Ναρκωτικά Κρήτη: Κατασχέθηκαν περισσότερα από 10,5 κιλά κάνναβης

ΕΛΛΑΔΑ

Ναρκωτικά Κρήτη: Κατασχέθηκαν περισσότερα από 10,5 κιλά κάνναβης

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ξένη Κιτζόγλου

Ναρκωτικά Κρήτη: Βρεθήκαν και κατασχέθηκαν δέκα κιλά και 586 γραμμάρια κάνναβης,13,5 γραμμάρια κοκαΐνης, 23.770 ευρώ και 50 λίρες Αγγλίας

22.04.2024 | 12:37

Ένας Έλληνας και μία αλλοδαπή συνελήφθησαν στον νομό Λασιθίου στην Κρήτη για παραβάσεις που αφορούν ναρκωτικά, ενώ οι αστυνομικοί κατέσχεσαν περισσότερα από 10,5 κιλά κάνναβης και χρηματικό ποσό προερχόμενο από συναλλαγές και εμπορία. Ειδικότερα, αστυνομικοί της Ασφάλειας, αξιοποιώντας πληροφορίες, οργάνωσαν συντονισμένη επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε χώρους, οικίες και όχημα που χρησιμοποιούσαν οι δύο συλληφθέντες σε περιοχές του Δήμου Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρεθήκαν και κατασχέθηκαν δέκα κιλά και 586 γραμμάρια κάνναβης, 13,5 γραμμάρια κοκαΐνης, 23.770 ευρώ και 50 λίρες Αγγλίας, προερχόμενα από παράνομες δραστηριότητες, τέσσερις ζυγαριές, τρία κινητά τηλέφωνα, νάιλον συσκευασίες, συσκευή αεροστεγούς σφράγισης και ένα περίστροφο τύπου ρέπλικα. Επίσης, κατασχέθηκε ΙΧΕ αυτοκίνητο ως μέσο τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας.

Τα χτυπήματα της αστυνομίας

Ένα μεγάλο χτύπημα στην καλλιέργεια φυτειών κάνναβης κατάφερε και το Αστυνομικό Τμήμα της Φαιστού πέρυσι έπειτα από αξιοποίηση πληροφοριών. Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί εντόπισαν σε δύο θερμοκήπια σε περιοχή της Μεσαράς, περίπου 750 δενδρύλλια κάνναβης που έφταναν περίπου τα δύο μέτρα σε ύψος. Σύμφωνα με αστυνομικές πήγες εκτός των εκατοντάδων δενδρυλλίων εντοπίστηκαν και περίπου 50 κιλά αποξηραμένης κάνναβης και 25.000 ευρώ μετρητά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα δενδρύλλια κάνναβης που εκριζώθηκαν καλλιεργούνταν μέσα σε θερμοκήπια με φασολιές. Στην υπόθεση φέρονται να εμπλέκονται, σύμφωνα με σχετικές πληροφορίες, δύο αδέλφια ηλικίας 46 και 52 ετών από τα οποία συνελήφθη ο 52χρονος. Επίσης κατά τη διάρκεια της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθη και ένας Πακιστανός ο οποίος εργαζόταν στα θερμοκήπια.

Ετικέτες
Exit mobile version