Αστακοκάραβα Κασσελάκη: «Παραιτήθηκα το Μάρτιο» – «Τότε ποιος δάνεισε τον ΣΥΡΙΖΑ»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αστακοκάραβα Κασσελάκη: «Παραιτήθηκα το Μάρτιο» – «Τότε ποιος δάνεισε τον ΣΥΡΙΖΑ»

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Αστακοκάραβα Κασσελάκη: Η κυβέρνηση διά του εκπροσώπου της Παύλου Μαρινάκη, εδώ και ημέρες ζητά απαντήσεις

12.03.2024 | 19:47

Σε άγρια κόντρα με την κυβέρνηση έχουν εξελιχθεί τα περιουσιακά στοιχεία του Στέφανου Κασσελάκη και τα αστακοκάραβά του. Η ΝΔ κατηγορεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι απαντά με υπεκφυγές. Ο ίδιος ο κ. Κασσελάκης είχε πει την 1η Μαρτίου μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινό» με τον Γιώργο Λιάγκα, ότι ζει από μερίσματα χωρίς να κατέχει διοικητική θέση. Ωστόσο, ακόμη και αυτό αντίκειται με τον νόμο του 2016 που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, έναν νόμο για τον οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε πως «φτιάχτηκε για τον Μητσοτάκη, αλλά στρίμωξε τον Κασσελάκη».

Η κυβέρνηση διά του εκπροσώπου της Παύλου Μαρινάκη, εδώ και ημέρες ζητά απαντήσεις από τον Στέφανο Κασσελάκη και τον ΣΥΡΙΖΑ για την επιχειρηματική του δραστηριότητα, με την κυβέρνηση να κατηγορεί την Κουμουνδούρου ότι δεν δίνει ουσιαστικές απαντήσεις και το θέμα να επανέρχεται. Σήμερα το θέμα έθεσαν εκ νέου, τόσο ο ίδιος ο πρωθυπουργός όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Μαρινάκης: Δεν είναι infuencer, να απαντήσει στις ερωτήσεις που του θέτει η Δικαιοσύνη

Ο κ. Μαρινάκης, αναφερόμενος στις επιχειρηματικές δραστηριότητες του Στέφανου Κασσελάκη, τόνισε: «Ο κ. Κασσελάκης έχει απαντήσει σε κάθε άσχετη ερώτηση και δεν έχει δώσει καμία απάντηση στις ερωτήσεις που του θέτει η Δικαιοσύνη. Δεν είναι ένας influencer του Διαδικτύου αλλά αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στη χώρα υπάρχουν νόμοι, και τον νόμο αυτόν μάλιστα τον θέσπισε το 2016 η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Αν δεν του αρέσει του κ. Κασσελάκη, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό». Και πρόσθεσε στη συνέχεια: «Ο νόμος είναι συγκεκριμένος και πρέπει να απαντήσει αν τον παρέβη. Να απαντήσει αν ήταν μέτοχος σε πόσες εταιρείες και για πόσο διάστημα κι αν είναι και σήμερα. Αν έδωσε χρήματα στο κόμμα του για να πληρωθούν οι υπάλληλοί του και αν πληρώθηκαν από άλλη εταιρεία όπου αυτός δεν είναι».

Μητσοτάκης: Άλλα ερωτάται και άλλα απαντάει ο κ. Κασσελάκης

Για τον κ. Κασσελάκη ρωτήθηκε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΣΚΑΪ. Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε τα εξής: «Το 2016 ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε έναν νόμο ο οποίος δεν επέτρεπε σε πολιτικά πρόσωπα και σε συγγενείς πρώτου βαθμού, στις συζύγους εν προκειμένω, να έχουν καμία επιχειρηματική δραστηριότητα εκτός Ελλάδας, ούτε καν -όχι off shore εταιρεία- εταιρεία ευρωπαϊκή. Ένας νόμος ο οποίος δεν είχε πολλή λογική. Έγινε για πολύ συγκεκριμένους λόγους.

Στοχοποίησε ο ΣΥΡΙΖΑ εμένα και τη σύζυγό μου τότε. Προσαρμοστήκαμε στις απαιτήσεις του νόμου αμέσως και τώρα ο νόμος αυτός εξακολουθεί να ισχύει και ο νόμος αυτός αφορά και τον κ. Κασσελάκη […] Λοιπόν, όταν προσαρμοστεί να έρθει να μας το πει, αλλά μην μας κουνάει και το δάχτυλο, γιατί εδώ θα τρελαθούμε τελείως» είπε στον ΣΚΑΪ ο πρωθυπουργός για να προσθέσει: «Κανείς δεν τον ρώτησε πώς έβγαλε τα λεφτά του στην Αμερική. Αν είχε, ξέρω κι εγώ, αστακοκάραβα ή βιντζότρατες ή οτιδήποτε άλλο. Δεν ξέρω, δεν είναι αυτό το οποίο μας ενδιαφέρει εδώ. Ούτε κανείς έθεσε ζητήματα φοροδιαφυγής. Άλλα ερωτάται και άλλα απαντάει […] Ο νόμος ισχύει για όλους. Και εν πάση περιπτώσει να μας κουνάει και το δάχτυλο συνολικά όχι μόνο ο κ. Κασσελάκης αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ για θέματα κράτους δικαίου».

To βίντεο του Στέφανου Κασσελάκη για τα αστακοκάραβα: Έχω αποχωρήσει από τις 10 Μαρτίου 2023

Σε νέο βίντεό του, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι από τα αστακοκάραβα έχει αποχωρήσει από τις 10 Μαρτίου 2023. «Θα το έχετε καταλάβει. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πατήσει γκάζι. Γι’ αυτό άλλωστε ο Μητσοτάκης των πλαστών πόθεν έσχες ασχολείται με νόμιμα αστακοκάραβα, από τα οποία έχω αποχωρήσει από τις 10 Μαρτίου 2023. Αλλά αυτό δεν το «ανακάλυψε» το ρεπορτάζ του Μαξίμου, παρά μόνο την αρχική εγγραφή των αλιευτικών αδειών» ανέφερε ο κ. Κασσελάκης.

