Πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας 2024 αίτηση: Μέχρι τις 30 Απριλίου η προθεσμία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας 2024 αίτηση: Μέχρι τις 30 Απριλίου η προθεσμία

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ξένη Κιτζόγλου

Πρόγραμμα εργασιακής εμπειρίας 2024 αίτηση: Ποια είναι η απαραίτητη προϋπόθεση για τις επιχειρήσεις που θέλουν να συμμετάσχουν

22.04.2024 | 11:03

Την Τρίτη 30 Απριλίου 2024 λήγει η προθεσμία για όσες επιχειρήσεις θέλουν να υποβάλουν αιτήσεις στη ΔΥΠΑ για το πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας ανέργων 18-30 ετών, με 100% επιδότηση μισθού και εισφορών, στους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννης της Εύβοιας. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, η δράση δίνει την ευκαιρία σε νέους να αποκτήσουν πολύτιμη εμπειρία, να αναβαθμίσουν τα προσόντα τους και να προετοιμαστούν για ένταξη στην αγορά εργασίας.

Ωφελούμενοι είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι 18-30 ετών και στόχος της δράσης είναι η ενίσχυση της πρόσβασης των νέων στην αγορά εργασίας και η ανάσχεση της διαρροής επιστημονικού δυναμικού. Το πρόγραμμα διαρκεί 7 μήνες και η ΔΥΠΑ καταβάλλει στους ωφελουμένους μηνιαία αποζημίωση ίση με τον κατώτατο καθαρό μισθό (με πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές), καθώς και αναλογία δώρων εορτών και επιδόματος αδείας.

Οι επιχειρήσεις εντάσσονται ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων τους, ως εξής:


Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να μην έχει προβεί η επιχείρηση σε μείωση προσωπικού λόγω καταγγελίας σύμβασης εργασίας στο τρίμηνο πριν από την υποβολή της αίτησης. Οι επιχειρήσεις που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση μέσω dypa.gov.gr (eservices).

Πηγή: newmoney

Ετικέτες
Exit mobile version