“Πέθανε” μέχρι και τη σύζυγο για να.. βγάλει λεφτά!

ΕΛΛΑΔΑ

“Πέθανε” μέχρι και τη σύζυγο για να.. βγάλει λεφτά!

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Καρσιώτης

Απίστευτη απάτη στην Κρήτη

13.04.2024 | 22:29

Έφθασε στο σημείο -δεν έχει προηγούμενο- να «πεθάνει» και τη σύζυγό του, να βγάλει κηδειόχαρτο και να το στέλνει σε ιερείς και άλλους φιλάνθρωπους, ζητώντας να τον συνδράμουν οικονομικά να κάνει την…κηδεία!!!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Δεν είχε τον Θεό του ο  42χρονος από τη Μεσσαρά, καθώς η γυναίκα…ζει και βασιλεύει, απλά χρησιμοποιήθηκε από τον κατηγορούμενο που το είχε κάνει… συνήθεια, προκειμένου να αποσπάσει χρήματα για τα οποία μηχανευόταν, όπως όλα δείχνουν κάθε πιθανό και απίθανο σενάριο, φθάνοντας μέχρι και το Άγιο Όρος! Σύμφωνα με όσα ερευνά η Αστυνομία, να απευθυνόταν  σε ιερείς αποσπώντας τον  οβολό τους για τα δήθεν προβλήματα υγείας, οικογενειακά και … ό,τι άλλο μπορούσε να επινοήσει, για να προκαλέσει τη συμπάθεια και την συμπόνοια!

6.000 ευρώ από ιερέα

Το στήσιμο της απάτης, άρχισε να καταρρέει, όταν ένας  ιερέας από γειτονικό Νομό κατήγγειλε στην Αστυνομία  ότι κατά το τελευταίο 3μηνο, ο 42χρονος είχε καταφέρει να  του αποσπάσει ποσό, που υπερβαίνει τα 6.000 ευρώ, εξαπατώντας τον, παρουσιάζοντάς του ψευδή γεγονότα ως αληθινά. Αστυνομικοί του Τμήματος Φαιστού, στο πλαίσιο διερεύνηση της καταγγελίας, πήγαν στο σπίτι  του 42χρονου όπου και πραγματοποίησαν έλεγχο. Βρήκαν μια ξιφολόγχη, που έστειλε, σε πρώτη φάση, τον 42χρονο στο κρατητήριο με την κατηγορία της παράνομης οπλοκατοχής. Παράλληλα, στην ίδια έρευνα, κατασχέθηκε το κινητό του τηλέφωνο και ένα μπλοκ αποδείξεων, τις οποίες ο άνδρας υποψιάζονται οι αστυνομικοί, ότι “έκοβε” ως αποδεικτικό, για τα χρήματα που λάμβανε.

Τηλέφωνα ιερέων

Στο κινητό του τηλέφωνο, όμως, αναφέρουν οι πληροφορίες εντοπίστηκαν αμέτρητα τηλέφωνα ιερέων, εντός κι εκτός Κρήτης – ακόμη κι από το Άγιο Όρος και τη Μονή Πετράκη. Όσο έβλεπε ότι «τα κόλπα» των προβλημάτων και η εναλλαγή των θυμάτων στα οποία απευθυνόταν έπιαναν τόπο,  η-νοσηρή- για τον Νόμο, φαντασία του  ξεπέρασε  κάθε προηγούμενο  κι έτσι, προκειμένου το αίτημά του για χρήματα να γίνει πιστευτό, δε δίστασε – όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ από την περιοχή όπου διαμένει ο 42χρονος – να εκτυπώσει… κηδειόσημο για την γυναίκα του, το οποίο απέστειλε σε ιερέα εκτός Κρήτης. Με αυτό, του ζητούσε χρήματα για την κηδεία. Μόνο που η γυναίκα του 42χρονου, όπως προαναφέρθηκε… ζει και βασιλεύει!

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Για την υπόθεση απάτης, σχετική ανακοίνωση εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης στην οποία αναφέρονται τα πάρα κάτω: «Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού, υπόθεση απάτης σε βάρος ιερέα. Για την υπόθεση αυτή σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ημεδαπού άντρα ο οποίος συνελήφθη για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων. Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε ο ημεδαπός  κατά το χρονικό διάστημα από το Νοέμβριο έως το Δεκέμβριο 2023, παρουσιάζοντας  ψευδή γεγονότα ως  αληθινά, κατάφερε να αποσπάσει από τον ιερέα, συνολικά περίπου το χρηματικό ποσό των 6.500 ευρώ.

Από το 2012 η απάτη

Από την εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση  του Αστυνομικού Τμήματος Φαιστού προέκυψε ότι ο δράστης τουλάχιστον από το Σεπτέμβριο 2021 με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος προσεγγίζοντας πολίτες και ιερείς δια ζώσης ή τηλεφωνικά με τον ίδιο τρόπο δράσης, είχε αποσπάσει διάφορα χρηματικά ποσά.  Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του βρέθηκε και κατασχέθηκε ξιφολόγχη πολεμικού τυφεκίου και συνελήφθη. Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Φαιστού».

Exit mobile version