Δήμος Γλυφάδας: Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού για μαθητές και γονείς

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Γλυφάδας: Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού για μαθητές και γονείς

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Η ημερίδα πραγματοποιείται στο Διασχολικό Αθλητικό Κέντρο Γλυφάδας

17.04.2024 | 12:06

Ο Δήμος Γλυφάδας διοργανώνει μία μεγάλη Ημερίδα Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού την Κυριακή 21 Απριλίου, στο Διασχολικό Κέντρο Γλυφάδας.
17/04/2024 Κείμενο: NouPou.gr Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιώργου Παπανικολάου, διοργανώνεται αυτή την Κυριακή 21 Απριλίου μία μεγάλη Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού, που απευθύνεται σε μαθητές Γ’ Γυμνασίου, Α΄, Β΄, Γ΄ Λυκείου και ΕΠΑΛ, καθώς και στους γονείς τους. Η ημερίδα πραγματοποιείται στο Διασχολικό Αθλητικό Κέντρο Γλυφάδας (Επαμεινώνδα 30) στο πλαίσιο της δράσης του Δήμου Γλυφάδας για τη δωρεάν διενέργεια του Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού HORIZON στους μαθητές των σχολείων της πόλης. Στο πλαίσιο της δράσης του Δήμου Γλυφάδας θα πραγματοποιηθούν και δύο εκδηλώσεις -η πρώτη μεταξύ 11:00 με 14:00 για μαθητές Α΄, Β΄, Γ΄ Λυκείου και ΕΠΑΛ και τους γονείς τους και η δεύτερη μεταξύ 17:00 με 20:00 για τους μαθητές Γ΄ Γυμνασίου και τους γονείς τους.

Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων θα αναλυθούν οι εξής ευρύτερες θεματικές ενότητες:

Η νοοτροπία της ανάπτυξης
Κίνητρα για να πετύχω τους στόχους μου
Πώς οργανώνω σωστά τον χρόνο μου
Πώς επιλέγω σχολή και επάγγελμα
Αναλυτική παρουσίαση Πανεπιστημίων
Παγίδες στο Μηχανογραφικό
Πώς μπορώ να βελτιωθώ μέσα στο Πανεπιστήμιο
Soft skills και Αγορά Εργασίας
ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ;

Εισηγητές της εκδήλωσης είναι ο Σπύρος Μιχαλούλης, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού MSc. και Ιδρυτής της Εταιρείας «Orientum Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας», που από το 2006 και έπειτα, συγγράφει με την ερευνητική του ομάδα το βιβλίο «ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ», που εκδίδεται κάθε χρόνο και ο κ. Θοδωρής Θεοτόκης, Σύμβουλος Σπουδών και μέλος της επιστημονικής και συγγραφικής ομάδας του βιβλίου «ΠΑΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ». Σημειώνεται ότι οι μαθητές που συμμετέχουν στη διενέργεια του Τεστ Επαγγελματικού Προσανατολισμού, θα παραλάβουν έντυπη συνοπτική αναφορά των αποτελεσμάτων τους. Επιπλέον, θα παρακολουθήσουν παρουσίαση – επεξήγηση, που θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν και να αξιοποιήσουν τα αποτελέσματα του τεστ στη διαδικασία λήψης των αποφάσεών τους.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή σε όλους τους μαθητές Λυκείου και Γ΄ Γυμνασίου, στους γονείς τους, αλλά και σε καθηγητές που επιθυμούν να ενημερωθούν για θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού.

Ετικέτες
Exit mobile version