Έφοδος της ΕΛΑΣ στις φυλακές Κορυδαλλού – Εντοπίστηκαν κινητά, ναρκωτικά και μαχαίρι

ΕΛΛΑΔΑ

Έφοδος της ΕΛΑΣ στις φυλακές Κορυδαλλού – Εντοπίστηκαν κινητά, ναρκωτικά και μαχαίρι

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Κατά τη διάρκεια των στοχευμένων ερευνών που διενεργήθηκαν κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα, ναρκωτικές ουσίες και αντικείμενα που υπάγονται στο νόμο περί όπλων

20.04.2024 | 13:35

Οι δύο σκύλοι της Δίωξης που πήραν μέρος στην αιφνιδιαστική έφοδο στις φυλακές Κορυδαλλού, δεν έκαναν λάθος! Στο εσωτερικό μιας τοστιέρας σε κελί κρατουμένου της Ε πτέρυγας των φυλακών «μύρισαν» τέσσερις αυτοσχέδιες συσκευασίες μικρής ποσότητας κάνναβης, την ίδια ώρα που οι αστυνομικοί έβρισκαν κινητά και αυτοσχέδια μαχαίρια.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Συγκεκριμένα δέκα τέσσερα κινητά τηλέφωνα, μια λάμα μαχαιριού κι ένα αυτοσχέδιο μαχαίρι, τοι οποίο κάποτε ήταν… κουτάλι και είχε διαμορφωθεί σε επικίνδυνο όπλο. Η ειδική, επιχειρησιακή δράση, όπως ονομάζεται από την ΕΛ.ΑΣ, της Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής πραγματοποιήθηκε πρώτες πρωινές ώρες στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ε.Κ.Α.Μ., της Ο.Π.Κ.Ε. και δύο αστυνομικών σκύλων. «Απόρροια των στοχευμένων ερευνών που διενεργήθηκαν», αναφέρεται στην ενημέρωση «παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, σε 18 κελιά, ήταν η κατάσχεση πλήθους ευρημάτων (κινητά τηλέφωνα, ναρκωτικές ουσίες και αντικείμενα που υπάγονται στο νόμο περί όπλων). Για τα ανωτέρω κατηγορούνται 5 αλλοδαποί έγκλειστοι, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες για –κατά περίπτωση- παράβαση των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων».

Πιο αναλυτικά, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

· Τέσσερις αυτοσχέδιες νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού μικτού βάρους 0,8 γραμμαρίων.

· Αυτοσχέδιο μαχαίρι και λάμα μαχαιριού, 14 κινητά τηλέφωνα.

· Πλήθος φορτιστών και ακουστικών hands free.

Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν θα υποβληθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Οι αλλοδαποί

Σύμφωνα με πληροφορίες, σε ό,τι αφορά τους πέντε εγκλείστους, πρόκειται για δύο Αλβανούς, δύο Ιρακινούς και έναν Βούλγαρο. Εκτίουν ποινές κάθειρξης για ληστείες, υποθέσεις ναρκωτικών και άλλα αδικήματα. Η απόφαση για την αιφνιδιαστική έρευνα ελήφθη μετά από πληροφορίες που έφθασαν στη Δίωξη για διακίνηση ναρκωτικών εντός του σωφρονιστικού καταστήματος. Ωστόσο, η ποσότητα ήταν ελάχιστη. Όμως, θεωρούνται σημαντικά τα άλλα δύο στοιχεία. Η κατάσχεση της λάμας και του αυτοσχέδιου μαχαιριού, αντικείμενα που χαρακτηρίζονται από τον Νόμο όπλα και τα οποία μπορεί να χρησιμοποιηθούν είτε σε εκφοβισμό είτε σε αιματηρές επιθέσεις.

Και η κατάσχεση των κινητών τηλεφώνων τα οποία, στα χέρια κάποιων εκ των κρατουμένων, όπως έχει προκύψει από τις κατά καιρούς έρευνες των Αρχών, χρησιμοποιούνται όχι για την ανάγκη επικοινωνίας, αλλά για άλλους σκοπούς. Και αυτοί είναι κυρίως ο συντονισμός μέσα από τη φυλακή ελεύθερων συνεργών κάποιων κρατουμένων, οι οποίοι συνεχίζουν την εγκληματική δραστηριότητα των εγκλείστων υπό τις οδηγίες τους.

Exit mobile version