Δημοσκόπηση Alco Alpha: Το 44% δεν «βλέπει» καλύτερη επιλογή από τη ΝΔ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση Alco Alpha: Το 44% δεν «βλέπει» καλύτερη επιλογή από τη ΝΔ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Δημοσκόπηση Alco Alpha: Οι δημοφιλέστεροι υπουργοί

09.04.2024 | 21:57

«Δεν υπάρχει εναλλακτική κυβερνητική πρόταση απέναντι στη ΝΔ» απαντά το 44% στο β μέρος της δημοσκόπησης της Alco, που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. Μετά από τον «Κανένα», ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ με 13%, μία μονάδα μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι υπολείπεται στην πρόθεση ψήφου στην ίδια μέτρηση. Τα νεότερα δεδομένα της δημοσκόπησης καταγράφουν πως οι βασικές προκλήσεις για την κυβέρνηση είναι η ακρίβεια και οι αναποφάσιστοι, καθώς η κοινωνία δεν αντιλαμβάνεται κάποιο άλλο κόμμα ως αναγνωρίσιμη δύναμη προκειμένου να σταθεί ως ισχυρή αντιπολίτευση απέναντι στην ΝΔ. Αυτό δηλώνει το 44% των ερωτηθέντων.

Ωστόσο «αντίπαλος» της κυβέρνησης αναδεικνύεται το θέμα της ακρίβειας με τους περισσότερους από όσους απάντησαν να κάνουν λόγο για «επιδείνωση τιμών». Παράλληλα, το προφίλ των αναποφάσιστων αναλύθηκε στη δημοσκόπηση και σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν οι αναποφάσιστοι προήλθαν κατά:

– 41% από τη ΝΔ

– 12% από τον ΣΥΡΙΖΑ

– 9% από το ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση Alco Alpha: Αυτοί είναι οι «καλύτεροι» υπουργοί του Μητσοτάκη

Την ίδια ώρα, ως δημοφιλέστεροι υπουργοί της κυβέρνησης προβάλλουν ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης. Ειδικότερα, στο σύνολο των ψηφοφόρων, ο κ. Δένδιας με 35% και ο κ. Πιερρακάκης με 14% είναι οι πλέον επιτυχημένοι υπουργοί. Ανάμεσα στους ψηφοφόρους της ΝΔ, ο Δένδιας συγκεντρώνει 55% και ο Πιερρακάκης 31%.

 

Exit mobile version