Δημοσκόπηση Metron Analysis Mega: Η ΝΔ ανεβαίνει στο 32,3% – Δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Metron Analysis Mega: Η ΝΔ ανεβαίνει στο 32,3% – Δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Η ΝΔ ανεβαίνει στο 32,3% -Δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, μονοψήφιο στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ

18.04.2024 | 22:08

Διαφορά 16,9 ποσοστιαίων μονάδων υπέρ της ΝΔ, που ανεβαίνει στο 32,3% καταγράφει η νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για λογαριασμό του Mega, ενόψει των ευρωεκλογών. Σημειώνεται ότι η πανελλαδική μέτρηση διεξήχθη πριν τον σάλο που προκλήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ τόσο με το… θαύμα και την «προφητεία» στη βάπτιση Κασσελάκη, όσο και με την αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο. Αναλυτικότερα, στη δημοσκόπηση που παρουσίασε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega ο διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis, Στράτος Φαναράς, αποτυπώνονται τα εξής:

Στην εκτίμηση ψήφου το κυβερνών κόμμα, από το 31,4% που είχε στην προηγούμενη μέτρηση, συγκεντρώνει 32,3%. Ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης αυξάνει τα ποσοστά του, στο 15,4% (από 15,1%), ενώ το ΠΑΣΟΚ πέφτει μία μονάδα και βρίσκεται στο 12%, από το 13% της προηγούμενης μέτρησης. Αντίστοιχα, μία μονάδα κερδίζουν οι Δημοκράτες του Α. Λοβέρδου, που φτάνουν στο 2%, η Νέα Αριστερά «τσιμπάει» 0,1 μονάδα και βρίσκεται στο 3,1%, ενώ πέφτουν Ελληνική Λύση και ΚΚΕ.

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ είναι καθαρά πρώτη με 26,8%, σκαρφαλώνοντας μάλιστα πάνω από δύο μονάδες, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται στο 12,8% (+μία μονάδα). Το ΠΑΣΟΚ καταγράφει για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό μονοψήφιο νούμερο (9,9%). Στην έρευνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται μακράν ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός. Λαμβάνει ποσοστό 35% ενώ ο αμέσως επόμενος, ο Στέφανος Κασσελάκης, 9%. Ακολουθούν Κ. Βελόπουλος και Ν. Ανδρουλάκης με 5%. Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι και πάλι πρώτος στη δημοτικότητα πολιτικών αρχηγών, με ποσοστό 41%, έναντι 40% του Δ. Κουτσούμπα. Ακολουθούν Ζ. Κωνσταντοπούλου (36%), Ν. Ανδρουλάκης (33%).

Στο «crash test» πρωθυπουργού και αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κερδισμένος είναι και πάλι ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 38% θετικές γνώμες έναντι 20% του Στέφανου Κασσελάκη, και 57% αρνητικές έναντι 70% του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Πάνω από 6 στους 10 ερωτηθέντες (ποσοστό 65%) εκτιμούν ότι το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών δεν θα προκαλέσει προβλήματα πολιτικής σταθερότητας.

 

Exit mobile version