Δεληκάρη χαστούκι: Πολιτική καταδίκη για την επίθεση σε εκκλησία

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεληκάρη χαστούκι: Πολιτική καταδίκη για την επίθεση σε εκκλησία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Δεληκάρη χαστούκι: ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ καταδίκασαν την επίθεση σε βάρος της Αγγελικής Δεληκάρη

22.04.2024 | 08:23

Γενική κατακραυγή και σχεδόν διακομματική καταδίκη προκάλεσε η επίθεση που δέχθηκε η βουλευτής με την ΝΔ Αγγελική Δεληκάρη από στέλεχος και υποψήφια της Νίκης μέσα στην Εκκλησία στην Καβάλα. Το περιστατικό συνέβη στον Ιερό Ναό Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Πουλίδειο γηροκομείο, αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία όταν το στέλεχος της Νίκης πλησίασε την κυρία Δεληκάρη, την έβρισε για την θετική ψήφο στο νομοσχέδιο για τον πολιτικό γάμο των ομοφυλοφίλων ζευγαριών και τη χαστούκισε. «Εμφανίστηκε αμέσως η γυναίκα αυτή και μου έδωσε ένα χαστούκι με όση δύναμη είχε. Έγινε πολύ γρήγορα. Φώναζε “έξω, έξω, αίσχος”» ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ για να σημειώσει πως η ίδια δεν επιθυμεί την δίωξη της δράστιδος. Σύμφωνα με πληροφορίες η δράστις Α.Μ. με αναρτήσεις της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εμφανίστηκε αμετανόητη για το περιστατικό.

Δεληκάρη χαστούκι – ΝΔ: Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση

Το περιστατικό προκάλεσε την άμεση αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας που με ανακοίνωση καταδίκασε την επίθεση τονίζοντας πως «συμπεριφορές μίσους και διχασμού δεν μπορεί να έχουν καμία σχέση με τη Πίστη και τη Θρησκεία».

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχθηκε η βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη εντός ιερού ναού. Συμπεριφορές μίσους και διχασμού δεν μπορεί να έχουν καμία σχέση με τη πίστη και τη θρησκεία. Αποδεικνύουν ότι κόμματα που επικαλούνται την αγάπη και τον χριστιανικό λόγο – στοιχεία που αφορούν συνολικά την ελληνική κοινωνία – δεν αποβλέπουν παρά μόνο στην καπηλεία. Τέλος, θεωρούμε αυτονόητη και επιβεβλημένη την καταδίκη της επίθεσης από όλα τα κόμματα» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση.

Νίκη: Την παραπέμπουμε στο Πειθαρχικό με ερώτημα διαγραφής

Για “αδιανόητη” και “απαράδεκτη” πράξη έκανε λόγο η Νίκη σημειώνοντας πως παραπέμψει άμεσα το στέλεχός της στο πειθαρχικό του κόμματος με το ερώτημα της διαγραφής. «Η ΝΙΚΗ πληροφορήθηκε το καταδικαστέο συμβάν που έλαβε χώρα στην εκκλησία Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης στο Πουλίδειο γηροκομείο, στο τέλος της Θείας Λειτουργίας σε βάρος της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα Αγγελικής Δεληκάρη. Είναι αδιανόητη πράξη και απαράδεκτη” αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος που συνεχίζει: “Το γεγονός ότι έλαβε χώρα σε Ιερό Ναό καταδεικνύει το μη εκκλησιαστικό φρόνημα της δράστιδος και την έλλειψη σεβασμού της στις Αρχές της Νίκης ώστε να δικαιολογεί την απομάκρυνσή της από τις τάξεις της Νίκης που ούτως ή άλλως είχε λάβει χώρα από καιρό.

Η ΝΙΚΗ άμεσα επιβεβαίωσε τη αναστολή της κομματικής της ιδιότητας και την άμεση παραπομπή της στο Πειθαρχικό με ερώτημα διαγραφής. Ο πόνος όλων μας για την ψήφιση του επαίσχυντου νόμου για τον γάμο των ομοφυλοφίλων είναι δεδομένος όσο και ο υποκριτικός θρησκευτικός ζήλος που όψιμα επιδεικνύουν αυτοί που τον ψήφισαν. Η ΝΙΚΗ ως γνήσιο λαϊκό δημοκρατικό κίνημα θα τα αντιπαλέψει και τα δύο νόμιμα και δημοκρατικά και κάθε άλλη ενέργεια προπηλακισμού ή βίας είναι εκ του πονηρού και δεν έχουν καμία σχέση με το ήθος και το φρόνημα της ΝΙΚΗΣ».

ΣΥΡΙΖΑ: καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση

Για συμπεριφορές που πλήττουν την δημοκρατία μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ. “Καταδικάζουμε απερίφραστα την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αγγελική Δεληκάρη εντός ιερού ναού.Τέτοιες συμπεριφορές στοχεύουν στον εκφοβισμό της ελεύθερης συνείδησης των βουλευτών και πλήττουν την ίδια την δημοκρατία”

ΠΑΣΟΚ: Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με την εκκλησία και τα διδάγματα της

Το περιστατικό καταδίκασε και ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Γκλαβίνας. Σε ανάρτηση έγραψε: “Η χειροδικία εναντίον της βουλευτή της ΝΔ, Αγγελικής Δεληκάρη, σε εκκλησία της Καβάλας είναι απόλυτα καταδικαστέα πράξη. Οι ναοί είναι χώροι λατρείας της θρησκείας της αγάπης, όχι του μίσους & της βίας. Τέτοιες ενέργειες δεν έχουν καμία σχέση με την εκκλησία και τα διδάγματα της”

 

Exit mobile version