ΝΔ: Παλινωδίες Κασσελάκη γύρω από τις εταιρείες που κατέχει στο εξωτερικό

Στις νέες εξηγήσεις του Στέφανου Κασσελάκη απάντησαν πηγές της ΝΔ κάνοντας λόγο για παλινωδίες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και διερωτώμενοι πως εάν είχε αποχωρήσει από την εταιρεία από τον Μάρτιο του 2023, «τότε ποιος δάνεισε τέλη Δεκεμβρίου τον ΣΥΡΙΖΑ;» Ειδικότερα, πηγές της ΝΔ ανέφεραν: «Οι παλινωδίες του κ. Κασσελάκη γύρω από τις εταιρίες που κατέχει στο εξωτερικό, έχουν εξαφανίσει κάθε ψήγμα σοβαρότητας». Την 1η Μαρτίου ο κ. Κασσελάκης δηλώνει δημόσια: “Έχω ακόμα μερίσματα, χωρίς να είμαι στη διοίκηση”. Σήμερα ο κ. Κασσελάκης υποστηρίζει: “Έχω αποχωρήσει από τα αστακοκάραβα από τις 10/3/2023″», τονίζουν οι πηγές.

«Τι αλήθεια ισχύει για τη συγκεκριμένη εταιρία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Τι αλήθεια ισχύει για τις υπόλοιπες εταιρίες που διαθέτει στο εξωτερικό; Αφού, όπως λέει, έχει αποχωρήσει από τις 10 Μαρτίου 2023, ποιος έχει δανείσει στα τέλη Δεκεμβρίου 2023 τον ΣΥΡΙΖΑ;», καταλήγουν οι πηγές της ΝΔ.

Ο διάλογος Λιάγκα – Κασσελάκη για τα αστακοκάραβα

Ο Στέφανος Κασσελάκης ήταν φιλοξενούμενος στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα την 1η Μαρτίου 2024, όταν και εκτυλίχθηκε ο εξής διάλογος για τα αστακοκάραβα:

Λιάγκας: Πώς ζεις;

Κασσελάκης: Από τα δεδουλευμένα μου, έχω μερικά μερίσματα χωρίς εγώ να είμαι στη διοίκηση, θα κάνω ότι χρειάζεται για να μεταφέρω όλες τις δραστηριότητες εντός Ελλάδας,

Λιάγκας: Εντός Ελλάδας;

Κασσελάκης: Ναι εντός Ελλαδας , αλλά δεν έχω κάποιον διοικητικό ρόλο ή κάτι που κάνω στο πλάι.

Λιάγκας: Είχαμε ακούσει για ναυτιλία, πλοία, ψαράδικα μεγάλα στη Μασαχουσέτη.

Κασσελάκης: Αστακοκάραβα.

Λιάγκας: Αστακοκάραβα;

Κασσελάκης: Ναι, ναι.

Λιάγκας: Εγώ το ζηλεύω, βλέπω ντοκιμαντέρ στους ωκεανούς.

Κασσελάκης: Αυτή είναι η δουλειά.

Λιάγκας: Έχεις πάει και έχεις ψαρέψει ο ίδιος;

Κασσελάκης: Όχι, όχι, είναι επικίνδυνο αυτό.

Λιάγκας: Είναι επικίνδυνο ε;

Κασσελάκης: Ναι, ναι.

Λιάγκας: Έχεις τέτοια καράβια, αστακοκάραβα στο όνομά σου;

Κασσελάκης: Δεν είναι ανάγκη να μπούμε σε ανάλυση τι έχω και τι δεν έχω. Είναι ένας τομέας, αλλά όλη την αλιεία την καταλαβαίνω πολύ καλά, όπως όλη τη ναυτιλία και τη βιομηχανία και τα χρηματοοικονομικά που πέρασα από την Goldman Sachs

Στο 7ο λεπτό του βίντεο το απόσπασμα:

Σπίρτζης για αστακοκάραβα Κασσελάκη: Πρέπει να δώσει απαντήσεις

Στις αποκαλύψεις για τα αστακοκάραβα του Στέφανου Κασσελάκη αναφέρθηκε και ο Χρήστος Σπίρτζης λέγοντας ότι «όλοι οι πολιτικοί οφείλουν να είναι διάφανοι στο πού και πώς μετέχουν», προσθέτοντας ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «πρέπει να δώσει απαντήσεις» σημειώνοντας πως «δεν έχει να φοβηθεί κάτι. «Η απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια θεσμική αντιμετώπιση του θέματος. Στο Πόθεν Έσχες φαίνονται τα πάντα», ανέφερε ο Χρήστος Σπίρτζης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Σπίρτζης: Δεν αρμόζει ο διάλογος που γίνεται για τα τα οικονομικά του κόμματος

«Τα οικονομικά του προέδρου είναι άλλο θέμα. Για τα οικονομικά του κόμματος οφείλουν να λειτουργήσουν τα αρμόδια όργανα η ΚΕ και η εξελεγκτική επιτροπή και να δώσουν απαντήσεις. Είναι μια διαχείριση που δεν αρμόζει σε κόμμα που είναι αξιωματική αντιπολίτευση να γίνεται τέτοιος διάλογος» συμπλήρωσε. Παράλληλα ο πρώην υπουργός ζήτησε «ο νόμος για το Πόθεν Έσχες να βελτιωθεί και να γίνει πιο αυστηρός».

Exit mobile version