Νέοι και αναποφάσιστοι

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέοι και αναποφάσιστοι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιάννης Ντσούνος

Τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και τα υπόλοιπα γαλάζια στελέχη αναπτύσσουν μια ρητορική που βασίζεται στο τρίπτυχο της οικονομικής σταθερότητας, της ανάπτυξης και της μείωσης των φορολογικών βαρών τόσο των μισθωτών, όσο και των ελεύθερων επαγγελματιών

20.04.2024 | 13:43

Όπως σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, έτσι και στις ευρωεκλογές, όλα τα κόμματα στοχεύουν σε δύο πολύ σημαντικα τμήματα του εκλογικού σώματος. Πρόκειται για τους νέους ψηφοφόρους, αλλά και τους αναποφάσιστους. Έτσι και στις επικείμενες ευρωεκλογές η Νέα Δημοκρατία έχει ήδη αναπτύξει μία ρητορική, η οποία αναμένεται, σύμφωνα με τους επιτελείς της Πειραιώς, να προσελκύσει τόσο τους νέους ψηφοφόρους, όσο και αυτούς που μέχρι τώρα δηλώνουν στις δημοσκοπήσεις αναποφάσιστοι. Και για τις δύο κατηγορίες, δηλαδή και για τους νέους αλλά και για τους αναποφάσιστους, ισχύει στο απόλυτο η θεωρία της λεγόμενης χαλαρής ψήφου, την οποία τόσο πρωθυπουργός όσο και τα στελέχη της νέας Δημοκρατίας ξορκίζουν για τις επικείμενες εκλογές.

Του Γιάννη Ντσούνου

Σε ό,τι αφορά στους νέους, είναι πολύ πιο εύκολη η αδιαφορία από τη συμμετοχή, ενώ σε ό,τι αφορά τους αναποφάσιστους, εάν δεν πεισθούν να πάνε να ψηφίσουν κάποιον, τότε επίσης πολύ εύκολα θα απέχουν από τη διαδικασία. Σε ό,τι αφορά στους νέους ψηφοφόρους τόσο ίδιος ο πρωθυπουργός, όσο και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας θα δώσουν ιδιαίτερη βαρύτητα στις ομιλίες τους σε όλες τις δράσεις, τις οποίες έχει πραγματοποιήσει κυβέρνηση και σε όλες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που έχουν ψηφιστεί και αφορούν τόσο στην επαγγελματική αποκατάσταση των νέων, όσο και στην βοήθεια που παρέχεται από το κράτος για τις σπουδές τους, αλλά και την ανεύρεση κατοικίας μέσω των στεγαστικών προγραμμάτων που έχουν τεθεί ήδη σε εφαρμογή.

Στοχευμένες επισκέψεις και περιοδείες

Στην προσπάθεια των υποψήφιων ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας να προσελκύσουν όσο το δυνατόν περισσότερους νέους ψηφοφόρους θα δούμε στοχευμένες επισκέψεις και περιοδείες σε χώρους όπου συχνάζει η νεολαία είτε για τις σπουδές, είτε για την διασκέδασή της. Τα επιχειρήματα που θα επικαλεστούν οι υποψήφιοι της ΝΔ για τους νέους θα κινούνται στην κατεύθυνση της καλύτερης ποιότητας σπουδών που θα έχουν και την αντιστοίχιση με την αγορά εργασίας, αλλά και την ευκολότερη επαγγελματική αποκατάσταση με καλύτερους και υψηλότερους μισθούς, όπως έχει δηλώσει αρκετές φορές ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις ομιλίες του.

Το στοίχημα των αναποφάσιστων

Ακόμη όμως μεγαλύτερο στοίχημα από τους νέους αποτελούν οι αναποφάσιστοι και αυτό γιατί το μεγαλύτερο ποσοστό αυτής της κατηγορίας των ψηφοφόρων δηλώνουν ότι θα πάνε να ψηφίσουν και ότι δεν θα απέχουν από την εκλογική διαδικασία. Η προσπάθεια να πειστούν αυτοί οι ψηφοφόροι ξεκίνησε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στις πρόσφατες ομιλίες του, όπου έθεσε ουσιαστικά και τα διλήμματα των επικείμενων ευρωεκλογών. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έσπευσε να θυμίσει αρκετές φορές ποιος ενέταξε την χώρα μας στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και το γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία επί της δικής του διακυβέρνησης αποκατέστησε την εικόνα της χώρας μας απέναντι στους Ευρωπαίους εταίρους μας.

Οικονομική σταθερότητα, ανάπτυξη, μείωση της φορολογίας

Στην Πειραιώς όλο αυτό το χρονικό διάστημα, αναλύοντας τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των δημοσκοπικών μετρήσεων, προσπαθούν να ακτινογραφήσουν τους ανθρώπους, οι οποίοι ανήκουν στους αναποφάσιστους. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι αυτή η μερίδα των ψηφοφόρων ψηφίζει με κύριο κριτήριο την οικονομία. Για τον λόγο αυτό τόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και τα υπόλοιπα γαλάζια στελέχη αναπτύσσουν μια ρητορική που βασίζεται στο τρίπτυχο της οικονομικής σταθερότητας, της ανάπτυξης και της μείωσης των φορολογικών βαρών τόσο των μισθωτών, όσο και των ελεύθερων επαγγελματιών. Γι’ αυτόν τον λόγο και στο πρόγραμμα περιοδειών τόσο του πρωθυπουργού όσο και των υποψηφίων ευρωβουλευτών έχουν ενταχθεί επισκέψεις σε χώρους εργασίας, στην αγορά και στα καταστήματα των περισσότερων πόλεων της επικράτειας.

Τα γαλάζια στελέχη δεν θα λησμονούν να κάνουν και μια σύγκριση της διακυβέρνησης της χώρας από την ΝΔ την τελευταία πενταετία και των προηγούμενων ετών με βασικούς άξονες πάλι οικονομικά μεγέθη, όπως είναι ο κατώτατος μισθός, οι φοροαπαλλαγές, οι δείκτες ανάπτυξης και οι επενδύσεις. Αγκάθι σε αυτόν τον τομέα βέβαια αποτελεί η ακρίβεια, αλλά και γι’ αυτό τα στελέχη της ΝΔ θα προτάσσουν τις κυβερνητικές παρεμβάσεις που ευνοούν τους ευάλωτους συμπολίτες μας. Βέβαια η ρητορική και η στρατηγική είναι πολύ καλή στην θεωρία, αλλά αποτέλεσμα θα έχει μόνο αν αποτυπωθεί και στην κάλπη.

Exit mobile version