Ντούα Λίπα Αλβανία: Συναρπαστικό ότι πήρα την υπηκοότητα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Ντούα Λίπα Αλβανία: Συναρπαστικό ότι πήρα την υπηκοότητα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

H Dua Lipa εξώφυλλο στο TIME -«Κομμάτι του εαυτού μου το Κόσοβο, συναρπαστικό ότι πήρα την αλβανική υπηκοότητα»

17.04.2024 | 07:49

Η Dua Lipa κοσμεί το νέο εξώφυλλο του περιοδικού TIME με τους 100 πιο επιδραστικούς ανθρώπους στον κόσμο. Την είδηση ανακοίνωσε η ίδια μέσω Instagram και Facebook, όπου ευχαρίστησε το περιοδικό και τους συνεργάτες της. «Ευχαριστώ το TIME και ευχαριστώ τη φίλη και ηρωίδα μου Πάτι Σμιθ για τα υπέροχα λόγια», έγραψε το είδωλο της ποπ. Η Dua Lipa πρόκειται να κυκλοφορήσει το τρίτο της στούντιο άλμπουμ, Radical Optimism, στις 3 Μαΐου, αλλά, πριν προλάβει να το κάνει, κερδίζει μερικές νέες διακρίσεις.

Μέχρι στιγμής πέντε από τα τραγούδια της Dua Lipa έχουν σκαρφαλώσει στο Top 10 του Billboard στις ΗΠΑ, ενώ πέρυσι συμμετείχε και σε μία από τις μεγαλύτερες κινηματογραφικές εμπορικές επιτυχίες των τελευταίων ετών, την Barbie, όπου έπαιξε τη γοργόνα και τραγούδησε ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια του soundtrack, το οποίο έγραψε μαζί με τον Mark Ronson. Στο μεταξύ, συμμετείχε και στην ταινία Argylle, ενώ συνέχισε να κυκλοφορεί singles από το τρίτο κατά σειρά άλμπουμ της, με τίτλο Radical Optimism.

Η τραγουδίστρια Πάτι Σμιθ μίλησε στην Dua Lipa παράλληλα με ένα προφίλ στο TIME100, γράφοντας ότι η σταρ «κινείται με ελαφρότητα σε έναν βαρύ κόσμο -τολμηρή, παιχνιδιάρικη και συνειδητοποιημένη». Όσο για το γιατί η Dua Lipa επιλέχθηκε γι’ αυτή την τιμή, η Πάτι Σμιθ συνέχισε, λέγοντας: «Πιστεύει στην οικογένεια, είναι ευγνώμων στους γονείς της και στηρίζει τα αδέλφια της. Έφυγε από το σπίτι στα 15 της για να κάνει πράξη τα μουσικά της όνειρα. Είναι ανεξάρτητη και έχει μια επιθυμία για γνώση».

Στη συνέντευξή της στο εμβληματικό περιοδικό, η Dua Lipa καταπιάνεται και με το κομμάτι της ζωής της ως παιδί, στο Κόσοβο: «Κατάγομαι ταυτόχρονα από δύο μέρη. Το να είμαι από το Κόσοβο είναι μεγάλο κομμάτι του εαυτού μου και το ότι πήρα την αλβανική υπηκοότητα είναι κάτι συναρπαστικό». Για να τιμήσει τις ρίζες της, η ποπ σταρ θέλει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο ο κόσμος και οι θαυμαστές της αντιλαμβάνονται το Κόσοβο. «Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται το Κοσσυφοπέδιο, δεν θέλω να σκέφτονται: “Ω, το κατεστραμμένο από τον πόλεμο Κοσσυφοπέδιο”. Υπάρχουν τόσα πολλά περισσότερα σε αυτό», λέει. Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Πάτι Σμιθ, η αυτοπεποίθηση της Dua Lipa αποδίδει καρπούς, δεδομένου ότι πρόσφατα δημιούργησε τη δική της εταιρεία μέσων ενημέρωσης, με τίτλο Radical22. «Φυτεύω σπόρους για τις άλλες προσπάθειές μου σε όλη τη διάρκεια της ζωής μου. Είναι για μένα ένας τρόπος να δείξω σε όλους τις άλλες πτυχές μου», τονίζει.

Ετικέτες
Exit mobile version