Γερμανία: Eνδεχόμενο απαγόρευσης κυκλοφορίας αυτοκινήτων από τον υπ. Μεταφορών

ΚΟΣΜΟΣ

Γερμανία: Eνδεχόμενο απαγόρευσης κυκλοφορίας αυτοκινήτων από τον υπ. Μεταφορών

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Γερμανία: Το πρόγραμμα μείωσης του καυσαερίου για την προστασία του κλίματος δεν έχει τεθεί ακόμα σε ισχύ

12.04.2024 | 23:38

Την  απαγόρευση κυκλοφορίας αυτοκινήτων τα Σαββατοκύριακα έθεσε ως ενδεχόμενη λύση για τη μείωση των εκπομπών καυσαερίου, ο υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας, Φόλκερ Βίνινγκ (FDP). Σύμφωνα με επιστολή που έστειλε προς τους επικεφαλής των κοινοβουλευτικών ομάδων των κομμάτων της Bundestag και αποκάλυψε η BILD, ο υπουργός φέρεται να χρησιμοποίησε αυτή την «απειλή» καθώς η νομοθεσία για το κλίμα δεν έχει τεθεί ακόμη σε ισχύ. Για «αβάσιμη ανησυχία» έκανε λόγο η αντιπολίτευση των Πρασίνων.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της BILD, o υπουργός Μεταφορών επισήμανε στην επιστολή του ότι «το γεγονός ότι η νομοθεσία δεν έχει ακόμη τεθεί σε ισχύ προκαλεί σημαντική νομική και πρακτική αβεβαιότητα, η οποία δεν εξυπηρετεί ούτε το κλίμα ούτε τη φήμη της κυβέρνησης». Συνέχισε αναφέροντας πως εάν αυτό δεν συμβεί έως τα μέσα Ιουλίου, τότε θα πρέπει να προχωρήσει σε απαγόρευση κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, κάτι που ονομάστηκε ως «ελιγμός προκειμένου να αποσπάσει την προσοχή από τις αποτυχίες του», από την περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace, μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων dpa.

Πολιτικά λάθη και ασυμφωνία

Όπως δήλωσε η αρμόδια της Greenpeace για τα θέματα κυκλοφορίας, Κλάρα Τόμσον, ο υπουργός «προσπαθεί ξεδιάντροπα και με αδιαφάνεια να μετατρέψει τις συνέπειες της δικής του αποτυχίας σε πολιτική πίεση», σε μία προσπάθεια να αποσπάσει την προσοχή από τα δικά του πολιτικά λάθη. Συμπλήρωσε επίσης πως εδώ και δύο χρόνια δεν έχει κάνει τίποτα προκειμένου να προστατεύσει το κλίμα από παράγοντες της οδικής κυκλοφορίας, σε αντίθεση με την οργάνωση που στοχεύει στην επέκταση και τον εκσυγχρονισμό των δημόσιων συγκοινωνιών και των σιδηροδρομικών δικτύων

Με βάση τη γερμανική δημόσια τηλεόραση ARD, ο τομέας των μεταφορών έχει κατ’ επανάληψη υπερβεί τα υφιστάμενα όρια εκπομπής διοξειδίου του άνθρακα, κάτι που αναμένεται να επιβεβαιωθεί και από το Συμβούλιο Εμπειρογνωμόνων για Θέματα Κλίματος, τη Δευτέρα. Σύμφωνα με τους κανονισμούς, οι εκπομπές καυσαερίων θα πρέπει να μειωθούν κατά 65% έως και το 2030 σε σχέση με το 1990, κάτι που βρίσκεται ακόμη μακριά από τους στόχους του κυβερνητικού συνασπισμού, καθώς δεν έχουν κατορθώσει να συμφωνήσουν σε συγκεκριμένες προτάσεις.

ΠΗΓΗ: cnn.gr

Exit mobile version