Μαραθώνιος Βοστώνη: Ο τερματισμός ενός πατέρα για τα νεκρά παιδιά του

ΚΟΣΜΟΣ

Μαραθώνιος Βοστώνη: Ο τερματισμός ενός πατέρα για τα νεκρά παιδιά του

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Μαραθώνιος στην Βοστώνη: Τα παιδιά είχαν δολοφονηθεί από την μητέρα τους

17.04.2024 | 23:45

Ένας άνδρας από τη Μασαχουσέτη κατάφερε να φτάσει στην γραμμή τερματισμού του Μαραθωνίου της Βοστώνης. Έτρεχε στη μνήμη των τριών παιδιών του, τα οποία είχαν δολοφονηθεί πέρυσι. Την Δευτέρα 15 Απριλίου ο Patrick Clancy έτρεξε τον αγώνα των 26,2 μιλίων, ενώ φορούσε ένα αντικείμενο που ανήκε σε κάθε παιδί του. Έναν φιόγκο μαλλιών της 5χρονης Cora, ένα βραχιολάκι του 3χρονου Dawson και ένα βραχιόλι του 7 μηνών Callan.

«Ήταν το κίνητρό μου», δήλωσε ο Clancy για τα παιδιά του σε συνέντευξή του στο τοπικό WCVB-TV έπειτα από τον αγώνα. «Ήταν θεραπευτικό. Ήταν ο σκοπός μου. Ήξερα ότι μπορούσαμε να κάνουμε μεγάλη διαφορά και το κάναμε, οπότε ήταν καλό». Ο 33χρονος ολοκλήρωσε τον μαραθώνιο σε λιγότερο από τέσσερις ώρες και συγκέντρωσε περισσότερα από 75.000 δολάρια για το Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης προς τιμήν της μνήμης των τριών παιδιών του. «Αγαπώ τα παιδιά μου, είναι υπέροχοι άνθρωποι. Όλοι τα αγαπούσαν. Είχαν σύντομη ζωή αλλά είχαν καλή ζωή» είπε ο πατέρας.

 

H δολοφονία των παιδιών από την ίδια τους την μητέρα

Η σύζυγός του, Lindsay Clancy, φέρεται να στραγγάλισε και τα τρία τους παιδιά τον Ιανουάριο του 2023, πριν προσπαθήσει να αυτοκτονήσει πηδώντας από παράθυρο του δευτέρου ορόφου. Έπασχε από επιλόχειο κατάθλιψη ή ψύχωση. Την ημέρα του περιστατικού, στις 24 Ιανουαρίου 2023, η αστυνομία έλαβε κλήση στο 100 από έναν άνδρα που είπε ότι η σύζυγός του είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει πηδώντας από το παράθυρο του σπιτιού τους.

Οι πρώτες δυνάμεις που έφτασαν στο σημείο εντόπισαν τα τρία μικρά παιδιά, ένα κορίτσι 5 ετών, ένα αγόρι 3 ετών και ένα αγόρι 7 μηνών, μέσα στο σπίτι «αναίσθητα με εμφανή σημάδια σοβαρού τραύματος», δήλωσε τότε ο εισαγγελέας της κομητείας Πλίμουθ, Timothy Cruz. Η Lindsay Clancy επέζησε με σοβαρά τραύματα. Παραμένει κρατούμενη και έχει επικείμενη δικάσιμο στις 28 Μαΐου, δήλωσε την Τρίτη στο ABC News εκπρόσωπος της εισαγγελίας της κομητείας Πλίμουθ. Η ίδια δηλώνει αθώα για τις κατηγορίες.

 

H συγχώρεση του πατέρα

Ο Patrick Clancy έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι συγχωρεί τη σύζυγό του, κάτι που επανέλαβε και μετά τον μαραθώνιο, λέγοντας στο WCVB: «Είπα ότι συγχωρώ τη γυναίκα μου και τη συγχωρώ. Θα το αφήσω σ’ αυτό». Ο κάτοικος του Duxbury της Μασαχουσέτης έτρεξε στον μαραθώνιο για να συγκεντρώσει χρήματα για το Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης, όπου, όπως είπε, νοσηλευόταν ο μικρότερος γιος του, ο Callan, πριν πεθάνει. «Ο Callan πέρασε τις τελευταίες του στιγμές στην αγκαλιά μου πριν πεθάνει στο Νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης. Αν και ευχόμουν τόσο πολύ για μια διαφορετική έκβαση, συγκλονίστηκα από τη συμπόνια και τον επαγγελματισμό των γιατρών και των νοσηλευτών στη ΜΕΘ. Μου έδωσαν λίγο περισσότερο χρόνο με το αγόρι μου και θα είμαι για πάντα ευγνώμων γι’ αυτό» είπε.

Ο άντρας, που έγινε γνωστός σε ολόκληρη την χώρα του μετά το θάνατο των παιδιών του, δήλωσε ότι αισθάνθηκε υποστήριξη από αγνώστους καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαραθωνίου της Βοστώνης. «Το 95% των ανθρώπων που φώναζαν το όνομά μου, δεν ξέρω καν ποιοι ήταν. Δεν έχω το όνομά μου στην μπλούζα μου, οπότε δεν ξέρω πώς με γνώριζαν», δήλωσε ο Patrick Clancy. «Ήταν πραγματικά συγκινητικό». συμπλήρωσε.

Πηγή: marie claire

Exit mobile version