«Our Ocean Conference»: Εύσημα Τζον Κέρι στην ελληνική κυβέρνηση

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Our Ocean Conference»: Εύσημα Τζον Κέρι στην ελληνική κυβέρνηση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Τζον Κέρι σε Μητσοτάκη: «Απίστευτο το ρεκόρ της Ελλάδας στις ΑΠΕ, σας ευχαριστούμε για την ηγεσία σας»

17.04.2024 | 07:32

Τα εύσημα στην ελληνική κυβέρνηση για τις πρωτοβουλίες της στην κατεύθυνση του περιβάλλοντος με αιχμή την παραγωγή «πράσινης» ενέργειας καθώς και την υποδειγματική διοργάνωση του 9ου «Our Ocean Conference» απένειμε ο Τζον Κέρι, πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ. Ο Τζον Κέρι βρέθηκε στη διάσκεψη του 9ου «Our Ocean Conference», που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της λυρικής, στο Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», όπου νωρίτερα μίλησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έχετε επιτύχει ένα απίστευτο ρεκόρ στην παραγωγή ενέργειας αποκλειστικά μόνο από ανανεώσιμες πηγές για μεγάλο χρονικό διάστημα το περασμένο καλοκαίρι» τόνισε ο Τζον Κέρι, απευθυνόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό, τον οποίο συνεχάρη, παράλληλα, για τις πρωτοβουλίες που ανακοίνωσε για την προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.

«Σας ευχαριστούμε για την ηγεσία σας» είπε ο Τζον Κέρι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, «για την άψογη διοργάνωση της 9ης διεθνούς διάσκεψης για τον Ωκεανό», το αποτύπωμα της οποίας, όπως σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, είναι ομολογουμένως εντυπωσιακό, καθώς αναλήφθηκαν 400 δεσμεύσεις, συνολικής αξίας 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Συνολικά, πρόσθεσε ο Αμερικανός αξιωματούχος, στο πλαίσιο των εννέα Διεθνών Διασκέψεων έχουν αναληφθεί 2.500 πρωτοβουλίες, συνολικής αξίας 138 δισ. δολαρίων στο σύνολο του πλανήτη. Είπε ακόμη ότι το 47% των νέων προστατευόμενων περιοχών στον πλανήτη είναι αποτέλεσμα αυτής της διάσκεψης.

Exit mobile version