Θα υπάρξει Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος εάν χάσουμε, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας

ΚΟΣΜΟΣ

Θα υπάρξει Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος εάν χάσουμε, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

«Χρειαζόμαστε αυτά τα χρήματα χθες, όχι αύριο, όχι σήμερα»

19.04.2024 | 10:22

«Θα υπάρξει Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος εάν η Ουκρανία χάσει τη σύγκρουσή της με τη Ρωσία», δήλωσε ο Ουκρανός πρωθυπουργός, Ντενίς Σμιγκάλ, καθώς προέτρεψε το Κογκρέσο να ψηφίσει το νομοσχέδιο, για περαιτέρω βοήθεια, που βρίσκεται εδώ και καιρό σε αδιέξοδο. Ο Ντένις Σμιγκάλ εξέφρασε «προσεκτική αισιοδοξία» για το εάν οι βουλευτές των ΗΠΑ θα περάσουν το επίμαχο μέτρο, το οποίο προβλέπει 61 δισ. δολάρια (49 δισ. στερλίνες) για το Κίεβο. Η Βουλή των Αντιπροσώπων πρόκειται να ψηφίσει το πακέτο αυτό το Σάββατο. Η πρόταση περιλαμβάνει χρηματοδότηση για το Ισραήλ καθώς και για τον Ινδο-Ειρηνικό. Η Ρωσία λέει ότι οποιαδήποτε νέα αμερικανική βοήθεια για την Ουκρανία δεν θα κάνει τη διαφορά στο πεδίο της μάχης, καθώς η κατάσταση στην πρώτη γραμμή του μετώπου φαίνεται “δυσμενής” για το Κίεβο.

«Χρειαζόμαστε αυτά τα χρήματα χθες, όχι αύριο, όχι σήμερα»

Μιλώντας στο BBC στην Ουάσινγκτον την Τετάρτη, ο Ουκρανός πρωθυπουργός προχώρησε σε δηλώσεις σχετικά με την αμερικανική βοήθεια. «Χρειαζόμαστε αυτά τα χρήματα χθες, όχι αύριο, όχι σήμερα». «Αν δεν προστατεύσουμε… η Ουκρανία θα πέσει», πρόσθεσε. «Έτσι το παγκόσμιο, το παγκόσμιο σύστημα ασφάλειας θα καταστραφεί… και όλος ο κόσμος θα πρέπει να βρει… ένα νέο σύστημα ασφάλειας. Ή, θα υπάρξουν πολλές συγκρούσεις, πολλά τέτοια είδη πολέμων και στο τέλος της ημέρας, αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει στον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Ουκρανία εκδίδει μια τέτοια ανησυχητική προειδοποίηση για τις συνέπειες μιας ενδεχόμενης ήττας της. Πέρυσι, ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι αν η Ρωσία κερδίσει τη σύγκρουση, θα μπορούσε να εισβάλει στην Πολωνία, πυροδοτώντας τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πηγή: BBC

 

Exit mobile version