση μερικών ανθρώπων, οι οποίοι εκλαμβάνουν πολλά πράγματα της Εκκλησίας σαν εκδίκηση. Η Εκκλησία, όμως, δεν εκδικείται. Αγαπάει, αλλά δε φεύγει από τις θέσεις της”.

Το χαστούκι στην κ. Δεληκάρη

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή μία γυναίκα χαστούκισε την Αγγελική Δεληκάρη βουλευτή της ΝΔ, μέσα σε εκκλησία στην Καβάλα. Όλα ξεκίνησαν όταν η γυναίκα, πρώην υποψήφια βουλευτής με τη Νίκη, πλησίασε τη βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος μέσα στην εκκλησία Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Πουλίδειο γηροκομείο στην Καβάλα, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας. Η γυναίκα χαστούκισε την Αγγελική Δεληκάρη, ενώ φέρεται να φώναζε διάφορα πράγματα εναντίον της από την στιγμή που ο ιερέας ανακοίνωσε την παρουσία της βουλευτή στον ναό. Καταφέρθηκε εναντίον της εξαιτίας της ψήφισης του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Η κ. Δεληκάρη δήλωσε, μεταξύ άλλων, (Action24) πως πριν το χαστούκι η δράστιδα της φώναζε να αποχωρήσει από τον ιερό ναό. “Εμφανίστηκε αμέσως η γυναίκα αυτή και μου έδωσε ένα χαστούκι με όση δύναμη είχε. Έγινε πολύ γρήγορα. Φώναζε ”έξω, έξω, αίσχος””, είπε η βουλεύτρια προσθέτοντας πως δεν επιθυμεί την δίωξή της.

Το συμβάν καταδίκασαν τόσο η Νέα Δημοκρατία, όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, ενώ η “Νίκη” παρέπεμψε τη γυναίκα στο πειθαρχικό όργανο του κόμματος με το ερώτημα της διαγραφής.

Exit mobile version