Rust τραγωδία: Σε 18 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε η οπλουργός της ταινίας

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Rust τραγωδία: Σε 18 μήνες φυλάκιση καταδικάστηκε η οπλουργός της ταινίας

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Rust τραγωδία:Ο Άλεκ Μπάλντουιν αναμένεται επίσης να δικαστεί για ανθρωποκτονία από αμέλεια τον Ιούλιο. Έχει δηλώσει αθώος στις κατηγορίες.

16.04.2024 | 19:34

H 26χρονη Χάνα Γκουτιέρες-Ριντ, υπεύθυνη για τα όπλα στα γυρίσματα της ταινίας «Rust», καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση 18 μηνών για τον θάνατο της διευθύντριας φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς τον Οκτώβριο του 2021, μετά από πυροβολισμό του Άλεκ Μπάλντουιν.  Κρίθηκε ένοχη για ανθρωποκτονία εξ αμελείας επειδή έβαλε κατά λάθος αληθινή σφαίρα στο περίστροφο του Άλεκ Μπάλντουιν, με το οποίο ο ηθοποιός πυροβόλησε στη διάρκεια πρόβας, σκοτώνοντας τη Χάτσινς και τραυματίζοντας τον σκηνοθέτη Τζόελ Σόουζα. Ο 65χρονος Άλεκ Μπάλντουιν αντιμετωπίζει επίσης δίκη για ανθρωποκτονία από αμέλεια τον Ιούλιο. Έχει δηλώσει αθώος στις κατηγορίες.

Η δικαστής Mary Marlowe Sommer, η οποία επέβαλε την ποινή τη Δευτέρα σε δικαστήριο του Νιου Μέξικο, δήλωσε ότι οι πράξεις της 26χρονος συνιστούν σοβαρό, βίαιο αδίκημα.  «Μόνη σας μετατρέψατε ένα ασφαλές όπλο σε φονικό όπλο», είπε η δικαστής Sommer, απευθυνόμενη στην οπλουργό. «Χωρίς εσάς, η κυρία Χάτσινς θα ήταν ζωντανή. Ένας σύζυγος θα είχε τη σύντροφό του και ένα μικρό αγόρι θα είχε τη μητέρα του».

Η Χάνα Γκουτιέρες-Ριντ ήταν «απρόσεκτη» και «απερίσκεπτη», καθώς δεν πρόσεξε ότι οι αληθινές σφαίρες είχαν αναμιχθεί με ψεύτικες σφαίρες σε ένα κουτί με πυρομαχικά στο πλατό, είπε η εισαγγελέας στους ενόρκους.

Halyna Hutchins

Οι γονείς της Χάτσινς και η αδελφή της δήλωσαν ότι ήταν «ικανοποιημένοι» με την ετυμηγορία Σε δήλωσή τους, ανέφεραν ότι «προσβλέπουμε στο να συνεχίσει το σύστημα δικαιοσύνης να διασφαλίζει ότι όλοι οι άλλοι που είναι υπεύθυνοι για τον θάνατο της Χαλίνα θα κληθούν να αντιμετωπίσουν τις νομικές συνέπειες των πράξεών τους». «Οι ένορκοι με έκριναν ένοχη- αυτό δεν με κάνει τέρας. Αυτό με κάνει άνθρωπο», είπε μέσα σε δάκρυα η 26χρονη.  Δεν κατέθεσε στη δίκη των δύο εβδομάδων, αλλά ο δικηγόρος της δήλωσε στην τελική αγόρευση ότι οι εισαγγελείς δεν κατάφεραν να αποδείξουν ότι η πελάτισσά του ήταν η μόνη υπεύθυνη για τους μοιραίους πυροβολισμούς. Πέρυσι, το καστ και το συνεργείο της ταινίας ολοκλήρωσαν τα γυρίσματα προς τιμήν της Χάτσινς. Ο σύζυγός της ήταν εκτελεστικός παραγωγός.

Με πληροφορίες από BBC

Exit mobile version