Πώς να μακρύνω τα μαλλιά μου γρήγορα: 7 συμβουλές για πιο άμεσα αποτελέσματα

PLUS

Πώς να μακρύνω τα μαλλιά μου γρήγορα: 7 συμβουλές για πιο άμεσα αποτελέσματα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Βασιλική Τσίγγα

Πώς να μακρύνω τα μαλλιά μου γρήγορα: Πρακτικά tips για γερά, μακριά μαλλιά.

17.04.2024 | 23:59

Οι περισσότερες γυναίκες, λαχταρούν τα πλούσια και μακριά μαλλιά, καθώς προσθέτουν και συμβάλλουν στην  θηλυκότητα και την ομορφιά της γυναίκας. Άλλες φορές πειραματιζόμαστε έτσι για την αλλαγή με διάφορα είδη κουρέματος, ωστόσο δεν είναι λίγες εκείνες οι φορές που επιθυμούμε να υπάρχει ένας μαγικός τρόπος να μακρύνουν αμέσως.

Όμως για να πετύχουμε το ιδανικό μήκος, θέλει υπομονή, αλλά και μερικά tips που θα βοηθήσουν να  μακρύνουν τα μαλλιά πιο γρήγορα. Εδώ αποκαλύπτουμε 7 συμβουλές που θα βοηθήσουν και θα συμβάλλουν στην υποστήριξη της υγιούς ανάπτυξης της τρίχας, ώστε τα μαλλιά να μακρύνουν όσο το δυνατόν περισσότερο και όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

7 tips για να μακρύνουν γρήγορα

Μάσκες μαλλιών για ενυδάτωση και θρέψη

Η σωστή περιποίηση των μαλλιών τα βοηθά να γίνουν πιο δυνατά και υγιή. Η ενυδάτωση τους είναι πολύ σημαντική για να παραμείνουν όμορφα και λαμπερά καθώς αυτή αποτρέπει την δημιουργία ψαλίδας, διατηρεί τα λέπια κλειστά και τα μαλλιά ευκολοχτένιστα. Σε αυτή την περίπτωση προτίμησε ενυδατικές μάσκες μαλλιών 1-2 φορές την εβδομάδα, η οποία σε συνδυασμό με ένα σαμπουάν που δεν τα ξηραίνει και μία κρέμα ή spray, χωρίς ξέπλυμα θα κάνει τα μαλλιά σου λεία και μεταξένια, επιταχύνοντας συγχρόνως τον χρόνο που χρειάζεται για να μακρύνουν.

Μασάζ

Το σωστό και ολοκληρωμένο λούσιμο των μαλλιών προϋποθέτει και μασάζ. Δηλαδή κατά την διάρκεια που βάζεις το σαμπουάν στα μαλλιά σου προσπάθησε να κάνεις όσο πιο καλό μασάζ μπορείς στο τριχωτό. Το μασάζ βοηθά στην καλή κυκλοφορία του αίματος την περιοχή, η οποία και ενεργοποιεί τον θύλακα της τρίχας και αυτό σημαίνει καλύτερο έδαφος για μακριά και πλούσια μαλλιά.

Διατροφή

Η διατροφή διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στα υγιή και μακριά μαλλιά. Η πρωτεΐνη, ο σίδηρος, οι βιταμίνες B αποτελούν μερικά από τα συστατικά που συμβάλουν στην ανάπτυξη των μαλλιών. Για αυτό προσέθεσε στην διατροφή σου ασπράδια αυγών, μανιτάρια, κόκκινο κρέας, όσπρια, γιαούρτι, ξηρούς καρπούς, μπρόκολο, βρώμη, μπανάνα, πορτοκάλι κ.α.

Το κούρεμα που θα σώσει τα μαλλιά

Κι όμως, όσο οξύμωρο κι αν ακούγεται κόβοντας τα μαλλιά τα βοηθάς να μακρύνουν πιο γρήγορα. Αυτό συμβαίνει γιατί με το κούρεμα απομακρύνεις ουρές και ψαλίδα αφήνοντας τα μαλλιά να αναπνεύσουν και να αναπτυχθούν πιο γρήγορα και πιο σωστά. Παράλληλα ένα ωραίο κούρεμα θα κάνει τα μαλλιά να δείχνουν και να είναι πιο πλούσια.

Κοιμήσου σε μεταξωτές μαξιλαροθήκες

Ήρθε η ώρα να καλομάθεις τα μαλλιά σου, βάζοντάς τα για ύπνο πάνω στο μετάξι. Αυτό το υλικό είναι ιδανικό για να να μην μπλέκονται και να μη σπάνε τα μαλλιά. Όσο λιγότερο είναι το σπάσιμο, τόσο μακρύτερα θα είναι!

Εξετάσεις

Η έλλειψη βιταμινών και σιδήρου αλλά κ η ύπαρξη προβλήματος στον θυρεοειδή αδένα μπορεί να επηρεάσουν την υγεία των μαλλιών, είτε να μην μακραίνουν εύκολα είτε ακόμη και να πέφτουν. Οι εξετάσεις αίματος εκτός του ότι χρειάζονται για να την ίδια σου την υγεία είναι θα δείξουν τι λείπει από τον οργανισμό και το οποίο μπορεί αν ευθύνεται για τα αδύναμα μαλλιά σου.

Bye-Bye Ισιωτική

Άσε στην άκρη την ισιωτική και τα βαριά προϊόντα styling. Όσο και αν αγαπάς το ολόισιο μαλλί που σου προσφέρει η ισιωτική σου ή τις εύκολες μπούκλες χωρίς την επίσκεψη σε κομμωτήριο που κάνει το ψαλίδι μαλλιών, σίγουρα η συχνή χρήση του καταστρέφει την τρίχα. Η αυξημένη θερμοκρασία δημιουργεί ουρές και ψαλίδα, ενώ παράλληλα αλλοιώνει το χρώμα τους και τα κάνει ατίθασα και άγρια. Περιόρισε λοιπόν την χρήση τους και προτίμησε καλύτερα το πιστολάκι. Όμως ακόμη και όταν χρησιμοποιείς μόνο το σεσουάρ σου, βάλε στις άκρες των μαλλιών σου θερμοπροστατευτικά προϊόντα που θα λειτουργήσουν σαν ασπίδα. Τέλος μην ξεχνάς ότι και τα προϊόντα styling φθείρουν την τρίχα. Χρησιμοποίησε πιο απαλά και πιο φιλικά στα μαλλιά. Με αυτό τον τρόπο προλαμβάνεις την φθορά της τρίχας και τα βοηθάς να μακρύνουν πιο γρήγορα και ομοιόμορφα.

Ετικέτες
Exit mobile version