ΕΝΦΙΑ 2024 πότε βγαίνει: Πώς θα γίνει πληρωμή, ποιοι οι τυχεροί

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΝΦΙΑ 2024 πότε βγαίνει: Πώς θα γίνει πληρωμή, ποιοι οι τυχεροί

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

ΕΝΦΙΑ 2024 πότε βγαίνει: Ποιοι θα έχουν έκπτωση 50% και ποιοι πλήρη απαλλαγή

26.03.2024 | 07:19

«Ραντεβού» με τον ΕΝΦΙΑ δίνουν τις επόμενες μέρες 7 εκατ. ιδιοκτήτες ακινήτων. Η ΑΑΔΕ έχει βάλει στο φουλ τις μηχανές, τρέχοντας τις διαδικασίες εκκαθάρισης του νέου φόρου με στόχο να αναρτήσει τα «ραβασάκια» στους προσωπικούς λογαριασμούς των φορολογούμενων, στην ψηφιακή πύλη myAADE, την Κυριακή 31 Μαρτίου, όπως αναφέρουν Τα Νέα. Όπως αναφέρουν πηγές της ΑΑΔΕ, η προθεσμία πληρωμής της πρώτης από τις 11 μηνιαίες δόσεις του φόρου δεν αλλάζει και θα πρέπει να γίνει μέχρι τις 30 Απριλίου 2024. Οι περισσότεροι φορολογούμενοι, όπως αναφέρουν τα Νέα, θα διαπιστώσουν ότι θα κληθούν να πληρώσουν το ίδιο ποσό ΕΝΦΙΑ που κατέβαλαν το 2023, καθώς ο φόρος θα υπολογιστεί με τις ισχύουσες αντικειμενικές αξίες και τις ίδιες εκπτώσεις.

Οι τυχεροί του ΕΝΦΙΑ

Με έκπτωση έως 100% θα φτάσει ο νέος ΕΝΦΙΑ σε:

Ιδιοκτήτες περίπου 305.000 ασφαλισμένων κατοικιών.

Φορολογούμενους, οι οποίοι το 2023 προχώρησαν στην πώληση κάποιου ακινήτου ή μεταβίβασαν με γονική παροχή ή δωρεά ακίνητα ή εμπράγματα δικαιώματα σε ακίνητα.

Πάνω από 1 εκατ. φορολογούμενους με χαμηλά εισοδήματα ή πολύτεκνους. Το ραβασάκι του ΕΝΦΙΑ θα είναι «κουρεμένο» κατά 50% ή ακόμη και μηδενικό λόγω εισοδηματικών κριτηρίων.

Οι άτυχοι του ΕΝΦΙΑ

«Φουσκωμένος» θα είναι ο λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ για:

Φορολογούμενους, οι οποίοι το 2023 απέκτησαν ακίνητα ή εμπράγματα δικαιώματα σε ακίνητα.

Φορολογούμενους, οι οποίοι δήλωσαν αυξημένο εισόδημα το 2022 σε σχέση με το 2021.

Φορολογούμενους, οι οποίοι τακτοποίησαν αυθαίρετους χώρους.

Φορολογούμενους, που είχαν ασφαλίσει τις κατοικίες τους το 2023 αλλά η ασφάλεια δεν κάλυπτε τα ακίνητα και για σεισμό και για πυρκαγιά και για πλημμύρα.

 

Ετικέτες
Exit mobile version