Δήμος Χαλανδρίου: “Ποδηλατούμε στα ίχνη του Αδριάνειου Υδραγωγείου”

ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δήμος Χαλανδρίου: “Ποδηλατούμε στα ίχνη του Αδριάνειου Υδραγωγείου”

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Βασιλική Τσίγγα

Δήμος Χαλανδρίου: Ο Δήμος Χαλανδρίου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού (22 Μαρτίου),διοργανώνει ποδηλατάδα, ακολουθώντας τη διαδρομή του Αδριάνειου Υδραγωγείου.

29.03.2024 | 15:32

Ο Δήμος Χαλανδρίου διοργανώνει την προσεχή Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 Ποδηλατικό γύρο, ακολουθώντας τη διαδρομή του Αδριάνειου Υδραγωγείου. Σε συνεργασία με δύο πρωτοβουλίες πολιτών του Δήμου Αχαρνών: τον Σύλλογο Πολιτών «Επισκήνιον» και την ποδηλατική ομάδα «Νύχτο-πεταλιές». Ο ποδηλατικός γύρος διεξάγεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού (22 Μαρτίου), στο πλαίσιο του διεθνώς πολυβραβευμένου προγράμματος Cultural HIDRANT για την ανάδειξη του Αδριάνειου Υδραγωγείου.

Το πρόγραμμα αναλυτικά

8.45 π.μ.: Aναχώρηση για το Ολυμπιακό Χωριό. Σημείο συνάντησης είναι το Αμαξοστάσιο της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Χαλανδρίου (παράδρομος Αττικής οδού και Λεωφ. Πεντέλης). Από κει θα γίνει η μεταφορά ποδηλάτων και αναβατών, όσων το έχουν δηλώσει, με οχήματα του Δήμου Χαλανδρίου. Τα ποδήλατα μπορούν να φορτώνονται από τις 8 π.μ.

9.45 π.μ.: Θα ξεκινήσει η εκδήλωση μας με παρουσίαση του Αδριάνειου υδραγωγείου από την αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, κα Γεωργουσοπούλου Θεοδώρα.

10.00 π.μ.: Εκκίνηση της ποδηλατικής διαδρομής.

11.15 – 11.30 π.μ. (κατά προσέγγιση: Άφιξη στο χώρο της ανάπλασης της ρωμαϊκής δεξαμενής του Αδριάνειου στο Χαλάνδρι, επί της Ελ Αλαμέιν. Θα μας μιλήσει η αρχαιολόγος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, κα Γλαράκη Κατερίνα.

12.30 μ.μ. (κατά προσέγγιση): Άφιξη στη δεξαμενή του Αδριάνειου στο Κολωνάκι και ξενάγηση από την Προϊστάμενη Νέων Δραστηριοτήτων της ΕΥΔΑΠ, κα Δημητρού Αικατερίνη.

13.00 μ.μ. (κατά προσέγγιση): Ξεκινάει η διαδρομή της επιστροφής στις Αχαρνές.

Σας ευχαριστούμε όλες και όλους για τη συμμετοχή σας. Ανυπομονούμε να τα πούμε από κοντά την Κυριακή και ευχόμαστε να έχουμε μια ευχάριστη ποδηλατάδα.

 

Exit mobile version