Πώς να καθαρίσω τα λευκά αθλητικά παπούτσια: 6 πρακτικές συμβουλές

PLUS

Πώς να καθαρίσω τα λευκά αθλητικά παπούτσια: 6 πρακτικές συμβουλές

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Βασιλική Τσίγγα

Πώς να καθαρίσω τα λευκά αθλητικά παπούτσια: Για να παραμείνει το χρώμα τους ζωντανό.

17.04.2024 | 22:44

Από την άνοιξη και μετά, το άσπρο είναι ένα χρώμα που κυριαρχεί, τόσο στα ρούχα μας, όσο και στα παπούτσια μας. Είναι ένα χρώμα υπέροχο, αλλά πολύ ευαίσθητο στους λεκέδες καθώς έχουν την ιδιότητα να γίνονται ορατοί αμέσως.

Αν σας αρέσουν να φοράτε  white sneakers, αλλά προβληματίζεστε με ποιο τρόπο θα τα καθαρίσετε και να παραμείνει η «ζωντάνια» τους, υπάρχουν διάφοροι απλοί τρόποι καθαρισμού, που σας βγάζουν από αυτόν τον προβληματισμό. Επισημαίνεται ότι τα λευκά αθλητικά δε θα πρέπει να τα βάζετε στο πλυντήριο, διότι εκτός ότι χάνουν την φόρμα τους και φθείρονται, πολλές φορές αλλοιώνεται το χρώμα τους και είτε γκριζίζουν είτε κιτρινίζουν αφού στεγνώσουν. Αυτό παρατηρείται ειδικότερα στα πάνινα και υφασμάτινα παπούτσια.

6 τρόποι καθαρισμού για τα λευκά αθλητικά παπούτσια

Μαγειρική σόδα

Ο πιο δημοφιλής τρόπος για να καθαρίσεις λευκά παπούτσια, χρησιμοποιώντας προϊόντα οικιακής χρήσης, είναι αυτός με την μαγειρική σόδα, που σχεδόν σίγουρα την έχετε στο ντουλάπι της κουζίνας σας. Αρκεί να ανακατέψετε 2-3 κουταλάκια του γλυκού σόδας με ένα ποτήρι νερό, και στο διάλυμα αυτό μούσκεψε ένα πανί, με το οποίο τρίψτε τα παπούτσια σας μέχρι να αποκτήσετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτός είναι ένας καλός τρόπος για τον καθαρισμό παπουτσιών που είναι φτιαγμένα από ύφασμα.

Χυμός λεμονιού

Ο χυμός λεμονιού είναι επίσης ένα προϊόν που συχνά συνιστάται για τον καθαρισμό λευκών υποδημάτων. Όπως και στην περίπτωση της μαγειρικής σόδας, 2-3 κουταλάκια του γλυκού σε συνδυασμό με ένα ποτήρι νερό είναι αρκετά για να αποκτήσετε το σωστό μίγμα. Όπως και με την παραπάνω μέθοδο, μουσκέψτε ένα πανί σε αυτό και υπομονετικά τρίψτε τα παπούτσια σας, μέχρι να αποκτήσουν μια νέα εμφάνιση. Ο τρόπος καθαρισμού λευκών παπουτσιών με λεμόνι όχι μόνο θα σας επιτρέψει να ανανεώσετε την εμφάνισή τους αλλά και τη μυρωδιά τους.

Ξίδι

Το ξίδι είναι ένα άλλο προϊόν κουζίνας που είναι χρήσιμο για την καταπολέμηση της βρωμιάς που δημιουργείται στα λευκά παπούτσια. Η διαδικασία καθαρισμού σε αυτή την περίπτωση είναι παρόμοια με αυτά που αναφέρθηκαν παραπάνω. Απλώς ρίξτε ένα κουταλάκι του γλυκού ξίδι σε ένα βρεγμένο πανί και σκουπίστε καλά τα παπούτσια με αυτό. Για να αφαιρέσετε τη μυρωδιά από το ξίδι, θα πρέπει στο τέλος να σκουπίσετε τα παπούτσια με ένα πανί βρεγμένο μόνο με νερό. Αυτός ο τρόπος είναι εξαιρετικά αποτελεσματικός και για δερμάτινα παπούτσια και τα παπούτσια από καστόρι.

Σκόνη πλυντηρίου

Μια καλή σκόνη πλυντηρίου θα είναι τέλεια όχι μόνο για το πλύσιμο των λευκών ρούχων, αλλά μπορείς επίσης να τη χρησιμοποιήσετε για να πλένετε  τα ανοιχτόχρωμα παπούτσια. Απλά αραιώστε λίγη σκόνη πλυντηρίου σε ζεστό νερό. Αξίζει να βυθίσετε τα κορδόνια σε αυτό το διάλυμα και ταυτόχρονα να σκουπίζετε τα παπούτσια με ένα πανί βρεγμένο με αυτό. Αυτή η μέθοδο είναι καλή ιδιαίτερα για τα λευκά παπούτσια από ύφασμα.

Οδοντόκρεμα

Βάλτε στην οδοντόβουρτσα λίγη οδοντόκρεμα και καθαρίστε με αυτήν τις δύσκολες βρωμιές στα λευκά σας παπούτσια. Για αυτήν την διαδικασία η καλύτερη θα είναι η λευκαντική οδοντόκρεμα. Σκουπίστε την οδοντόκρεμα από τα παπούτσια με ένα βρεγμένο πανί και αφήστε τα να στεγνώσουν σε ένα σκιερό μέρος.

Υγρό πιάτων

Σε ένα μπολ με ζεστό νερό, αναμείξτε το υγρό πιάτων σε αναλογία 3: 1. Να μουσκέψετε τη βούρτσα ή το σφουγγάρι στο  διάλυμα και να καθαρίσετε τα παπούτσια σας μέχρι να αποκτήσετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Προσοχή: Τα white sneakers δεν τα αφήνουμε ποτέ να στεγνώσουν στον ήλιο. Δημιουργούν κίτρινους χρωματισμούς ειδικότερα τα πάνινα. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάντα σε εσωτερικό μέρος.

Extra tip: Για να διατηρήσουμε την φόρμα τους, όταν στεγνώνουν τα γεμίζετε με χαρτί κουζίνας.

Exit mobile version